Grensmaastocht (NL/B)*

Een waterrijk gebied in het hart van Limburg.
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek:
Inclusief:
Exclusief:
Prijs: € 0,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Steekwoorden: rivier de Maas, grindplassen, nieuwe natuur, het "witte stadje" Thorn, statige boerderijen

We kennen de Maas als een brede vrijwel rechte stroom. Tussen Borgharen en Maasbracht laat deze rivier zich van een verrassende kant zien: bochtig, smal en ondiep.
De Maas heeft in het verleden een grote hoeveelheid grind afgezet. Een waardevolle grondstof voor de huizen- en wegenbouw. Door de grindwinning zijn er in het hart van Limburg tal van plassen ontstaan. Ideaal voor watersporters. Maar ook aantrekkelijk voor wandelaars. Zeker als het gaat om rustige wateren met natuurvriendelijke oevers.
Van een geheel andere schoonheid is Thorn, het "witte stadje" met een opmerkelijke geschiedenis. Dit ministaatje werd een aantal eeuwen door vrouwen bestuurd. Door de abdissen van het stift om precies te zijn. Een stift is een gemeenschap van vrouwen die een religieus leven leiden, dat aan minder strenge regels gebonden is dan dat van kloosterlingen. Ze worden kanunnikessen genoemd en zijn afkomstig uit adellijke families. De Abdijkerk domineert nog steeds het centrum van het stadje. Daarnaast vallen de vele witgeschilderde huizen, het ouderwetse plaveisel en de sfeervolle straatlantaarns op.