Snertwandeling ** Op dit moment 9 deelnemers

Vanuit Lunteren (Zuidwest-Veluwe) naar het middelpunt van Nederland.
Deelnemers: Minimaal 10
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: Zondag 6 december 2020 om 11.00 uur, vanaf de hoofduitgang van station Lunteren (Spoorstraat 2, 6741 DE, Lunteren)
Inclusief: erwtensoep met spek en roggebrood of vegetarische soep
begeleiding door gids
Exclusief:
Prijs: € 19,00
Garantie:

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Nu eens geen "koffie met iets erbij", maar een stevig bord erwtensoep met roggebrood en spek halverwege de wandeling. Zo vlak na Sinterklaas hebben de meeste mensen even genoeg van alle zoetigheid. Bovendien smaakt erwtensoep heerlijk, wanneer je een paar uur hebt doorgebracht in de (vries)kou.

We wandelen eerst een stuk door de bebouwing van Lunteren. De schrijver Jacob Gazenbeek, die tal van boeken over de Veluwe op zijn naam heeft staan, heeft in dit groene dorp jarenlang gewoond. Lunteren is tevens de bakermat van de Notarisappel, een oud hoogstamfruitras.
Al gauw gaan we omhoog, het bos in, richting De Koepol of Lindenboomsberg. Op de top van dit bescheiden heuveltje bevind je je precies op het middelpunt van Nederland!
Vanuit hier zijn -in een rechte lijn- de uithoeken van ons land (o.a. Zeeuws-Vlaanderen, Zuid-Limburg, Oost-Groningen) even ver van elkaar verwijderd.
Het is tevens een plek, waar in het verleden recht werd gesproken onder een lindenboom.
Op de terugweg komen we zowel door bos als langs akkers. Met als extraatjes een diepe zandafgraving en een bomentuin (arboretum).

Deze eendaagse wandeltocht start en eindigt bij de hoofduitgang van station Lunteren (ligt aan de Valleilijn Amersfoort – Ede). Het adres is: Spoorstraat 2, 6741 DE, Lunteren. In de directe omgeving van het station, kun je je auto gratis parkeren. Lengte wandeling: 16 kilometer.
Aantal deelnemers: min. 10; max. 20.
Je kunt je aanmelden tot en met vrijdag 4 december 2020. Vermeld bij je opgave s.v.p. of je erwtensoep (met plakjes worst) dan wel vegetarische soep wilt.
Je dient zelf met de auto of de trein naar Lunteren te komen. Er wordt van tevoren geen deelnemersbrief verstuurd.
De dagwandeling wordt begeleid door Rowan Koster. Zijn mobiele nummer is: 06-51742871.

De kosten voor deze eendaagse wandeling (circa 16 kilometer) bedragen € 19,- per persoon. Dit bedrag dien je vooraf per bank te betalen. Hiervoor ontvang je een bevestiging/factuur.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Laatste Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **.

Fotoreportage

Snertwandeling ** Op dit moment 9 deelnemersSnertwandeling ** Op dit moment 9 deelnemersSnertwandeling ** Op dit moment 9 deelnemersSnertwandeling ** Op dit moment 9 deelnemersSnertwandeling ** Op dit moment 9 deelnemersSnertwandeling ** Op dit moment 9 deelnemersSnertwandeling ** Op dit moment 9 deelnemers