Hart van Drenthetocht **/*** Vanwege een annulering is er een hotelkamer vrijgekomen. Op dit moment 16 deelnemers.

Naar het brongebied van de Drentsche Aa. Natte hooilanden te midden van bossen, heidevelden en kleinschalig cultuurland.
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zondag 23 augustus 2020 om 11.15 uur vanuit hotel Abdij de Westerburcht in Westerbork
Inclusief: 1x overnachting
1x ontbijt
1x diner (3-gangenmenu)
1x lunch(pakket)(dag 2)
2x koffie/thee met "iets erbij"
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
1x een kop soep (dag 2)
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 195,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Het reliëf van de provincie Drenthe is te vergelijken met een omgekeerd soepbord: laag aan de randen en wat hoger in het midden. Vanaf dit "plateau" stromen beekjes naar alle windrichtingen. De bekendste daarvan is de Drentsche Aa. In het veld is het overigens nog niet zo makkelijk om de exacte oorsprong van de Drentsche Aa te vinden. Verschillende watertjes komen voor dit predikaat in aanmerking. Zoals een stroompje, dat vanuit natuurreservaat Holmers-Halkenbroek naar het noorden stroomt. In dit natte gebied is nog niet zo lang geleden een uitkijktoren geplaatst. Vanaf de top kun je genieten van een fraai uitzicht over het "dal" en de omliggende bossen en heidevelden. Vlakbij staan verschillende radiotelescopen opgesteld. Tijdens de wandeling op dag 1 zullen we ze tegenkomen. Ook zullen we dan kort stil staan bij het verzetsmonument. In de Tweede Wereldoorlog lag in de bossen ten oosten van Hooghalen het kamp Westerbork. Op maandag lopen we naar Orvelte, het "levende museumdorp", waar boerderijen in oorspronkelijke staat te bewonderen zijn en oude ambachten in ere worden gehouden. Tevens is het de vaste woonplaats van enige tientallen mensen. Rondom Orvelte treffen we een kleinschalig landschap aan, zoals dat op veel plaatsen in Drenthe eeuwenlang heeft bestaan. Kleine akkercomplexen, essen, worden omgeven door houtwallen. Poelen, geriefhoutbosjes en slingerende zandwegen maken het beeld compleet.

De beide wandelingen zijn maximaal 17 kilometer lang.

Overnachting in Abdij de Westerburcht in het centrum van Westerbork. Abdij de Westerburcht is wat aanzien, inrichting en gerechten betreft geïnspireerd op de abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot. De warm ingerichte kamers (39 in totaal) zijn voorzien van een flatscreen-tv, gratis wifi en airconditioning. Comfort: •• Direct naast het hotel staat een karakteristieke Drentse schuur. Hier is Vitalia Beauty & Wellness gevestigd.
Westerbork is per lijnbus bereikbaar. Op zondagen rijdt er eens per twee uur een klein busje (Qbuzz 22) van NS-station Beilen via Westerbork naar Zweeloo. Treinreizigers kunnen echter ook om 10.30 uur worden opgehaald vanaf NS-station Beilen door de reisleider of een andere automobilist.

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 195,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 30,- verhoogd.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **/***.

Fotoreportage

Hart van Drenthetocht **/*** Vanwege een annulering is er een hotelkamer vrijgekomen. Op dit moment 16 deelnemers. Hart van Drenthetocht **/*** Vanwege een annulering is er een hotelkamer vrijgekomen. Op dit moment 16 deelnemers. Hart van Drenthetocht **/*** Vanwege een annulering is er een hotelkamer vrijgekomen. Op dit moment 16 deelnemers. Hart van Drenthetocht **/*** Vanwege een annulering is er een hotelkamer vrijgekomen. Op dit moment 16 deelnemers. Hart van Drenthetocht **/*** Vanwege een annulering is er een hotelkamer vrijgekomen. Op dit moment 16 deelnemers. Hart van Drenthetocht **/*** Vanwege een annulering is er een hotelkamer vrijgekomen. Op dit moment 16 deelnemers. Hart van Drenthetocht **/*** Vanwege een annulering is er een hotelkamer vrijgekomen. Op dit moment 16 deelnemers.