Dartmoortocht (GB) ****/***** Reis gaat niet door.

Dartmoor, een National Park met woeste hoogten, rotspartijen, bruisende riviertjes en romantische dorpjes.
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 16
Begeleiding: Gerard van Weerd
Vertrek: Op zaterdag 5 september 2020 vanaf Schiphol. De vertrek- en aankomsttijden van het vliegtuig worden nader bekend gemaakt.
Inclusief: vliegreis Schiphol - Exeter v.v.
7x lunch of lunchpakket
7x diner
begeleiding door gids
transfer vliegveld naar hotel v.v.
transfer bagage van hotel 1 naar hotel 2
8x koffie met "iets erbij" onderweg
7x overnachting in 2 hotels
7x ontbijt
vervoer per stoomtrein op dag 7
fotoverslag (per e-mail)
Exclusief: lunch op de eerste dag
de drankjes, die je in de hotels gebruikt
Prijs: € 1535,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Dartmoor is een prachtig Nationaal Park (NP) in de regio Devon, zuidwest Engeland.
Op onze reis verblijven we op twee heel verschillende plekken in het NP. Eerst in een hotel in Haytor Vale (4 nachten), direct bij de woeste hoogten van Dartmoor met grillige rotspartijen, en langs de randen de mooie rivierdalen en romantische dorpjes. Dan verplaatsen we ons naar de voet van de heuvels (heuvels tot circa 500 meter boven zeeniveau) bij Buckfast. Daar zijn we drie nachten te gast in het hotel bij de Benedictijner Abdij van Buckfast. Een welhaast serene omgeving. Ook bekend van een wijn!

‘Boven de groene vierkante weilanden en de lage gebogen lijn van een bos rees een droefgeestige-grijze heuvel, met een vreemde, rotsachtige top, vaag en mistig in de verte, als een fantastisch droomlandschap.’
(uit: ‘De hond van de Baskervilles’ met Sherlock Holmes in de hoofdrol, lees de Nederlandse versie om je ‘voor te bereiden’)

We maken zes wandelingen, inclusief de wandeling van hotel naar hotel. Drie daarvan starten en eindigen bij het hotel in Haytor Vale. Op woensdag wordt de afstand tussen de beide hotels te voet overbrugd (overwegend naar beneden). In de tussentijd wordt alle bagage met een busje naar het volgende hotel gebracht. Vanuit het tweede hotel in Buckfast Abbey wordt op donderdag en vrijdag een wandeling gemaakt.

Vanuit ons hotel in Haytor Vale maken we 3 wandelingen, die deels over de ‘woeste hoogten’ gaan en langs grillige rotspartijen. ‘Haytor Rocks’, vlakbij het hotel is de meest bekende. Maar we zien ook prachtige dorpjes als Widecomb in the Moor en bezoeken een landgoed van de National Trust. Onze koffiestops zijn stuk voor stuk uniek.

Onze 2 wandelingen vanuit Buckfast Abbey zijn heel anders van karakter.
In combinatie met vervoer per stoomtrein bezoeken we ondermeer het leuke plaatsje Totnes. Onderweg er naar toe komen we over het schitterende landgoed Dartington.

De wandelingen zijn 16 tot 18 kilometer lang. Tijdens het lopen overbruggen we hoogteverschillen van maximaal 350 meter.
We overnachten in twee hotels. De ligging van beide hotels is zodanig, dat we steeds direct kunnen beginnen met de wandeling. Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. ‘s Avonds eten we in het restaurant van het hotel. Comfort hotel 1: ••/••• Comfort hotel 2: ••/•••

De kosten van deze achtdaagse wandelreis bedragen € 1535,- p.p. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht. Toeslag alleengebruik hotelkamer bij ontbreken van kamergenoot: € 15,- per persoon per nacht. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 100,- verhoogd.

Vertrek op zaterdag 5 september 2020. De precieze vertrek- en aankomsttijden van het vliegtuig worden nader bekend gemaakt.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ****/*****.

N.B.
Geef, als je je aanmeldt voor deze reis ook je geboortedatum door! Bovendien is het belangrijk, dat je de juiste namen doorgeeft. Te weten: eerste volledige voornaam (zoals in je paspoort of identiteitskaart staat vermeld) en officiële achternaam.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Fotoreportage

Dartmoortocht (GB) ****/***** Reis gaat niet door.Dartmoortocht (GB) ****/***** Reis gaat niet door.Dartmoortocht (GB) ****/***** Reis gaat niet door.Dartmoortocht (GB) ****/***** Reis gaat niet door.Dartmoortocht (GB) ****/***** Reis gaat niet door.Dartmoortocht (GB) ****/***** Reis gaat niet door.Dartmoortocht (GB) ****/***** Reis gaat niet door.