Belgische Kempentocht (B) *** Op dit moment 1 deelnemer.

Ooit een terril beklommen? In Nationaal Park De Hoge Kempen (tussen Genk en Maasmechelen) kan dat!
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op dinsdag 5 april 2022 om 12.30 uur vanaf een hotel aan de rand van het Nationaal Park
Inclusief: 2 x hotelovernachting
2 x ontbijt
1 x lunch(pakket)(dag 2)
2 x diner (3-gangenmenu)
3x koffie/thee met "iets erbij" onderweg
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
begeleiding door gids
een kop soep met een belegd broodje (dag 3)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 340,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
In 1839 erkende Nederland het nieuwe koninkrijk België. De grenzen tussen beide landen werden vastgesteld. Het zuidelijk gedeelte van de provincie Limburg werd gesplitst; het gebied ten westen van de Maas kwam in België te liggen.
Binnen Vlaanderen is Limburg de meest groene provincie. Bossen nemen een behoorlijke oppervlakte in. Daarnaast zijn er heideterreinen, zandverstuivingen en verschillende meren. De Hoge Kempen, een 6000 hectare groot gebied tussen Genk en Maasmechelen heeft zelfs de status van Nationaal Park gekregen. Op een 80 meter hoog plateau wisselen bossen, heidevelden, vennen, jeneverbesstruwelen, mijnsteenbergen (terrils) en groeven zich af. Aan de rand van de Hoge Kempen ontspringen 14 beken.
In de Kempense bodem ligt een royale steenkoollaag. Tussen de beide wereldoorlogen in begon men met het delven van deze fossiele brandstof. Door de diepe ligging was het niet gemakkelijk om de steenkool naar boven te halen. Er moest daarom gekozen worden voor een grootschalige aanpak. Met grote veranderingen in het landschap tot gevolg. In 1992 sloot de laatste mijn. Inmiddels zijn verschillende groeves volgelopen met water en raken de tot 100 meter hoge terrils begroeid. De ecologische curiositeit van deze bergen schuilt in het mijnsteen. Het is rijk aan kalk, terwijl deze stof in de bovengrond van de Hoge Kempen niet aanwezig is. Dit levert een rijkdom aan kalkminnende planten op. Daarnaast zuigen de zwarte stenen veel warmte op, waardoor de temperatuur aan de zuidkant van de terrils in april gemakkelijk tot 30 graden of meer kan oplopen.

Vanuit de omgeving van Lanaken (tussen Genk en Maastricht), zullen we te voet doordringen tot de kern van het Nationaal Park. We zullen ons daarbij niet laten afschrikken door de lintbebouwing langs de doorgaande wegen. Want achter al die lelijke gebouwen ligt heel veel moois verscholen!

Per dag worden afstanden tussen de 12 (dag 1) en 20 kilometer (dag 2) overbrugd.

De kosten van deze driedaagse wandelreis bedragen € 340,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht. Toeslag alleengebruik hotelkamer bij ontbreken van kamergenoot: € 15,- per persoon per nacht. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan. Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 30,- verhoogd.

Vertrek op dinsdag 5 april 2022 om 12.30 uur vanaf een hotel aan de rand van het Nationaal Park. Treinreizigers kunnen worden opgehaald vanaf NS-station Sittard om 11.30 uur.
Indien gewenst kan er ook "gecarpooled" worden. Deelnemers, die bij elkaar in de buurt wonen, zouden met 1 auto naar De Hoge Kempen kunnen rijden.

Op de laatste dag, donderdag 7 april, eindigt het programma om 15.15 uur. Voor die tijd hebben we een wandeling gemaakt en soep gegeten in het hotel.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/
reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Belgische Kempentocht (B) *** Op dit moment 1 deelnemer.Belgische Kempentocht (B) *** Op dit moment 1 deelnemer.Belgische Kempentocht (B) *** Op dit moment 1 deelnemer.Belgische Kempentocht (B) *** Op dit moment 1 deelnemer.Belgische Kempentocht (B) *** Op dit moment 1 deelnemer.Belgische Kempentocht (B) *** Op dit moment 1 deelnemer.Belgische Kempentocht (B) *** Op dit moment 1 deelnemer.