Leudaltocht ** Tocht gaat door. Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 10-02-2021 verstuurd.

Lopen langs kronkelende beken in het midden van Limburg
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 13
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zaterdag 15 mei 2020 om 11.15 uur vanuit hotel 't Anker in Heythuysen
Inclusief: 1x overnachting
1x ontbijt
1x diner (3-gangenmenu)
1x lunch(pakket)(dag 2)
2x koffie met "iets erbij"
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
1x een kop soep (dag 2)
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 190,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
In het midden van Limburg, aan de westkant van de Maas, ligt nabij Roermond een bosrijk gebied met drie beekdalen.
Tevens wordt het Leudal gekenmerkt door kleine stukjes heide, verschillende vennen, enkele oude watermolens, twee kastelen en zoals gebruikelijk in Limburg de nodige kapelletjes.
In de loop van de tijd hebben de vrij meanderende Zelster- en Tungelroysche Beek diepe dalen uitgesleten. Nabij het water en op de hellingen van het beekdal groeien verschillende loofbomen zoals elzen, eiken en beuken. Op de wat hogere dekzandruggen zijn in het verleden veel dennen en sparren aangeplant. Echte heuvels kom je overigens niet tegen in dit deel van Limburg. De hoogste bultjes in het landschap liggen nog geen 30 meter boven NAP.
Bijzonder is de Uilentoren op Landgoed Bedelaar tussen Haelen en Heythuysen. Deze werd in opdracht van paleontoloog Eugène Dubois in 1916 gebouwd. Om als schuilplaats voor vleermuizen te dienen.
Een andere trekpleister is de Ursulamolen in de buurt van Nunhem. Het is een onderslagmolen, waar nog steeds graan wordt gemalen en olie geslagen.
De wandelingen vanuit Heythuysen zijn maximaal 16 kilometer lang.

In Heythuysen verblijven we een nacht in Hotel ‘t Anker, gelegen in het centrum van het dorp. Het is een knus hotel met 12 kamers. Alle kamers beschikken over een eigen koelkastje en de mogelijkheid, om zelf een kopje koffie of thee te maken. Zes kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. De overige kamers hebben wat sanitair betreft alleen een wastafel. Als je wilt douchen of naar de wc wilt, moet je de gang op. Hier zijn in totaal 3 toiletten en 3 doucheruimtes te vinden. De kamers met een eigen douche en toilet zullen als eerste worden gereserveerd. Vroegboekers zijn dus in het voordeel. Daar staat tegenover, dat deelnemers, die niet beschikken over een inpandige badkamer een korting krijgen van € 25,- op de reissom. Hotel ‘t Anker heeft een eigen restaurant. Met een authentiek interieur. De lambrizeringen zijn afkomstig uit een klooster. De keuken staat als goed bekend. Comfort: •/••

Het centrum van Heythuysen is bereikbaar met openbaar vervoer. Vanuit Roermond rijdt er minimaal 1x per uur een lijnbus naar de hoofdplaats van de gemeente Leudal.

Treinreizigers kunnen desgewenst op dag 1 in Venlo (NS-station) om 10.00 uur worden opgehaald. Ook is het mogelijk, om op dag 2 met de reisleider mee te rijden van Heythuysen naar NS-station Deurne.

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 190,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht. Toeslag alleengebruik hotelkamer bij ontbreken van kamergenoot: € 15,- per persoon per nacht. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan. Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 30,- verhoogd.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **.

Fotoreportage

Leudaltocht **  Tocht gaat door. Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 10-02-2021 verstuurd.Leudaltocht **  Tocht gaat door. Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 10-02-2021 verstuurd.Leudaltocht **  Tocht gaat door. Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 10-02-2021 verstuurd.Leudaltocht **  Tocht gaat door. Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 10-02-2021 verstuurd.Leudaltocht **  Tocht gaat door. Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 10-02-2021 verstuurd.Leudaltocht **  Tocht gaat door. Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 10-02-2021 verstuurd.Leudaltocht **  Tocht gaat door. Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 10-02-2021 verstuurd.