Côte d’Opaletocht, deel II (F) **/*** Op dit moment 3 deelnemers.

Een hernieuwde kennismaking met de Noord-Franse kust (tussen Duinkerken en Boulogne). We wandelen in het gebied van de twee kapen (Blanc Nez en Gris Nez) plus het duingebied rondom het vestingstadje Gravelines.
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op dinsdag 22 september 2020 om 10.30 uur vanaf NS-station Arnhem (Sonsbeekzijde)
Inclusief: 2x overnachting (hotel 1)
3x overnachting (hotel 2)
5x ontbijt
5x diner (3-gangenmenu)
4x lunch(pakket)
begeleiding door gids
6x koffie met "iets erbij"
vervoer van hotel 1 naar hotel 2
vervoer naar/van -indien van toepassing- begin-/eindpunt wandeling
vervoer Nederland - Frankrijk v.v. per minibus
groepsfoto (per e-mail)
uitgebreide lunch (2 gangen) op 27-09
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 785,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Frankrijk heeft een lange kustlijn. Een deel van het land wordt bespoeld door de golven van de Middellandse Zee, de Golf van Biskaje, de Atlantische Oceaan, Het Kanaal, Het Nauw van Calais en de Noordzee.
Vier jaar geleden, in 2016, stond de Côte d’Opaletocht voor het laatst op het programma. We verbleven toen in een hotel vlakbij de "Kaap met de Witte Neus" (Cap Blanc Nez). Deze nazomer blijven we wat langer "rondhangen" langs de Noord-Franse kust. We verblijven in twee hotels, waardoor onze actieradius vergroot wordt en we enkele geheel nieuwe wandelgebieden kunnen bezoeken. Daarnaast houden we twee "klassiekers" in het programma, de beklimming van de 120 meter hoge Cap Blanc Nez en de 50 meter hoge Cap Gris Nez.
We starten met een stukje Franse Noordzeekust, het gebied tussen Bray-Dunes en Calais, dat hooguit 50 kilometer lang is. Tussen de zandstranden en de landbouwgronden liggen duinen, afgewisseld door moerasgebieden. Maar ook uitgestrekte industriegebieden. Precies halverwege Duinkerken en Calais ligt een verborgen parel, het vestingstadje Gravelines. Met zijn grachten, bolwerken en ravelijnen heeft het veel weg van een Nederlandse vestingstad. Ook omdat de omgeving vlak is. Vanuit Gravelines loopt er een kanaal naar de zee. Bij de monding ligt een oud Spaans fort. Naar het westen toe, ligt het natuurreservaat Platier d’Oye. Hier wisselen waterpartijen, zandige gronden en drassige graslanden elkaar af.
Op 24-9 verplaatsen we ons naar de Baie de Wissant. Hier, in het hart van de Côte d’Opale, verblijven we dan nog drie nachten in een hotel op loopafstand van het strand.
Op heldere dagen zien we, aan de overkant van het Nauw van Calais, "The White Cliffs of Dover" liggen. Daartussen zoeken tal van vaartuigen hun weg. Variërend van zeilboten tot grote containerschepen.
De ondergrond in Frankrijk bestaat voor een deel ook uit kalksteen. Op verschillende plaatsen zijn door de ondermijnende werking van stroming, wind en golfslag witte rotswanden bloot komen te liggen. Op het strand liggen veel rolkeien en grote stukken vuursteen.
Het achterland is een rustig licht glooiend gebied. Te midden van landerijen liggen statige boerderijen, bosjes, beken, visvijvers en landgoederen.
De hoogteverschillen tijdens de wandelingen zijn beperkt. Alleen bij Cap Blanc Nez zullen we een paar steile hellingen tegenkomen. Op woensdag, vrijdag en zaterdag wordt er een afstand van maximaal 16 kilometer gelopen.
Op dag 1, dag 3 en dag 6 ligt de wandelafstand tussen de 6 en 12 kilometer.

De kosten van deze vijfdaagse tocht bedragen € 785,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in de hotels waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 90,- verhoogd.

Vanaf NS-station Breda (noordzijde) reizen we met een minibus (8 personen + chauffeur) naar Gravelines (circa 245 km van Breda), waar we rond 14.30 uur zullen arriveren. De minibus wordt bestuurd door de reisleider. Mocht de groep meer dan 8 deelnemers tellen, dan wordt een tweede vervoermiddel (auto of minibus) ingezet. Een deelnemer met veel rijervaring zal in dat geval als tweede chauffeur fungeren.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Laatste Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **/***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Fotoreportage

Côte d’Opaletocht, deel II (F) **/*** Op dit moment 3 deelnemers.Côte d’Opaletocht, deel II (F) **/*** Op dit moment 3 deelnemers.Côte d’Opaletocht, deel II (F) **/*** Op dit moment 3 deelnemers.Côte d’Opaletocht, deel II (F) **/*** Op dit moment 3 deelnemers.Côte d’Opaletocht, deel II (F) **/*** Op dit moment 3 deelnemers.Côte d’Opaletocht, deel II (F) **/*** Op dit moment 3 deelnemers.Côte d’Opaletocht, deel II (F) **/*** Op dit moment 3 deelnemers.