Heidetocht ** (vanuit Epe)

De heide in augustus, een uitbarsting van kleur en geur.
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek:
Inclusief:
Exclusief:
Prijs: € 0,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Het begin van een traditie? Iedere zomer naar de heide. En dan steeds vanaf een andere plek. Om te beginnen op de Noordoost-Veluwe.
Vanuit het familiehotel "De Witte Berken" (prima keuken, grote tuin, gezellige "huiskamer") in het buitengebied van Epe gaan we twee dagen genieten van de in bloei staande heide.
De Veluwe is het grootste aaneengesloten bos- en heidegebied van Nederland. Er zijn plekken, waar nauwelijks bebouwing is. Waar je een flink stuk moet lopen, om in de "bewoonde wereld" te komen.
Vroeger was vrijwel iedereen werkzaam in de landbouw of de bosbouw. In Tongeren zwaaide Baron Van der Feltz de scepter. En in Gortel de leden van het koningshuis.
Tegenwoordig hoeven de boeren niet meer in hun zondagse pak naar de "grote baas", om de jaarlijkse pacht in klinkende munt te voldoen. De enkele boeren, die er nog zijn, doen op moderne wijze zaken met Stichting Landgoed Tongeren of het Kroondomein.
Wat gebleven is, zijn de vele houtwallen, bosjes en monumentale bomen. In Tongeren zijn bovendien de luiken van de huizen beschilderd met de rode, witte en groene kleuren van het landgoed. En nog altijd, is er -tussen de bomen- de familiebegraafplaats, waar de "notabelen" van Tongeren ter aarde besteld zijn.
Hotel "De Witte Berken" in het buitengebied van Epe, vormt onze uitvalsbasis. Comfort: •• Van hieruit, gaan we niet alleen naar het buurtschap Tongeren, maar ook naar Landgoed Welna, de Tepelberg én verschillende heideterreinen.
Dag 1: hotel - Paalveen - Tongeren - Tepelberg - Landgoed Welna - begraafplaats Tongeren - hotel
Dag 2: hotel - Tongerense Beek - Tongerense Heide - Gortelse Heide - Smidsveen - hotel

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.