East-Angliatocht (GB) *** Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.

Wandelen aan de overkant van de Noordzee, langs brede wateren en idyllische stroompjes, over het strand en door het historische hart van Norwich.
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op donderdag 7 juli 2022 om 13.15 uur vanaf de terminal van Stena Line in Hoek van Holland
Inclusief: 5x overnachting
5x ontbijt
1x diner aan boord van de veerboot (3-gangenmenu)(dag 1)
4x diner in hotel (3-gangenmenu)
4x lunch(pakket)
1x uitgebreide lunch aan boord van de veerboot (2-gangenmenu)(dag 6)
begeleiding door gids
6x koffie met "iets erbij"
vervoer naar/van -indien van toepassing- begin-/eindpunt wandeling
overtocht Hoek van Holland-Harwich v.v.
treinreis Harwich-Norwich v.v.
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 1025,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar buitenlandse bestemmingen, waarvoor het niet per se noodzakelijk is om in het vliegtuig te stappen, is deze reis ontwikkeld. Op een verantwoorde wijze reizen we naar onze verblijfplaats in Groot-Britannië. Per veerboot en trein. Breng je groene voornemens in de praktijk en ga mee naar de fraaie stad Norwich en het waterrijke graafschap Norfolk.

Komend van Hoek Holland, doemt na 6 uur varen de kust van Engeland op. De ferry legt aan in Harwich. Vervolgens is het nog zo'n twee uur sporen naar Norwich aan de westrand van National Park The Broads. Achter de duinen langs de Noordzee strekken zich moerassen, kronkelende rivieren en bloemrijke graslanden uit. In grote lijnen heeft het landschap wel wat weg van de Weerribben of het merengebied van Friesland. Met dit verschil: je krijgt er de Engelse pubs, tearooms en schilderachtige kerkjes bij.

Het waterrijke landschap van The Broads is door de mens gecreëerd doordat men hier eeuwenlang turf uit de grond haalde. Een 'broad' is de benaming van een afgegraven stuk land, waar naderhand een poel is ontstaan.
Aan de rand van het Nationaal Park liggen twee grote plaatsen: Norwich en Great Yarmouth. In The Broads zelf zijn weinig dorpen en doorgaande wegen, de stilte en weidsheid overheersen.

Tijdens deze zesdaagse reis bezoeken we zowel de kern van het Nationaal Park (stroomgebied van de River Bure en de River Yare), het historische centrum van Norwich en het licht glooiende parklandschap rondom Aylsham.
Op dag 4 blijven we in de (directe omgeving van) Norwich. Eerst bezoeken we het stadshart met zijn oude hobbelige straatjes, vakwerkhuizen en indrukwekkende kathedraal. 's Middags lopen we via de Wherryman's Way de stad uit. Vanaf dit pad hebben we zicht op de River Yare en verschillende moerasgebieden.
Op de overige wandeldagen gaan we het "buitengebied" in. Per bus of trein reizen we naar het beginpunt van de wandeling. We lopen ondermeer een ronde om Acle (rivier, moerassen, rietland, wilgenbosjes), we bezoeken Blickling Park (bos, landhuis, heuvels), een landgoed van de National Trust nabij Aylsham en we combineren een korte strandwandeling in Great Yarmouth met een wandeling langs het brede Breydon Water (dijken, kreken, moerassen). De wandelingen zijn maximaal 18 kilometer lang.

Op donderdag 7 juli 2022 verzamelen we om 13.15 uur in de terminal van Stena Line in Hoek van Holland. Deze bevindt zich op loopafstand van metrostation Hoek van Holland-Haven. Een uur later, om 14.15 uur, vertrekt de veerboot naar Harwich. De vaarduur bedraagt 6,5 uur. Om 19.45 uur lokale tijd (in het Verenigd Koninkrijk is het een uur vroeger dan in Nederland) meert de Stena Britannica af aan de kade. Eenmaal aan land lopen we naar het nabijgelegen treinstation en reizen we per spoor verder. Na een rit van circa 2 uur (met 1 overstap) zijn we in Norwich. In deze fraaie stad verblijven we 5 nachten in hotel Revado. Dit hotel met 20 kamers ligt op korte afstand van het station en het historische centrum. Revado betekent in het Gujarati, een Indiase taal, iemand betoveren met een aangenaam verblijf. Comfort: •/•• Het hotel beschikt over een restaurant. Er worden Britse, Indiase en continentale gerechten geserveerd. Tijdens het ontbijt wordt uitsluitend gebruik gemaakt van veganistische producten. We zullen een avond in ons hotel dineren. Op de andere avonden in Norwich gaan we buiten de deur eten.
Op de laatste dag, dinsdag 12 juli, verlaten we vroeg op de morgen Norwich. Per trein overbruggen we de afstand naar Harwich. Hier vaart om 09.00 uur de Stena Hollandica af. Aan het einde van de middag, om 17.15 uur, bereiken we Hoek van Holland.

De kosten van deze zesdaagse wandelreis bedragen € 1025,- per persoon (bij 6 tot 10 deelnemers) en € 975 (vanaf 11 deelnemers), alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar je verblijft. Indien de East-Angliatocht meer dan dan 10 deelnemers gaat tellen, wordt de reissom met € 50 verlaagd. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***/****.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

East-Angliatocht (GB) *** Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.East-Angliatocht (GB) *** Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.East-Angliatocht (GB) *** Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.East-Angliatocht (GB) *** Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.East-Angliatocht (GB) *** Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.East-Angliatocht (GB) *** Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.East-Angliatocht (GB) *** Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.