Estremaduratocht (P)****

De achtertuin van Lissabon. Heuvels, rotskapen en stranden van koninklijke allure.
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: Op woensdag 23 maart 2022 vanaf Schiphol.
Inclusief: vliegreis Schiphol-Lissabon retour
6x lunch of lunchpakket
7x diner
begeleiding door gids
transfer vliegveld naar hotel v.v.
transfer hotel 1 naar hotel 2
vervoer i.v.m. wandeltochten
8x koffie met "iets erbij" onderweg
7x overnachting in 2 hotels
7x ontbijt
vervoer per trein, Sintra - Lissabon v.v. (dag 3)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: drankjes in restaurants en hotels
lunch tijdens bezoek Lissabon (dag 3)
Prijs: € 1395,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Estremadura is de naam van een langgerekte kustprovincie in het midden van Portugal. Met in het westen de Atlantische Oceaan en in het zuiden de steden Lissabon en Setúbal.
De ruggegraat van het gebied wordt gevormd door een noord-oost en zuid-west verlopend glooiend heuvellandschap dat zijn hoogste punt op ongeveer 500 meter bereikt in de Serra de Sintra en de Serra da Arrábida. Deze "bergketens" zorgen er voor dat de kust van Estremadura twee verschillende gezichten heeft, enerzijds een steil in zee aflopende rotskust met kleine strandjes, anderzijds -in het noorden en op de westkust van het schiereiland Setúbal- bredere zandstranden omzoomd door duinen met dennen.
Vanuit cultuurhistorisch oogpunt bezien, is Estremadura de rijkste en meest gevarieerde streek van Portugal. Het heeft de drie belangrijkste kloosters van het land. In Queluz staat een rococopaleis met een Versailles-achtige tuin en in Sintra een paleis met Moorse elementen. In de omgeving van Sintra zijn nog veel meer fraaie optrekjes, al dan niet verscholen in het groen, te bewonderen. De culturele topper is natuurlijk Lissabon, met zijn kathedralen, burchten, musea, pleinen en boulevards. Bovendien is de ligging van de stad bijzonder fraai. Nabij de monding van de Taag, die ter hoogte van Lissabon kilometers breed is.

De eerste helft van de reis verblijven we in een hotel in het centrum van Sintra. Sintra en directe omgeving staan op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Je treft er verschillende onderkomens van de koninklijke familie aan. Zoals het Nationaal Paleis (veertiende eeuw) en het Penapaleis (negentiende eeuw). In het kielzog van de adel trokken ook andere welgestelden in de zomer naar de koele heuvels. Veel van hun riante villa’s met grote tuinen bleven bewaard. Nadat de laatste koning in 1910 afstand deed van de troon bleef Sintra een geliefde woonplek voor mensen met geld en aanzien. Ook de "gewone man en vrouw" en toeristen hebben inmiddels Sintra ontdekt. Met name in de weekenden lopen veel dagjesmensen een rondje door de winkelstraatjes. Het is er dan gezellig druk. Buiten Sintra lokken de heuvels, die weelderig begroeid zijn. Met zowel loof- als naaldhout. Hier en daar is de ondergroei ook de moeite waard. Op donderdag en zaterdagmorgen zullen we te voet de heuvels verkennen. We klimmen naar een kapel op 475 meter hoogte, van waaruit we een flink stuk van de "Portugese Riviera" (omgeving Cascais) kunnen overzien. De wandelafstand in de Serra de Sintra bedraagt maximaal 15 kilometer.
Op zatermiddag 19 maart verplaatsen wij ons naar ons tweede hotel, dat gelegen is pal naast de Atlantische Oceaan.
Vanuit hier gaan we ondermeer naar de Cabo da Roca lopen, het meest westelijke plekje van het Europese vasteland. De kustlijn ten westen van Sintra is heel afwisselend. Hoge rotspartijen worden afgewisseld door besloten baaien met smalle zandstranden. Het directe achterland is golvend en voornamelijk met struikgewas begroeid.

De wandelingen op zondag, maandag en dinsdag zijn tussen de 15 en 18 kilometer lang. Tijdens het lopen overbruggen we hoogteverschillen van maximaal 200 meter.

Een bezoek aan Lissabon staat voor vrijdag op het programma. Vanuit Sintra zullen we per trein naar het centrum van de Portugese hoofdstad reizen.

In Sintra slapen we drie nachten in Hotel Tivoli in het centrum van Sintra. Het hotel ligt op een heuvel. Bij helder weer, zie je in de verte de oceaan liggen. Aan de andere kant bevindt zich het Nationaal Paleis. Hotel Tivoli in Sintra maakt deel uit van een keten van luxe hotels. Comfort: ••

Tijdens de tweede helft van de reis verblijven we vier nachten in Hotel Arribas. Deze accommodatie ligt naast het strand (Praia Grande, Colares). Het telt 59 kamers. Als je wilt, kun je voor en/of na de wandeling pootje baden in de oceaan. Comfort: ••

De kosten van deze achtdaagse wandelreis bedragen € 1395- p.p. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ****.

Notabene 1
Geef, als je je aanmeldt voor deze reis ook je geboortedatum door! Bovendien is het belangrijk, dat je de juiste namen doorgeeft. Te weten: eerste volledige voornaam (zoals in je paspoort of identiteitskaart staat vermeld) en officiële achternaam.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene 2
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Estremaduratocht (P)****  Estremaduratocht (P)****  Estremaduratocht (P)****  Estremaduratocht (P)****  Estremaduratocht (P)****  Estremaduratocht (P)****  Estremaduratocht (P)****