Minivakantie Limburg ** (Hemelvaartweekend) Op dit moment 7 deelnemers.

combinatie van 2 reizen in het noorden en midden van Limburg: Rozentocht (Arcen e.o.) en Leudaltocht (Heythuysen e.o.) ook afzonderlijk te boeken
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op donderdag 13 mei 2021 om 11.15 uur vanuit Hotel de Maasparel in Arcen
Inclusief: 3x overnachting
3x ontbijt
3x diner (3-gangenmenu)
3x lunch(pakket)(dag 2, dag 3 en dag 4)
4x koffie met "iets erbij" onderweg
begeleiding door gids
2x groepsfoto (per e-mail)
2x een kop soep (dag 2 en dag 4)
2x overtocht met veerpont (dag 1)
koffie of thee in het hotel (dag 1 en dag 3)
Exclusief: drankjes, die je in de hotels gebruikt
Prijs: € 460,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
De bloeitijd van de rozen begint in mei. Lottum een dorp op de westoever van de Maas, krijgt dan extra kleur. Bij alle grote en kleine toegangswegen zijn rozenbogen geplaatst. Je voelt je als wandelaar direct welkom. Ten noordwesten van Lottum gaan we in het natuurreservaat Schuitwater op zoek naar andere in bloei staande planten. Zoals de gele lis en de waterlelie.
Op dag twee lopen we naar de Ravenvennen, een libellenparadijsje ten zuidoosten van Lomm.
Het stadje Arcen vormt de uitvalsbasis van de eerste twee dagen van de Minivakantie Limburg. Het sfeervolle centrum ligt vlakbij de Maas.
De wandelingen vanuit Arcen zijn maximaal 16 kilometer lang.

In Arcen verblijven we twee nachten in Hotel de Maasparel in het historische hart van het stadje. Op korte afstand van de Maas. De kamers zijn onlangs gerenoveerd. Ze zijn ruim, hebben een zithoek, een flatscreen televisie, koffie- en theefaciliteiten en een inpandige badkamer met douche en toilet. Comfort: ••

Het centrum van Arcen is bereikbaar met openbaar vervoer. Vanuit Venlo en Nijmegen rijdt er minimaal 1x per uur een lijnbus naar het kuuroord aan de Maas.

Op zaterdagmorgen 15 mei, na het ontbijt, verplaatsen we ons van Arcen naar Heythuysen, een afstand van circa 35 kilometer. Treinreizigers kunnen meerijden met de reisleider of een andere automobilist.

In het midden van Limburg, aan de westkant van de Maas, ligt nabij Roermond een bosrijk gebied met drie beekdalen.
Tevens wordt het Leudal gekenmerkt door kleine stukjes heide, verschillende vennen, enkele oude watermolens, twee kastelen en zoals gebruikelijk in Limburg de nodige kapelletjes.
In de loop van de tijd hebben de vrij meanderende Zelster- en Tungelroysche Beek diepe dalen uitgesleten. Nabij het water en op de hellingen van het beekdal groeien verschillende loofbomen zoals elzen, eiken en beuken. Op de wat hogere dekzandruggen zijn in het verleden veel dennen en sparren aangeplant. Echte heuvels kom je overigens niet tegen in dit deel van Limburg. De hoogste bultjes in het landschap liggen nog geen 30 meter boven NAP.
De wandelingen vanuit Heythuysen zijn maximaal 16 kilometer lang.

In Heythuysen verblijven we een nacht in Hotel ‘t Anker, gelegen in het centrum van het dorp. Het is een knus hotel met 12 kamers. Alle kamers beschikken over een eigen koelkastje en de mogelijkheid, om zelf een kopje koffie of thee te maken. Zes kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. De overige kamers hebben wat sanitair betreft alleen een wastafel. Als je wilt douchen of naar de wc wilt, moet je de gang op. Hier zijn in totaal 3 toiletten en 3 doucheruimtes te vinden. De kamers met een eigen douche en toilet zullen als eerste worden gereserveerd. Vroegboekers zijn dus in het voordeel. Daar staat tegenover, dat deelnemers, die niet beschikken over een inpandige badkamer een korting krijgen van € 25,- op de reissom. Hotel ‘t Anker heeft een eigen restaurant. Met een authentiek interieur. De lambrizeringen zijn afkomstig uit een klooster. De keuken staat als goed bekend. Comfort: •/••

De kosten van deze vierdaagse tocht zijn 460,- per persoon, alles inbegrepen behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan. Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 50,- verhoogd.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **.

Fotoreportage

Minivakantie Limburg ** (Hemelvaartweekend) Op dit moment 7 deelnemers.Minivakantie Limburg ** (Hemelvaartweekend) Op dit moment 7 deelnemers.Minivakantie Limburg ** (Hemelvaartweekend) Op dit moment 7 deelnemers.Minivakantie Limburg ** (Hemelvaartweekend) Op dit moment 7 deelnemers.Minivakantie Limburg ** (Hemelvaartweekend) Op dit moment 7 deelnemers.Minivakantie Limburg ** (Hemelvaartweekend) Op dit moment 7 deelnemers.Minivakantie Limburg ** (Hemelvaartweekend) Op dit moment 7 deelnemers.