Lünenburger Heidetocht (D) **/*** Op dit moment 1 deelnemer.

Rust en hectiek. De grote stille heide (2 dagen) versus de bruisende havenstad Hamburg (1 dag).
Deelnemers: Minimaal 7
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek:
Inclusief:
Exclusief:
Prijs: € 0,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Lünenburger Heidetocht (D) **/*** Op dit moment 1 deelnemer.
Kenmerkend voor de zandgronden van Nederland zijn heidevelden. Meestal gaat het om uitgestrekte vlakke terreinen, die vanaf eind juli paars kleuren. Bij onze oosterburen kom je naar verhouding veel minder heide tegen. Plaats- en veldnamen, waarin het woord "heide" voorkomt, zijn er genoeg, maar de struikjes zelf kom je niet of nauwelijks meer tegen. Ze hebben plaatsgemaakt voor akkers, weilanden en bos. Of ze zijn bij het ontbreken van het juiste beheer langzaam ter ziele gegaan. De Lüneburger Heide vormt een uitzondering. Hier kun je in augustus uren dwalen over de bloeiende heide. Vlakke stukken worden afgewisseld door heuvels. Die hier wat hoger zijn (tussen de 130 en 170 meter) dan in Nederland. Eenmaal boven, heb je een prachtig uitzicht over het golvende landschap. Naast heide groeit er ook veel bos in het Naturschutzpark Lüneburger Heide. Op hete dagen kunnen we dus gemakkelijk de schaduw opzoeken. En het is er midden in de zomer ook heel rustig. Er zijn nauwelijks doorgaande wegen en het aantal dorpen is beperkt.
Een groot contrast met het levendige centrum van Hamburg, dat slechts 50 kilometer verderop ligt. Op dag 3 gaan we tijdelijk de stilte verruilen voor de drukte. Per trein laten we ons vervoeren naar de metropool aan de Elbe.
Nadere informatie volgt.