Maashorsttocht */** Op dit moment 3 deelnemers.

In De Maashorst, in het oergebied van Brabant, lonkt het avontuur.
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zaterdag 6 maart 2020 om 11.15 uur vanaf een hotel aan de rand van Landschapspark De Maashorst
Inclusief: koffie/thee bij aankomst
1x hotelovernachting
1x lunchpakket (dag 2)
1x ontbijt
1x driegangendiner
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 200,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
In de provincie Noord-Brabant, tussen Oss en Uden, ligt het landschapspark Maashorst.
De Maashorst dankt zijn naam aan het geologische begrip horst: hoger gelegen gebied. De hoogteverschillen in de Maashorst zijn het gevolg van breuken in de aardkorst. Voordat de krachten in het binnenste van de aarde meer dan 10.000 jaar geleden de horst vormden, liet de toen nog breeduit stromende Maas grof grindrijk zand achter.
Sinds een aantal jaren krijgt de natuur krijgt in De Maashorst alle ruimte. Intensief bewerkte akkers hebben plaatsgemaakt voor graslanden en heidevelden, die begraasd worden door verschillende soorten paarden en runderen. Met een beetje geluk komen we de wisent tegen! Het leefgebied van de grote grazers, reeën en andere dieren is onlangs vergroot door de aanleg van twee ecoducten over de A50.
Heel bijzonder zijn de drassige wijstgronden. Deze liggen, geheel tegen de verwachting in, op de wat hogere delen. Hier kan kwelwater uit de ondergrond naar boven stromen. Met vochtminnende plantensoorten (zoals boterbloemen en koekoeksbloemen) op de bultjes en heide en buntgras in de laagte.

Op zaterdag start de wandeling vanuit het hotel. We wandelen dan onder meer naar het Herperduin en twee grote vennen. Op zondag verplaatsen we ons met een aantal auto's naar Schaijk, om van hieruit een ronde door het zuidelijk gedeelte van de Maashorst te maken. De beide wandelingen zijn maximaal 15 kilometer lang.

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 200,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.

Vertrek op zaterdag 6 maart 2020 om 11.15 uur vanaf een hotel aan de rand van Landschapspark De Maashorst. Nabij het hotel is een bushalte. Treinreizigers kunnen desgewenst ook worden afgehaald van NS-station Ravenstein. Nadere informatie volgt.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Mocht deze reis niet doorgaan vanwege nieuwe (verscherpte) maatregelen tegen het coronavirus (ingevoerd na 13-10-2020), dan blijft de totale reissom staan als tegoed. Zodra je je opnieuw aanmeldt voor een reis van UNIEK Voettochten wordt deze in mindering gebracht op de nieuwe reissom. Ook is het mogelijk, om de door jou betaalde reissom, met aftrek van € 25 administratiekosten, teruggestort te krijgen op je bankrekening.

Fotoreportage

Maashorsttocht */** Op dit moment 3 deelnemers.Maashorsttocht */** Op dit moment 3 deelnemers.Maashorsttocht */** Op dit moment 3 deelnemers.Maashorsttocht */** Op dit moment 3 deelnemers.Maashorsttocht */** Op dit moment 3 deelnemers.Maashorsttocht */** Op dit moment 3 deelnemers.