Minivakantie Drenthe **/*** VOLGEBOEKT! Op dit moment 12 deelnemers.

Combinatie van 2 reizen in het oosten en midden van Drenthe: Hondsrugtocht (Exloo e.o.) en Hart van Drenthetocht (Westerbork e.o.) ook afzonderlijk te boeken
Deelnemers: Minimaal 7
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op donderdag 20 augustus 2020 om 11.30 uur vanaf Hotel de Meulenhoek in Exloo
Inclusief: 4x overnachting
4x ontbijt
4x diner (3-gangenmenu)
4x lunch(pakket)(dag 2, dag 3, dag 4 en dag 5)
5x koffie met "iets erbij" onderweg
begeleiding door gids
2x groepsfoto (per e-mail)
2x een kop soep (dag 3 en dag 5)
koffie of thee in het hotel (dag 1 en dag 4)
Exclusief: de drankjes, die je in de hotels gebruikt
reiskosten verplaatsing hotel 1 (Exloo) naar hotel 2 (Westerbork)
Prijs: € 520,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Notabene
Deze reis is volgeboekt. Reden: in beide hotels zijn geen kamers meer beschikbaar.

overnachting in twee hotels (hotel 1 in Exloo (3 nachten), hotel 2 in Westerbork (1 nacht))

In het oosten van de provincie Drenthe ligt de Hondsrug. Een langgerekt gebied, van Emmen tot Groningen, dat vijf tot tien meter hoger ligt dan de zand- en veengronden aan weerszijden. Dit kleine hoogteverschil zorgt op veel plaatsen voor een gevarieerd landschap. Glooiende akkers en weilanden, veel bos en enkele heideterreinen.
De Hondsrug was 5000 jaar geleden al een geliefd woongebied. De zandgrond was goed bewerkbaar en de bewoners hielden hun voeten droog. Deze boeren lieten veel sporen na. Heel opvallende zoals de grote grafmonumenten, die eeuwen later met "hunebedden" werden aangeduid. En wat minder in het oog springende zaken. Zoals "trechterbekers" (aardewerk) en gereedschap (bijlen, priemen e.d.) vervaardigd uit vuursteen.
De dorpen op de Hondsrug zijn over het algemeen ruim opgezet. Met in het centrum de Brink (open plek met bomen), een kerk met lage toren en verschillende (voormalige) boerderijen. Een mooi voorbeeld is het esdorp Exloo. Met schaapskooi, heideveld en molen. Veel mensen komen ook voor de gezelligheid naar Exloo. Er zijn diverse kunstwinkeltjes en galerieën in het dorp.

Vanuit Hotel Restaurant De Meulenhoek in het centrum van Exloo gaan we drie dagen wandelen. We lopen ondermeer naar Odoorn en Borger. Aan de noordkant van Borger staat het grootste hunebed van Nederland.
Alle wandelingen zijn tussen de 15 en 19 kilometer lang.

Familiehotel de Meulenhoek ligt aan de rand van het centrum van Exloo. Gastvrijheid staat bij de familie Lanting hoog in het vaandel. De ruim bemeten kamers zijn voorzien van goede bedden (langer en breder dan gemiddeld). Ook het sanitair (wastafel, douche, toilet) voldoet prima aan de eisen van de hedendaagse toerist. Comfort: ••

Op zondagmorgen 23 augustus, na het ontbijt, verplaatsen we ons van Exloo naar Westerbork, een afstand van circa 25 kilometer. Treinreizigers kunnen meerijden met de reisleider of een andere automobilist.

"Welkom op de Drentse Hooglanden" luidt de tekst op een bordje aan de rand van het dorp Westerbork. We staan hier op 15 meter boven zeeniveau. Voor Nederlandse begrippen best hoog. Maar om nu gelijk van hooglanden te spreken. De anders zo bescheiden Drenten maken zich nu toch echt schuldig aan grootspraak! Laten we het erop houden, dat Westerbork op een plateau ligt. Vanuit het hart van Drenthe stromen beekjes naar alle windrichtingen. De bekendste daarvan is de Drentsche Aa. In het veld is het overigens nog niet zo makkelijk om de exacte oorsprong van de Drentsche Aa te vinden. Verschillende watertjes komen voor dit predikaat in aanmerking. Zoals een stroompje, dat vanuit natuurreservaat Holmers-Halkenbroek naar het noorden stroomt. Vlakbij staan verschillende radiotelescopen opgesteld. Tijdens de wandeling op dag 1 zullen we ze tegenkomen. Ook zullen we dan kort stil staan bij het verzetsmonument. In de Tweede Wereldoorlog lag in de bossen ten oosten van Hooghalen het kamp Westerbork. Op maandag lopen we naar Orvelte, het "levende museumdorp", waar boerderijen in oorspronkelijke staat te bewonderen zijn en oude ambachten in ere worden gehouden. Tevens is het de vaste woonplaats van enige tientallen mensen. Rondom Orvelte treffen we een kleinschalig landschap aan, zoals dat op veel plaatsen in Drenthe eeuwenlang heeft bestaan. Kleine akkercomplexen, essen, worden omgeven door houtwallen. Poelen, geriefhoutbosjes en slingerende zandwegen maken het beeld compleet.
De wandelingen vanuit Westerbork zijn maximaal 17 kilometer lang.

Overnachting in Abdij de Westerburcht in het centrum van Westerbork. Abdij de Westerburcht is wat aanzien, inrichting en gerechten betreft geïnspireerd op de abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot. De warm ingerichte kamers (39 in totaal) zijn voorzien van een flatscreen-tv, gratis wifi en airconditioning. Comfort: •• Direct naast het hotel staat een karakteristieke Drentse schuur. Hier is Vitalia Beauty & Wellness gevestigd.

De kosten van deze vijfdaagse tocht zijn € 520,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor een eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 45,- verhoogd.

Vertrek op donderdag 20 augustus 2020 om 11.30 uur vanaf Hotel de Meulenhoek in Exloo. Het centrum van Exloo is per lijnbus bereikbaar. Tussen de treinstations Emmen en Groningen rijden regelmatig (1x per uur) bussen.
Treinreizigers kunnen desgewenst vanuit Zwolle met de reisleider meerijden. Verzameltijd: 09.45 uur.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **/***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Fotoreportage

Minivakantie Drenthe **/*** VOLGEBOEKT! Op dit moment 12 deelnemers. Minivakantie Drenthe **/*** VOLGEBOEKT! Op dit moment 12 deelnemers. Minivakantie Drenthe **/*** VOLGEBOEKT! Op dit moment 12 deelnemers. Minivakantie Drenthe **/*** VOLGEBOEKT! Op dit moment 12 deelnemers. Minivakantie Drenthe **/*** VOLGEBOEKT! Op dit moment 12 deelnemers. Minivakantie Drenthe **/*** VOLGEBOEKT! Op dit moment 12 deelnemers. Minivakantie Drenthe **/*** VOLGEBOEKT! Op dit moment 12 deelnemers.