Grensmaastocht (NL/B) * Op dit moment 3 deelnemers.

Een waterrijk gebied in het hart van Limburg.
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op vrijdag 11 november 2021 om 11.30 uur vanuit Hotel Crasborn in Thorn
Inclusief: 3x koffie/thee met "iets erbij"
2x ontbijt
2x hotelovernachting
begeleiding door gids
2x driegangendiner
op eindpunt: een kop soep met een belegd broodje (dag 3)
1x lunch(pakket)
groepsfoto (per e-mail)
koffie/thee bij aankomst (dag 1)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 350,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Steekwoorden: rivier de Maas, grindplassen, nieuwe natuur, het "witte stadje" Thorn, statige boerderijen

We kennen de Maas als een brede vrijwel rechte stroom. Tussen Borgharen en Maasbracht laat deze rivier zich van een verrassende kant zien: bochtig, smal en ondiep.
De Maas heeft in het verleden een grote hoeveelheid grind afgezet. Een waardevolle grondstof voor de huizen- en wegenbouw. Door de grindwinning zijn er in het hart van Limburg tal van plassen ontstaan. Ideaal voor watersporters. Maar ook aantrekkelijk voor wandelaars. Zeker als het gaat om rustige wateren met natuurvriendelijke oevers.
Van een geheel andere schoonheid is Thorn, het "witte stadje" met een opmerkelijke geschiedenis. Dit ministaatje werd een aantal eeuwen door vrouwen bestuurd. Door de abdissen van het stift om precies te zijn. Een stift is een gemeenschap van vrouwen die een religieus leven leiden, dat aan minder strenge regels gebonden is dan dat van kloosterlingen. Ze worden kanunnikessen genoemd en zijn afkomstig uit adellijke families. De Abdijkerk domineert nog steeds het centrum van het stadje. Daarnaast vallen de vele witgeschilderde huizen, het ouderwetse plaveisel en de sfeervolle straatlantaarns op.

De kosten van deze driedaagse tocht zijn € 350,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.

Vertrek op vrijdag 11 november 2022 om 11.30 uur vanuit hotel Crasborn in het centrum van Thorn.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met *.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Grensmaastocht (NL/B) * Op dit moment 3 deelnemers.Grensmaastocht (NL/B) * Op dit moment 3 deelnemers.Grensmaastocht (NL/B) * Op dit moment 3 deelnemers.Grensmaastocht (NL/B) * Op dit moment 3 deelnemers.Grensmaastocht (NL/B) * Op dit moment 3 deelnemers.Grensmaastocht (NL/B) * Op dit moment 3 deelnemers.Grensmaastocht (NL/B) * Op dit moment 3 deelnemers.