Lünenburger Heidetocht (D) **/*** Deze reis telt inmiddels voldoende deelnemers (8 personen). Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.

Rust en hectiek. De grote stille heide (2 dagen) versus de bruisende havenstad Hamburg (1 dag).
Deelnemers: Minimaal 7
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op woensdag 18 augustus 2021 om 11.00 uur vanaf NS-station Zwolle (uitgang Zuid)
Inclusief: 4x overnachting
5x ontbijt
5x diner (3-gangenmenu)
3x lunch(pakket)
begeleiding door gids
5x koffie met "iets erbij"
vervoer naar/van -indien van toepassing- begin-/eindpunt wandeling
vervoer Nederland - Duitsland v.v. per minibus
vervoer naar centrum Hamburg op dag 3
groepsfoto (per e-mail)
uitgebreide lunch (2 gangen) op 22-8
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
lunch op dag 3
Prijs: € 670,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Kenmerkend voor de zandgronden van Nederland zijn heidevelden. Meestal gaat het om uitgestrekte vlakke terreinen, die vanaf eind juli paars kleuren. Bij onze oosterburen kom je naar verhouding veel minder heide tegen. Plaats- en veldnamen, waarin het woord "heide" voorkomt, zijn er genoeg, maar de struikjes zelf kom je niet of nauwelijks meer tegen. Ze hebben plaatsgemaakt voor akkers, weilanden en bos. Of ze zijn bij het ontbreken van het juiste beheer langzaam ter ziele gegaan. De Lüneburger Heide vormt een uitzondering. Hier kun je in augustus uren dwalen over de bloeiende heide. Vlakke stukken worden afgewisseld door heuvels. Die hier wat hoger zijn (tussen de 130 en 170 meter) dan in Nederland. Eenmaal boven, heb je een prachtig uitzicht over het golvende landschap. Naast heide groeit er ook veel bos in het Naturschutzpark Lüneburger Heide. Op hete dagen kunnen we dus gemakkelijk de schaduw opzoeken. En het is er midden in de zomer ook heel rustig. Er zijn nauwelijks doorgaande wegen en het aantal dorpen is beperkt.
Een groot contrast met het levendige centrum van Hamburg, dat slechts 50 kilometer verderop ligt. Op dag 3 gaan we tijdelijk de stilte verruilen voor de drukte. Per trein laten we ons vervoeren naar de metropool aan de Elbe.

We overnachten in een driesterrenhotel aan de rand van Naturschutzpark Lüneburger Heide (nadere informatie volgt).

Op dag 1 lopen we, nadat we ons geïnstalleerd hebben in het hotel, een korte ronde door de omgeving.
Wilsede staat voor dag 2 op het programma. Het is een herdersdorp, dat gedomineerd wordt door vakwerkhuizen met rieten daken. En smalle straten met vrijwel geen gemotoriseerd verkeer. Bezoekers dienen hun auto op enige afstand te parkeren.
Op zaterdag gaan we opnieuw de heide op. Vanuit Wesel lopen we naar de Hanstedter Berge. Tijdens de ochtend van de laatste dag gaan we nog even flink de benen strekken in een bosgebied.
De lengte van de wandelingen varieert van 5 kilometer op woensdag tot 19 kilometer op zaterdag.

De kosten van deze vijfdaagse tocht bedragen € 670,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar je verblijft en de lunch in Hamburg op vrijdag 20 augustus. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.

Vanaf NS-station Zwolle reizen we met een minibus (8 personen + chauffeur) naar de omgeving van Schneverdingen (circa 295 km van Zwolle), waar we rond 15.30 uur zullen arriveren. De minibus wordt bestuurd door de reisleider. Mocht de groep meer dan 8 deelnemers tellen, dan wordt een tweede vervoermiddel (auto of minibus) ingezet. Een deelnemer met veel rijervaring zal in dat geval als tweede chauffeur fungeren.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Laatste Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **/***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Fotoreportage

Lünenburger Heidetocht (D) **/*** Deze reis telt inmiddels voldoende deelnemers (8 personen). Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.Lünenburger Heidetocht (D) **/*** Deze reis telt inmiddels voldoende deelnemers (8 personen). Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.Lünenburger Heidetocht (D) **/*** Deze reis telt inmiddels voldoende deelnemers (8 personen). Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.Lünenburger Heidetocht (D) **/*** Deze reis telt inmiddels voldoende deelnemers (8 personen). Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.Lünenburger Heidetocht (D) **/*** Deze reis telt inmiddels voldoende deelnemers (8 personen). Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.