Biesboschtocht */** Op dit moment 3 deelnemers.

Twee dagen op pad door grienden, langs onder water gezette polders en over zandige rivieroevers in het Brabantse deel van de Biesbosch.
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zaterdag 29 augustus 2020 om 11.30 uur vanuit Hotel De Brabantse Biesbosch in Werkendam
Inclusief: 1x overnachting
1x ontbijt
1x diner (3-gangenmenu)
1x lunch(pakket)(dag 2)
2x koffie met "iets erbij"
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
1x een kop soep (dag 2)
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 195,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Te midden van een dichtbevolkt gebied ligt de Biesbosch. Een wetland, dat bestaat uit kreken, rietvelden, grienden en wilgenstruweel. Tot de afsluiting van het Haringvliet in 1970 rees en daalde -onder invloed van het getij- het water voortdurend.
Na het verloren gaan van grote stukken land tijdens de Sint-Elisabethvloed in november 1421, hebben wij mensen met meer of minder succes getracht, om de gevolgen van de grote overstroming ongedaan te maken. Nog in de jaren vijftig van de vorige eeuw, werden ten behoeve van de landbouw, ten westen van Werkendam flinke lappen moeras drooggelegd en ingepolderd.
De Biesbosch prijkt sinds 1994 op de lijst van Nationale Parken. De eigenaren en beheerders van dit 9000 hectare grote gebied doen er van alles om de natuurwaarden te vergroten. Zo staan sinds kort de schuiven van de Haringvlietdam af en toe op een kier, waardoor er op heel bescheiden schaal weer sprake is van eb en vloed.

Tijdens ons verblijf in het Brabantse gedeelte van de Biesbosch wandelen we op zaterdag vanuit ons hotel door grienden/wilgenbossen naar het bezoekerscentrum annex museum. Op de terugweg komen we langs deels onder water gezette oude polders. Op zondag ten slotte lopen we langs de Nieuwe Merwede in de richting van de Deeneplaat.

Hotel De Brabantse Biesbosch (2 overnachtingen) in Werkendam nabij het bezoekerscentrum, fungeert als uitvalsbasis voor de wandelingen in de Biesbosch (nadere informatie volgt). Het hotel is per openbaar vervoer niet bereikbaar. Treinreizigers kunnen door de reisleider worden opgehaald vanaf NS-station Dordrecht. Verzameltijd: 10.30 uur.

Mocht Hotel De Brabantse Biesbosch reeds volgeboekt zijn (het hotel beschikt over hooguit 15 kamers), dan wijken we uit naar het Van der Valk Hotel Dordrecht.

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 195,- per persoon, alles inbegrepen (behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 30,- verhoogd.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**.

Fotoreportage

Biesboschtocht */** Op dit moment 3 deelnemers.Biesboschtocht */** Op dit moment 3 deelnemers.Biesboschtocht */** Op dit moment 3 deelnemers.Biesboschtocht */** Op dit moment 3 deelnemers.Biesboschtocht */** Op dit moment 3 deelnemers.Biesboschtocht */** Op dit moment 3 deelnemers.