Utrechtse Heuvelrugtocht **

Als de blaadjes van de bomen nog frisgroen en zacht zijn. Drie dagen de bossen in. Afgewisseld met een stukje uiterwaard, plukjes heide, een enkele zandverstuiving en kleinschalig landbouwgebied.
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 18
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek:
Inclusief:
Exclusief:
Prijs: € 0,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Tijdens de voorlaatste ijstijd zijn op verschillende plaatsen in Nederland stuwwallen ontstaan. Het landijs gleed via de rivierdalen langzaam maar gestaag naar het zuiden. Aan weerszijden van de voormalige rivier werden heuvels opgeworpen van maximaal 200 meter hoog. Toen het in Nederland warmer werd, werden de stuwwallen door erosie -er was nog geen begroeiing- snel lager.
Ten westen van de voorloper van het riviertje de Eem liggen de beboste hoogtes van het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug. Het zijn de meest westelijk gelegen stuwwallen van Nederland.
Het zuidelijk gedeelte van de Utrechtse Heuvelrug heeft de status van Nationaal Park gekregen. Omdat hier de bossen in mindere mate worden doorsneden door wegen en spoorlijnen. Ook is het gebied tussen de A12 en Rhenen wat minder dicht bevolkt. Ten slotte zijn er goede verbindingen mogelijk tussen de bossen op de stuwwal en de uiterwaarden van de Nederrijn. Wellicht lopen er over niet al te lange tijd edelherten op de Amerongse Berg en de Amerongse Bovenpolder.
Ons hotel (Hampshire Boshotel Overberg) ligt gunstig ten opzichte van verschillende wandelgebieden. Landgoed De Laan en de boswachterij Amerongen liggen om de hoek. Wat verder weg liggen het Leersumse Veld en landhuis Prattenburg.
De wandelingen zijn tussen de 13 en 16 kilometer lang.