Minivakantie Noord-Nederland */** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! (sinds 17-05-2021). Op dit moment 8 deelnemers.

combinatie van 2 reizen in het noorden van Nederland (Friesland en Groningen) Friese Woudentocht (vanuit Eastermar) en Lauwersmeertocht (vanuit Pieterburen) ook afzonderlijk te boeken
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 9
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: Op woensdag 9 juni 2020 om 11.45 uur vanuit Herbergh De Parel in Oostermeer (Eastermar)
Inclusief: 4x overnachting
4x ontbijt
4x diner (3-gangenmenu)
4x lunch(pakket)(dag 2, dag 3, dag 4 en dag 5)
5x koffie met "iets erbij" onderweg
begeleiding door gids
2x groepsfoto (per e-mail)
2x een kop soep (dag 3 en dag 5)
koffie of thee in het hotel (dag 1 en dag 4)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
reiskosten verplaatsing hotel 1 (Eastermar) naar hotel 2 (Pieterburen)
Prijs: € 575,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Notabene
Deze reis is opnieuw volgeboekt. Reden: er zijn geen kamers meer beschikbaar in hotel 1.

overnachting in twee hotels (hotel 1 in Eastermar (2 nachten), hotel 2 in Pieterburen (2 nachten))

Het gebied met de meeste lijnvormige houtopstanden per vierkante kilometer ligt -heel verrassend- in Friesland. In de vijfhoek Hardegarijp-Zwaagwesteinde-Buitenpost-Surhuisterveen-Oostermeer wemelt het van de elzensingels en houtwallen. Vaak maar enkele meters breed, maar wel tientallen meters lang. Tussen het vele groen, liggen verschillende ronde meertjes, pingo‘s genaamd, verscholen. En langs de wegen staan kleine arbeidershuisjes. Anno nu heel schilderachtig om te zien. Maar in het verleden de behuizing van grote gezinnen, die met weinig geld moesten zien rond te komen.

Programma in hoofdlijnen (omgeving Eastermar)
dag 1
wandeling vanuit het hotel, door het slagenlandschap (met heel veel houtsingels, braamstruweel en een enkel bosje) en door open terrein (vochtige hooilanden nabij Bergumermeer en De Leijen), onderweg komen we door het dorpje It Heechsân met zijn "groene" kerktoren
dag 2
met een aantal auto's rijden we naar Twijzel, wandeling door de Mieden (open gebied met veel sloten en vaarten) en door het coulissenlandschap (met opnieuw veel lijnvormige houtopstanden plus een behoorlijk aantal pingo's)
De wandelingen vanuit Eastermar en Twijzel zijn tussen de 14 en 16 kilometer lang.

We overnachten in Herbergh De Parel in Oostermeer (Eastermar). Gelegen in het centrum van het dorp aan een driehoekig plein. Het is een klein informeel driesterren hotel met 7 comfortabele kamers van verschillende formaten. Alle kamers beschikken over een eigen douche/toilet, tv en gratis wifi. De keuken staat als goed bekend. Comfort: •/••
Het dorp Oostermeer (Eastermar) is moeilijk bereikbaar met openbaar vervoer. Tussen Drachten en Bergum rijdt er op doordeweekse dagen een belbus. Deze belbus stopt aan de rand van het dorp. Treinreizigers zouden mee kunnen rijden met de reisleider of met een andere automobilist. Vanaf NS-station Heerenveen om 10.30 uur.

Op vrijdagmorgen 11 juni, na het ontbijt, verplaatsen we ons van Eastermar naar Pieterburen, een afstand van circa 55 kilometer. Treinreizigers kunnen meerijden met de reisleider of een andere automobilist.

Het is alweer meer dan vijftig jaar geleden, dat de inpoldering van onze laatste binnenzee werd voltooid. Het was in 1969, dat de Lauwerszee ophield te bestaan. Eb en vloed hadden niet langer vrij spel.
In de loop van de tijd is een gevarieerd landschap ontstaan. Naast open water en moeras, kom je tussen Lauwersoog en Zoutkamp ook loofbossen tegen. De oudste bomen hebben inmiddels indrukwekkende afmetingen gekregen.
Vanwege de bijzondere natuur (met name vogels profiteren van de afwisseling tussen ondiep water, slikken, graslanden, ruigten, rietstroken en struwelen) heeft het Lauwersmeergebied in 2003 de status van Nationaal Park gekregen.
Op het oude "laand", de streek tussen het Reitdiep en het Wad, overheerst het rechte lijnenspel van grote akkers. Kijk je beter, dan ontdek je tal van kleine landschapselementen, die de hegemonie van grootschaligheid enigszins doorbreken. Zoals dijken, kronkelende watertjes (de zogenaamde maren), boomgroepen, bosjes, terpen (in Groningen wierden genoemd), oude boerderijen, landhuizen, molens en eeuwenoude kerkjes.

In Pieterburen slapen wij twee nachten in Hotel Waddenweelde. De 38 kamers zijn ondergebracht in twee verschillende panden aan de zuidkant van de Hoofdstraat. Daartussen ligt een café en aan de overkant het restaurant. Alle ruim bemeten kamers zijn voorzien van koffie/thee faciliteiten en een eigen badkamer met douche of bad. Hotelgasten hebben tevens toegang tot het badhuis, waar zich een zwembad en een sauna bevindt. Comfort: ••
N.B.
De locatie van het hotel is veranderd. We verblijven niet in Kloosterburen maar in Pieterburen!

Op vrijdag en op zondag, blijven we in de omgeving van Pieterburen. Vanuit het hotel lopen we op dag 1 naar de rand van de Waddenzee. Op zaterdag rijden we eerst per auto naar Lauwersoog, om van daaruit een wandeling te maken over de Ballastplaat. Tijdens de laatste dag wandelen we een heel klein stukje richting de Sint-Pietersberg. In Eenrum keren we weer om, om via het Wad- en Wierdenpad en verschillende niet gemarkeerde weggetjes ons hotel te bereiken.

De kosten van deze vijfdaagse tocht zijn € 575,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor een eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**.

Fotoreportage

Minivakantie Noord-Nederland */** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! (sinds 17-05-2021). Op dit moment 8 deelnemers.  Minivakantie Noord-Nederland */** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! (sinds 17-05-2021). Op dit moment 8 deelnemers.  Minivakantie Noord-Nederland */** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! (sinds 17-05-2021). Op dit moment 8 deelnemers.  Minivakantie Noord-Nederland */** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! (sinds 17-05-2021). Op dit moment 8 deelnemers.  Minivakantie Noord-Nederland */** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! (sinds 17-05-2021). Op dit moment 8 deelnemers.  Minivakantie Noord-Nederland */** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! (sinds 17-05-2021). Op dit moment 8 deelnemers.  Minivakantie Noord-Nederland */** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! (sinds 17-05-2021). Op dit moment 8 deelnemers.