Minivakantie Zeeland **/*** VOLGEBOEKT!!! Op dit moment 6 deelnemers.

Een combinatie van twee reizen in Zeeland Schouwen-Duivelandtocht (vanuit Burgh-Haamstede) en Walcherentocht (vanuit Oostkapelle) ook afzonderlijk te boeken
Deelnemers: Minimaal 10
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op maandag 16 mei 2022 om 11.30 uur vanaf Hotel Bom in Burgh-Haamstede
Inclusief: 4 x hotelovernachting
4 x ontbijt
4 x lunchpakket (dag 2, dag 3, dag 4 en dag 5)
4 x diner (3-gangenmenu)
5x koffie/thee met "iets erbij" onderweg
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1 en dag 3)
begeleiding door gids
een kop soep (dag 3 en dag 5)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in de hotels gebruikt
Prijs: € 685,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Notabene
Deze reis is volgeboekt! Reden: er zijn geen kamers meer beschikbaar in de beide hotels.

Het westen van Zeeland is een geliefde vakantiebestemming. Zonaanbidders kunnen terecht op de stranden. Daarnaast bieden de kustdorpen veel vertier. In het voorseizoen, op doordeweekse dagen, is het nog rustig op Schouwen-Duiveland en Walcheren. Wij zullen verschillende malen langs de zee lopen. Maar we zoeken ook het afwisselende achterland (polders, dijken, kreken, bosjes, buitenplaatsen) op.

Schouwen-Duivelandtocht (16 tot en met 18 mei 2022)
Vanuit het tweelingdorp Burgh-Haamstede gaan we de westelijke helft van Schouwen verkennen. We beginnen op maandag met een wandeling door de duinen. Onderweg beklimmen we een uitkijktoren. Ook staat er een stuk strand nabij Westenschouwen op het programma. Op woensdag richting Renesse, opnieuw de duinen in, afgewisseld door bos. De dinsdag is gereserveerd voor het gebied ten zuiden en oosten van Burgh-Haamstede. Dit betekent, akkers, weilanden en de Koudekerkse Inlaag, nabij de Oosterschelde.
Per dag leggen we te voet afstanden af, die variëren van 10 kilometer op woensdag tot 18 kilometer op dinsdag. Op maandag zal de wandeling circa 14 kilometer lang zijn.
Tijdens de Schouwen-Duivelandtocht overnachten we in Hotel Bom in Burgh-Haamstede. Het is een gezellig en klein hotel, dat in het centrum van het dorpsdeel Haamstede ligt, nabij het slot, verschillende kleine winkeltjes en de kerk. Comfort: •/••

Walcherentocht (18 tot en met 20 mei 2022)
Walcheren en Zuid-Beveland vormen een geheel. Dat is niet altijd zo geweest. Tot ver in de negentiende eeuw had Arnemuiden een directe verbinding met de zee. Nu liggen er akkers, weilanden, een vliegveldje en een uitgestrekt industrieterrein ('t Sloe) tussen Het Veerse Meer en de Westerschelde. Ook het smalle stukje water tussen Zuid-Beveland en Noord-Brabant werd ingepolderd.
De westkust van Walcheren is al geruime tijd een geliefde woon- en vakantieplek. In de Gouden Eeuw verrezen langs de duinrand de eerste buitenplaatsen. Zoals kasteel Westhove in Domburg.
Datzelfde Domburg groeide in de negentiende eeuw uit tot kuuroord. Want men had ontdekt, dat de zee "een heilzame werking had op lichaam en geest". In mei zullen wij ook de zeelucht inademen, en ons (gedeeltelijk) in het zeewater dompelen. Op dag 1 blijven we in de buurt van Oostkapelle. Het pittoreske havenstadje Veere staat voor donderdag op het programma. Dan lopen we eerst een ronde door het historische centrum, gevolgd door een lange lus door het buitengebied. Veere wordt omgeven door kreekrestanten, bos en het water van het Veerse Meer. Tijdens de laatste dag lopen we naar Domburg. We gaan het strand op, wandelen door de duinen en doorkruisen "De Manteling" een gevarieerd loofbos, dat in de zeventiende eeuw werd aangeplant om als windscherm te dienen.
Per dag leggen we te voet afstanden af, die variëren van 6 kilometer op woensdag tot 18 kilometer op donderdag. Op vrijdag zal de wandeling circa 14 kilometer lang zijn.
We overnachten in Hotel Anno Nu in Oostkapelle.

Vertrek op maandag 16 mei 2022 om 11.30 uur vanaf Hotel Bom in Burgh-Haamstede. Op woensdag 18 mei zullen we aan het begin van de middag om circa 12.00 uur terugkeren in het hotel. In het hotel eten we dan nog gezamenlijk een kop soep. Na de soep, verplaatsen we ons per auto van Burgh-Haamstede naar Domburg, een afstand van circa 30 kilometer. Treinreizigers kunnen met de reisleider of een andere automobilist meerijden. Later op de middag (vanaf 15.15 uur) gaan we vanuit Oostkapelle opnieuw de benen strekken. Voor een korte wandeling over het strand, door de duinen en een bosgebied.

Burgh-Haamstede is met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf NS-station Rotterdam Centraal reis je eerst met de metro. Vanaf halte Rotterdam-Zuidplein neem je de lijnbus naar Zierikzee. In Zierikzee ten slotte stap je over op de lijnbus naar Middelburg.

De kosten van deze vijfdaagse tocht zijn € 685,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan. Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **/***

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Minivakantie Zeeland **/*** VOLGEBOEKT!!! Op dit moment 6 deelnemers. Minivakantie Zeeland **/*** VOLGEBOEKT!!! Op dit moment 6 deelnemers. Minivakantie Zeeland **/*** VOLGEBOEKT!!! Op dit moment 6 deelnemers. Minivakantie Zeeland **/*** VOLGEBOEKT!!! Op dit moment 6 deelnemers. Minivakantie Zeeland **/*** VOLGEBOEKT!!! Op dit moment 6 deelnemers. Minivakantie Zeeland **/*** VOLGEBOEKT!!! Op dit moment 6 deelnemers. Minivakantie Zeeland **/*** VOLGEBOEKT!!! Op dit moment 6 deelnemers.