Noord-Duitslandtocht (D) ** (7-daagse variant) Reis gaat door. Op dit moment 11 deelnemers. Volgeboekt.

Twee bijzondere natuurgebieden in één reis: Lüneburger Heide en Rügen.
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 15
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op maandag 29 augustus 2022 om 11.00 uur vanaf NS-station Zwolle (uitgang Zuid)
Inclusief: 6x overnachting
6x ontbijt
6x diner (3-gangenmenu)
6x lunch(pakket)
begeleiding door gids
7x koffie met "iets erbij"
vervoer naar/van -indien van toepassing- begin-/eindpunt wandeling
vervoer Nederland - Duitsland v.v. per minibus
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in de hotels gebruikt
Prijs: € 950,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Wie dacht, dat het noorden van Duitsland saai en eentonig is, heeft het mis. Vlakke gebieden met grootschalige landbouw worden regelmatig afgewisseld door bossen, moerassen en heidevelden.
En op enkele plekken zijn ook heuvels te vinden. Het landschap op het eiland Rügen is zelfs spectaculair te noemen: hoge kalkrotsen, beukenbossen, lagunes en "bodden" (brede inhammen van de zee).
In totaal zijn we zeven dagen onderweg. Als eerste gaan we naar de Lünenburger Heide (2 nachten), daarna naar het eiland Rügen (4 nachten).

Lüneburger Heide (29 tot en met 31 augustus)
Zo'n 50 kilometer ten zuiden van Hamburg ligt het Naturschutzpark Lüneburger Heide. Hier kun je in augustus uren dwalen over de bloeiende heide. Vlakke stukken worden afgewisseld door heuvels. Die hier wat hoger zijn (tussen de 130 en 170 meter) dan in Nederland. Eenmaal boven, heb je een prachtig uitzicht over het golvende landschap. De heideterreinen worden omgeven door uitgestrekte bossen. Aan het einde van de zomer is het er ook heel rustig. Er zijn nauwelijks doorgaande wegen en het aantal dorpen is beperkt.

We overnachten in Heidehotel Rieckmann, een familiehotel in het centrum van Bispingen. Direct achter het hotel ligt een park met hoge eiken en een beek. Tussen het groen verscholen liggen enkele authentieke vakwerkhuizen en een kerkje. Het stadje Bispingen ligt op minder dan 10 kilometer afstand van het Naturschutzpark Lüneburger Heide.
Op dag 1 lopen we, nadat we ons geïnstalleerd hebben in het hotel, een korte ronde door de omgeving.
De Osterheide en Pietzmoor (hoogveengebied) staan voor dag 2 op het programma. Tijdens de ochtend van de laatste dag lopen we vanuit Undeloh naar Wilsede en terug. Wilsede is een herdersdorp, dat gedomineerd wordt door vakwerkhuizen met rieten daken. In de loop van de middag verplaatsen we ons naar het eiland Rügen, waar we vroeg op de avond zullen arriveren.
De lengte van de wandelingen varieert van 4 kilometer op maandag tot 16 kilometer op dinsdag.

Rügen (31 augustus tot en met 4 september)
Het eiland Rügen in de Oostzee heeft een grillige vorm, een soort octopus, met allerlei binnenzeeën en schiereilanden en prachtige zandstranden. Hemelsbreed is Rügen wel 50 km in doorsnee. Midden op het eiland vergeet je daardoor soms dat je op een eiland bent. Het eiland is heuvelachtig, een beetje zoals in Denemarken, met twee nationale parken en inclusief prachtige krijtrotsen in het noordoosten.

Wij verblijven vier nachten in Hotel Sonnenhaken in de buurtschap Buschvitz, midden op het eiland Rügen op 5 km afstand van het stadje Bergen. Vanuit het hoog gelegen hotel heb je een schitterend uitzicht over de binnenzee ‘Kleiner Jasmunder Bodden’. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet. Verschillende kamers beschikken tevens over een balkon of terras. Aan de zijkant van het hotel strekt zich een grote ligweide uit. In de directe omgeving van Buschvitz liggen een aantal fraaie wandelroutes. Comfort: ••
We maken vier heel verschillende wandelingen, vooral in het oostelijk deel van Rügen, dat landschappelijk en qua natuur het mooiste is. Nadere informatie volgt.
Op 4 september, stappen we na afloop van een korte wandeling (circa 5 kilometer) in de minibus en verplaatsen we ons naar het stadje Sögel in de Hümmling, waar we aan het eind van de middag zullen arriveren. De deelnemers, die voor de negendaagse variant hebben gekozen stappen hier uit. Daarna rijden we nog zo'n 65 kilometer door naar Nieuw-Amsterdam ten zuiden van Emmen. Hier kun je op de trein richting Zwolle stappen. Nadat hij afscheid heeft genomen van de deelnemers van de zevendaagse variant van de Noord-Duitslandtocht, keert de reisleider weer terug naar Sögel in de Hümmling.
De dagafstanden op Rügen zijn minimaal 5 (4 september) en maximaal 16 kilometer.

De kosten van deze zevendaagse wandelreis bedragen € 950,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.

Vanaf NS-station Zwolle reizen we op maandag 29 augustus met een minibus (8 personen + chauffeur) naar de Lünenburger Heide (circa 300 km van Zwolle), waar we tussen 16.00 en 17.00 uur zullen arriveren. De minibus wordt bestuurd door de reisleider. Mocht de groep meer dan 8 deelnemers tellen, dan wordt een tweede vervoermiddel (auto of minibus) ingezet. Een deelnemer met veel rijervaring zal in dat geval als tweede chauffeur fungeren.
Uiteraard is het ook mogelijk, om met eigen vervoer naar de Lüneburger Heide te komen. En zelf de afstanden tussen de verschillende hotels te overbruggen. In dat geval krijg je een korting van € 70 op de reissom.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Noord-Duitslandtocht (D) ** (7-daagse variant) Reis gaat door. Op dit moment 11 deelnemers. Volgeboekt.Noord-Duitslandtocht (D) ** (7-daagse variant) Reis gaat door. Op dit moment 11 deelnemers. Volgeboekt.Noord-Duitslandtocht (D) ** (7-daagse variant) Reis gaat door. Op dit moment 11 deelnemers. Volgeboekt.Noord-Duitslandtocht (D) ** (7-daagse variant) Reis gaat door. Op dit moment 11 deelnemers. Volgeboekt.Noord-Duitslandtocht (D) ** (7-daagse variant) Reis gaat door. Op dit moment 11 deelnemers. Volgeboekt.Noord-Duitslandtocht (D) ** (7-daagse variant) Reis gaat door. Op dit moment 11 deelnemers. Volgeboekt.Noord-Duitslandtocht (D) ** (7-daagse variant) Reis gaat door. Op dit moment 11 deelnemers. Volgeboekt.