Texeltocht ** Op dit moment 18 deelnemers. VOLGEBOEKT!

De komende jaren gaan we opnieuw het rijtje af. Te beginnen met Texel. Het eiland van de tuunwallen, schapenboeten, dijken, bossen en duinen.
Deelnemers: Minimaal 10
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op dinsdag 13 september 2022 om 13.00 uur vanuit Hotel Brasserie Rebecca in De Waal
Inclusief: 3x hotelovernachting
3x ontbijt
3x koffie/thee met "iets erbij"
begeleiding door gids
2x lunch(pakket) (dag 2 en 3)
3x diner (3-gangenmenu)
een kop soep met een belegd broodje (dag 4)
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
kosten veerboot
kosten vervoer per lijnbus of met eigen auto op dag 1 (van de boot naar het hotel) en op dag 4 (van het hotel naar de boot)
Prijs: € 485,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Notabene
Deze reis is volgeboekt! Reden: er zijn geen kamers meer beschikbaar in het hotel.

Ons grootste waddeneiland Texel, op slechts 4,2 kilometer van het vasteland verwijderd, hoort bij de provincie Noord-Holland. In grote lijnen lijkt het landschap op het gebied tussen Alkmaar en Den Helder.
Maar wie zorgvuldiger kijkt, ontdekt, dat Texel geen saaie polder met een duinenrand is. Het 30 bij 10 kilometer grote eiland heeft een heel eigen karakter. Nergens anders in Nederland kom je "tuunwallen" tegen. Ze zijn opgeworpen, om de schapen wat beschutting te bieden tegen de wind. Tevens fungeren ze als perceelsscheiding. De walletjes zijn maximaal 1,50 meter hoog en bestaan uit op elkaar gestapelde (gras)plaggen. Een andere blikvanger op Texel zijn de "schapenboeten", kleine schuurtjes in de polder met aan de loefzijde (westen) een schuin dak en aan de lijzijde (oosten) een rechte gevel.
Vanuit de polder zit je zo in de duinen. En die zijn op verschillende plaatsen behoorlijk breed. Je staat niet direct op het strand. Onderweg kom je bossen, heideveldjes en waterpartijen tegen. De duinen van Texel hebben vanwege hun uitgestrektheid en variatie het predikaat Nationaal Park gekregen.

We verblijven drie nachten in Hotel Brasserie Rebecca in De Waal. De Waal is het kleinste dorpje op Texel en ligt iets ten noorden van Den Burg. Vanuit het midden op het eiland gelegen De Waal zijn verschillende interessante wandelgebieden gemakkelijk te bereiken.

Texel is te groot, om in vier dagen al wandelend te leren kennen. Vandaar, dat we een goede selectie hebben gemaakt van de mooiste natuurgebieden en landschappen.
Programma in hoofdlijnen:
dag 1: via De Hooge Berg naar Oudeschild
dag 2: naar de bossen, de duinen en het strand tussen Den Hoorn en De Koog
dag 3: naar de Slufter (nat natuurgebied met een open verbinding tussen de zee en het achterland)
dag 4: vanuit Den Hoorn naar De Mok (inham van de Waddenzee) en De Hors (zandplaat)

Op dinsdag 13 september vertrekken we om 13.00 uur uit het hotel.
Voor die tijd kun je op eigen gelegenheid naar Texel reizen. Vanuit Den Helder vertrekt 2x per uur de veerboot. De vaartijd bedraagt 20 minuten.
In de deelnemersbrief die een week voor het begin van de reis wordt verstuurd, zullen de precieze tijden van de veerboot worden vermeld.
Eenmaal op het eiland, kun je gebruik maken van de lijnbus. Er is een bus, die op korte afstand van het hotel stopt. Nadere informatie over het openbaar vervoer op Texel tref je in de deelnemersbrief aan.
Eventueel kun je ook met je eigen auto naar het hotel rijden.

De kosten van deze vierdaagse tocht zijn € 485,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan. Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 40,- verhoogd.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

 Texeltocht ** Op dit moment 18 deelnemers. VOLGEBOEKT!  Texeltocht ** Op dit moment 18 deelnemers. VOLGEBOEKT!  Texeltocht ** Op dit moment 18 deelnemers. VOLGEBOEKT!  Texeltocht ** Op dit moment 18 deelnemers. VOLGEBOEKT!  Texeltocht ** Op dit moment 18 deelnemers. VOLGEBOEKT!  Texeltocht ** Op dit moment 18 deelnemers. VOLGEBOEKT!  Texeltocht ** Op dit moment 18 deelnemers. VOLGEBOEKT!