Ommetje Maasduinen (zwaarte: halve ster)

een leuke mix van wandelen, eten en cultuur opsnuiven
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 14
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op dinsdag 10 mei 2022 om 11.45 uur vanuit Hotel De Maasparel in Arcen
Inclusief: koffie/thee bij aankomst
1x hotelovernachting
2x uitgebreide lunch (2 gangen)
drankjes tijdens de lunch
1x ontbijt
1x driegangendiner
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
entree Kasteeltuinen (dag 1)
kosten veerpont (dag 2)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 280,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Voor degenen, die het plezierig vinden, om wandelen af te wisselen met andere activiteiten. Denk hierbij aan een uitgebreide lunch, een museum bezoeken, winkelen of een extra drankronde op het terras. Niets moet, heel veel mag. Dus heerlijk ontspannen en bovenal genieten!
Deze reis is een aanrader voor beginnende wandelaars. En voor mensen, die van zichzelf weten, dat 8 kilometer wandelen op een dag genoeg is.

Tussen Nijmegen en Venlo ligt aan de Maas het stadje Arcen. Arcen wort omgeven door verschillende natuurgebieden (uiterwaarden, bos, heide, vennen), die deel uitmaken van Nationaal Park De Maasduinen. Het is tevens een gebied, waar veel asperges worden verbouwd.

Wandelen is de manier om een gebied, dorp of stad beter te leren kennen. Tijdens het lopen kun je om je heen kijken, hoor je de vogels en snuif je de geuren van bloeiende planten op. Je geniet het meest als je je niet hoeft te haasten. Als de afstand die je dient te overbruggen overzichtelijk is. Ook een korte wandeling kan je daarom veel voldoening geven. Tijdens de tweedaagse vanuit Arcen combineren we de stilte van de bossen, heidevelden en landerijen met de levendigheid van het stadje Arcen en de visuele aantrekkingskracht van de Kasteeltuinen. In een rustig tempo lopen we maximaal 8 kilometer. Deels over goed begaanbare paden. Maar ook over kronkelpaadjes. Modder op je schoenen en broekspijpen is dus niet uitgesloten!
Aan het begin van de middag strijken we neer in een restaurant voor een uitgebreide lunch (twee gangen).

programma in hoofdlijnen
dag 1
korte wandeling naar de Kasteeltuinen aan de oostkant van Arcen
bezoek Kasteeltuinen
lunch in restaurant op het terrein van de Kasteeltuinen
vervolg bezoek Kasteeltuinen
wat langere wandeling over Landgoed Arcen (beukenlanen, ijskelder, uiterwaarden)
dag 2
wandeling naar rozendorp Lottum aan de andere kant van de Maas (uiterwaarden, dijken, kasteeltje)
lunch in Lottum
via een andere route terug naar Arcen (bosjes, kleinschalige landbouwgebieden)

Op beide dagen zijn de wandelingen maximaal 8 kilometer lang.

In Arcen verblijven we één nacht in Hotel de Maasparel in het historische hart van het stadje. Het hotel ligt op een rustige plek op circa 200 meter afstand van de Maas. De kamers zijn onlangs gerenoveerd. Ze zijn ruim, hebben een zithoek, een flatscreen televisie, koffie– en theefaciliteiten en een inpandige badkamer met douche en toilet. Comfort: ••

Het centrum van Arcen is bereikbaar met openbaar vervoer. Vanuit Venlo en Nijmegen rijdt er minimaal 1x per uur een lijnbus naar het kuuroord aan de Maas. In Arcen overnachten we in Hotel De Maasparel. Dit viersterren hotel ligt midden in het centrum. Op een rustige plek. Comfort: ••/•••

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 280,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Een maand voor aanvang van de tocht wordt de reissom met € 30 verhoogd.

Vertrek op dinsdag 10 mei 2022 om 11.45 uur vanaf Hotel De Maasparel in Arcen.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Ommetje Maasduinen (zwaarte: halve ster)Ommetje Maasduinen (zwaarte: halve ster)Ommetje Maasduinen (zwaarte: halve ster)Ommetje Maasduinen (zwaarte: halve ster)Ommetje Maasduinen (zwaarte: halve ster)Ommetje Maasduinen (zwaarte: halve ster)Ommetje Maasduinen (zwaarte: halve ster)