Nieuws

Welke kosten worden meegenomen bij het bepalen van de hoogte van de reissom?

Woensdag 13 mei 2020
Bij het bepalen van de hoogte van de reissom van een meerdaagse tocht in Nederland dient niet alleen gekeken te worden naar de kosten van het verblijf in een hotel. Er zijn nog veel meer uitgaven te doen. Zoals de kosten voor koffie/thee met iets erbij onderweg, lunchpakketten, transfers, administratie (Certo Escrow vraagt bijna € 11 per transactie), overnachting van de reisleider, voorbereiding (reiskosten, aanschaf kaartmateriaal, in voorkomende gevallen een extra overnachting, eten, drinken), uitvoering (reiskosten). Plus algemene kosten (telefoon, verzekering, lidmaatschap Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties, lidmaatschap STO Garant, afschrijving apparatuur e.d.). Gemiddeld genomen maken hotelkosten 60 tot 75% van de begroting van een reis uit. Om als zelfstandig ondernemer voldoende over te houden aan een reis, dient de totale reissom van een tocht 1,5 tot 2 keer zo hoog te zijn als de totale verblijfkosten in het hotel.

Coronavirus

Donderdag 9 april 2020
Beste wandelvrienden,

De doorstart van het reisseizoen 2020 komt eraan. Want vroeg of laat verdwijnt het Coronavirus uit Nederland en de rest van de wereld. We zullen echter nog even geduld moeten hebben.
Zodra we weer in groepsverband de natuur in mogen en weer terecht kunnen in de horeca, gaan we opnieuw van start met het wandelprogramma.

Maar voorlopig beheerst het Coronavirus nog ons doen en laten. De reizen, die gepland staan tussen nu en 30 april zijn geannuleerd. De tochten in de maand mei gaan waarschijnlijk wel door. Binnenkort beslis ik samen met de hotels in kwestie wat we gaan doen. Mochten de verscherpte maatregelen tegen het Coronavirus ook na 1 mei van kracht blijven, dan heeft het verplaatsen van de reizen naar de zomer of herfst van 2020 mijn voorkeur.

Als het gaat, om de reizen in maart en april, is het gelukt om deze uit te stellen. Op de website (www.uniekvoettochten.nl, rubriek kalender) staan inmiddels de nieuwe data van de Landgoederentocht (eind juni), de Hainichtocht (D) (midden oktober) en de Belgische Kempentocht (B) (eind december) vermeld.
De deelnemers van deze reizen zijn inmiddels allemaal op de hoogte gebracht. Zij konden kiezen uit drie mogelijkheden.
1 meegaan met dezelfde tocht later in het jaar
2 meegaan met een andere tocht van UNIEK Voettochten (waarbij de oorspronkelijke reissom zonder extra kosten in mindering wordt gebracht op de nieuwe reissom)
3 afzien van verdere deelname aan een reis van UNIEK Voettochten (waarbij de oorspronkelijke reissom wordt terugbetaald minus € 25 administratiekosten)

Mochten er onverhoopt nog meer reizen niet kunnen doorgaan op de oorspronkelijke data, dan geldt dezelfde regeling. Dit betekent, dat je als klant bij UNIEK Voettochten weinig risico loopt als je je aanmeldt voor een reis. Je bent in het meest ongunstige geval slechts € 25 aan administratiekosten kwijt.

Ik doe daarom op iedereen een beroep om wat verder vooruit te kijken. Samen kunnen we ervoor zorgen, dat de tweede helft van 2020 toch nog een succes wordt. Er staan zoals gebruikelijk weer heel veel mooie bestemmingen op de kalender vermeld. Voor elk wat wils. Van korte vlakke wandelingen in Nederland tot lange wandelingen in geaccidenteerd terrein in het buitenland.

We gaan een zonnige zomer en een kleurrijke herfst tegemoet. Tot later dit jaar!

Blijf ondertussen gezond en geniet in je eentje of met hooguit twee andere mensen van het voorjaar. Want in de natuur gaat alles gewoon door. Iedere dag valt er buiten meer te beleven.

Met vriendelijke groet, Rowan Koster

LADDER; uitgebreide versie

Woensdag 8 april 2020
Top 60

We houden per deelnemer bij, hoeveel reisdagen hij of zij met Uniek Voettochten is mee geweest. Per dag, dat je meeloopt (of fietst) met Uniek Voettochten krijg je een punt. Wie na een tocht de meeste punten heeft, staat bovenaan de ladder en begint daarna weer opnieuw met punten verzamelen.
De wandelaar met de meeste reisdagen krijgt bij de eerstvolgende boeking een korting van 23 euro op de reissom en naar keuze een T-shirt, drinkfles of fleeceset (muts + shawl). De top 60 van de LADDER zie je op deze pagina. Deelnemers met een * of meerdere ** achter hun naam hebben al eens eerder de bovenste positie van de LADDER bereikt!
Dit roept de volgende vraag op: "Welke deelnemers zijn het vaakst mee geweest met UNIEK Voettochten?" Het antwoord, staat vermeld in de Deelnemers Top Tien, helemaal aan het einde van dit bericht.

Een paar keer per jaar worden beide overzichten bijgewerkt.
Elders op de website van UNIEK Voettochten (rubriek "ladder") kom je de top 25 van de ladder tegen. De top 25 wordt regelmatig geactualiseerd.

1 Henk van Sebille************, 35 dagen
2 Betsy Iversen*, 33 dagen
3 Henny Schuiten, 33 dagen
4 Charlotte van Honstede, 31 dagen
5 Lies Musson, 31 dagen
6 Hans Hallie******, 30 dagen
7 Karin van Vucht*******, 30 dagen
8 Gerrie Poorterman*, 30 dagen
9 Martha van Hemert****, 29 dagen
10 Tineke Cnossen, 29 dagen
11 Joke de Vries**, 29 dagen
12 Jacqueline van Ruijven, 28 dagen
13 Margreet Holleman*, 28 dagen
14 Petra Kwant*, 28 dagen
15 Adrie Smits***, 28 dagen
16 Adri Kromwijk*, 28 dagen
17 Elly Hofmann**, 28 dagen
18 Gerry van Haeringen-Melker*, 28 dagen
19 Eva Rietdijk*, 28 dagen
20 Petra van Maanen, 28 dagen
21 Petra Holling, 27 dagen
22 José Vos**, 26 dagen
23 Ludga Hofmann*****, 26 dagen
24 Marian Grotens, 26 dagen
25 Aard van Berkel*********, 26 dagen
26 Lucrecia Drost-Dongen*****, 26 dagen
27 Adri van der Beek-Brugmans, 25 dagen
28 Trudi Nooij, 25 dagen
29 Nel van IJken********, 25 dagen
30 Ans Steenhaard, 25 dagen
31 Alie van ‘t Hul*, 25 dagen
32 Leidi van Mourik, 25 dagen
33 Jan Jansen*******, 25 dagen
34 Judith Corstens****, 25 dagen
35 Elisabeth Valat*****, 25 dagen
36 Mary Jansen, 24 dagen
37 Ank van Dam, 24 dagen
38 Sanneke Koot, 24 dagen
38 Ans Mooi, 24 dagen
39 Tieneke van Noort, 24 dagen
40 Elize Stijnman, 24 dagen
41 Dory Twaalfhoven, 24 dagen
42 Anneke Blaaupot, 24 dagen
43 Reini van der Voort-Rolvink, 24 dagen
44 Evie van der Honing**, 24 dagen
45 Margot Kersaan**, 24 dagen
46 Madeleine Kloeke, 24 dagen
47 Gerrie Kamphorst, 24 dagen
48 Marije van Lint*, 23 dagen
49 Wilma Kraak, 23 dagen
50 Kenneth Andreas, 23 dagen
51 Nienke Kreijkes**, 23 dagen
52 Ger van ‘t Hoog, 23 dagen
53 Thea Bouwens, 23 dagen
54 Jannie de Koster, 23 dagen
55 Diny Koenen, 23 dagen
56 Elly Schreiner, 23 dagen
57 Rijk Takken***, 23 dagen
58 Neeltje Voskamp*, 23 dagen
59 Marianne Wouters***, 23 dagen
60 Willy Wolter, 23 dagen

Deelnemers Top Tien

1 Henk van Sebille ************
2 Kerst de Jong ************
3 Jan van der Knaap **********
4 Wil van der Knaap-Velthuizen **********
5 Liesbeth Poot **********
6 Aard van Berkel *********
7 Jannie van der Kooij *********
8 Nel van IJken ********
9 Jan van Veen ********
10 Jan Jansen *******

De Ladder

Donderdag 14 april 2016
Zodra je onderweg bent met UNIEK Voettochten verdien je per reisdag een punt. Zodra een tocht voorbij is, wordt de ladder bijgewerkt. Wie dan de meeste punten heeft, staat bovenaan de ladder, krijgt een * achter zijn of haar naam en begint daarna weer opnieuw met punten verzamelen.
De persoon, die na afloop van een tocht bovenaan staat, krijgt hiervan bericht. Met daarbij natuurlijk de ladderkorting van 23 euro en de waardebon voor een T-shirt, drinkfles of fleeceset (muts + shawl).
Wil je ook een * in de wacht slepen? Ga dan minimaal 25 reisdagen met UNIEK Voettochten mee. Een wandelweek in Slovenië, Frankrijk of Ierland levert de meeste punten (8) op. Een dagwandeling (1 punt) daarentegen tikt nauwelijks aan. Maar ook hier geldt: alle kleine beetjes helpen!

REISVOORWAARDEN

Maandag 2 december 2013
AANMELDING

Aanmelding voor een tocht kan schriftelijk, met het aanmeldingsformulier op de website, per e-mail of telefonisch. Vermeld bij je aanmelding in ieder geval het aantal personen en eventueel bijzondere (di)eetwensen. Indien je meegaat met een vliegreis, dien je de achternaam door te geven, die in je paspoort staat vermeld. En je volledige eerste voornaam. Je wordt voor een tocht ingeschreven in volgorde van aanmelding. Dat geldt ook voor de eenpersoonskamers. De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt € 20,- per persoon per nacht.
Standaard reserveert Uniek Voettochten –indien mogelijk- per hotel zes eenpersoonskamers en vier tweepersoonskamers.
Na aanmelding ontvang je van ons binnen drie weken een bevestiging + factuur. De reissom dien je 3 weken voor aanvang van de tocht te voldoen.
Indien zich minder dan 10 deelnemers voor een reis aanmelden behouden we ons het recht voor de reis af te zeggen. Uiteraard berichten we je dat dan tijdig.

Is een reis volgeboekt, dan kun je op de reservelijst geplaatst worden. Komt er dan alsnog een plaats vrij, dan bellen we je voor overleg. Plaatsing op de reservelijst verplicht tot niets.

ANNULERING

meerdaagse tochten

Moet je een reeds geboekte reis annuleren, dan kun je dat telefonisch, schriftelijk of per e-mail kenbaar maken. Vermeld daar dan meteen bij of je een annulerings-verzekering hebt afgesloten. Annuleer je meer dan 4 weken (bij de wandelvliegreizen 8 weken) voor de vertrekdatum, dan worden € 25,- administratiekosten in rekening gebracht. Annuleer je binnen 4 weken voor de vertrekdatum (bij de wandelvliegreizen 8 weken), dan wordt maximaal 50% van de reissom in rekening gebracht. Annuleer je binnen 2 weken voor de vertrekdatum (bij de wandelvliegreizen 4 weken), dan ben je maximaal 85% van de reissom verschuldigd. Tenzij je zelf iemand anders in je plaats laat meegaan.
Annuleer je je reis op het laatste moment (binnen 24 uur voor aanvang van de tocht), dan ben je de volledige reissom verschuldigd. Hetzelfde geldt voor deelnemers die helemaal niets van zich laten horen.
Een (doorlopende) annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wij bevelen die wel
aan. Je kunt die niet bij ons afsluiten. Daarvoor kun je o.a. terecht bij de ANWB of je verzekeringsagent.

eendaagse tochten

Voor de dagtochten geldt een afwijkende annuleringsregeling.
Als je je hebt opgegeven voor een dagwandeling dien je uiterlijk drie weken van tevoren een bedrag van € 16,- over te maken. Hiervoor ontvang je een bevestiging/factuur.
Neem minimaal 12 uur voor het begin van de wandeling contact op met UNIEK Voettochten als je onverhoopt niet mee kunt lopen. Je krijgt dan tweederde deel van het aanbetaalde bedrag, zijnde € 10,-, teruggestort op je rekening.

GARANTIEREGELING

Als vertegenwoordiger van UNIEK Voettochten heeft Rowan Koster zich aangemeld als lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvkR wil de belangen van kleine reisorganisaties behartigen op een breed vlak.
In 2013 heeft de VvKR haar leden die pakketreizen aanbieden verzocht om te gaan werken met een garantieregeling.
De omschrijving van een pakketreis is als volgt:
Een pakketreis is een overeenkomst waarbij een reisorganisator zich jegens zijn wederpartij verbindt tot het verschaffen van een door hem aangeboden van te voren georganiseerde reis die een overnachting of een periode van meer dan 24 uren omvat alsmede ten minste twee van de volgende diensten:
1. vervoer.
2. verblijf.
3. een andere niet met vervoer of verblijf verband houdende, toeristische dienst die een significant deel van de reis uitmaakt.

De Stichting Take Over (STO) is in het leven geroepen om reisorganisatoren die pakketreizen aanbieden, de gelegenheid te bieden om te voldoen aan de wettelijk verplicht gestelde garantiestelling.
Deze verplichting is opgenomen in het burgerlijk wetboek onder artikel 7.512 en luidt als volgt:
“De reisorganisator neemt de maatregelen die nodig zijn om te verzekeren dat, wanneer hij wegens financieel onvermogen zijn verplichtingen jegens de reiziger niet of niet verder kan nakomen, wordt zorg gedragen hetzij voor overneming van zijn verplichtingen door een ander hetzij voor terugbetaling van de reissom of, indien de reis reeds ten dele is genoten, een evenredig deel daarvan. Indien de reiziger reeds op de plaats van bestemming is aangekomen dient, voor zover de reisovereenkomst dat vervoer omvat, in ieder geval te worden zorg gedragen voor de terugreis.”

De STO neemt voor een failliete reisorganisatie alleen de bovengenoemde taken op zich als zij werken met een Derdengelden Regeling van Certo Escrow en lid zijn van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR).

STO-reisgarantie
Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt UNIEK Voettochten gebruik van de STO-reisgarantie op al haar reizen (behalve dagwandelingen). De Stichting Take Over (STO) zal in geval van faillissement van de reisorganisatie ervoor zorgen dat je je geld terug krijgt, je reis kunt vervolgen of naar huis kunt reizen. Om dit te kunnen realiseren maakt de STO gebruik van een derdengeldenregeling. Als reiziger betaal je de reissom niet aan UNIEK Voettochten maar betaal je deze aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow. Certo Escrow, een door de Nederlandsche Bank vrijgestelde betaaldienstverlener, beheert deze stichting.

Wanneer de reis in goede orde plaats vindt zal de reissom 1 dag na afloop van je reis overgemaakt worden aan UNIEK Voettochten. Alleen in het geval dat UNIEK Voettochten in surseance van betaling komt of failliet gaat, maakt Certo Escrow je geld over aan de STO. Zo kunnen schuldeisers niet bij je geld. Indien je nog niet op reis bent ontvang je de betaalde reissom terug. Wanneer je reeds onderweg bent zal de STO ervoor zorgen, dat je ofwel het rechtmatige deel van je reissom terug krijgt, dat je je reis af kunt maken of dat je naar huis terug kunt keren.

Betaalwijze
Nadat je je hebt aangemeld voor een meerdaagse reis ontvang je binnen drie weken per e-mail een bevestiging/factuur van UNIEK Voettochten. Vervolgens stuurt Certo Escrow je per e-mail een uitnodiging met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Je wordt gevraagd in te loggen op het beveiligde gedeelte van de website van Certo Escrow. Na bevestiging van de uitnodiging kun je direct overgaan tot betaling. Je dient de reissom drie weken voor aanvang van de reis in een keer te voldoen. Bij een late boeking, zal Certo Escrow je verzoeken, om de betaling van de reissom per omgaande te voldoen.

Meer informatie over de garantieregeling is te vinden op www.sto-reisgarantie.nl.
Op de website van Certo Escrow (www.certo-escrow.com) kun je lezen, hoe bij deze organisatie het betalingsverkeer geregeld is.

Tot slot
Uiteraard dienen ook de deelnemers een bijdrage te leveren aan een goed verloop van de reis. Sluit daarom een (doorlopende) reisverzekering af. En houd je aan de afspraken, die tijdens de reis gemaakt worden. Het meedoen aan de activiteiten (wandelen, fietsen, uit eten gaan, zwemmen) van UNIEK Voettochten door deelnemers geschiedt altijd voor eigen risico.
UNIEK Voettochten (kantoorpersoneel en reisleiders) zal op haar beurt er zorg voor dragen, dat de uitvoering van de tochten op veilige en verantwoorde wijze verloopt. Gevaarlijke omstandigheden (diepe afgronden, slecht weer, gladde ondergrond etc.) worden vermeden. Mochten er onderweg onverhoopt problemen optreden, dan worden de deelnemers door de reisleider gewaarschuwd en zo nodig geholpen (hand geven, ondersteunen, EHBO toepassen).