Zeeuws-Vlaanderentocht (Midden) */** Op dit moment 5 deelnemers.

Oude smokkelpaden brengen ons naar de mooiste plekjes.
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op woensdag 29 mei 2024 om 13.30 uur vanuit Hotel Dallinga in Sluiskil
Inclusief: 2 x hotelovernachting
2 x ontbijt
2 x lunchpakket (dag 2 en dag 3)
2 x diner (3-gangenmenu)
3x koffie/thee met "iets erbij" onderweg
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
begeleiding door gids
een kop soep (dag 3)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 400,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Het had niet veel gescheeld of Zeeuws-Vlaanderen was na de Eerste Wereldoorlog bij België gevoegd. Onze zuiderburen waren van mening, dat Nederland niet volledig neutraal was geweest tussen 1914 en 1918. Dat we de Duitse Keizer asiel hadden verleend was een schande. De Belgen eisten genoegdoening. In de vorm van vergroting van hun land. Hun kritiek vond geen gehoor bij de internationale commissie, die in Versailles de nieuwe grenzen van Europa vaststelde. Zeeuws-Vlaanderen en Limburg bleven bij Nederland.

Voor de Zeeuwen aan de zuidkant van de brede Westerschelde veranderde er niet zoveel. Ze waren altijd al sterk op België gericht geweest. Van het "geruzie" tussen Brussel en Den Haag hadden ze in de praktijk weinig last. Dat er een grens was, had ook zo zijn voordelen. Er waren tijden, dat de prijzen van boter, jenever en suiker in België en in Nederland sterk van elkaar verschilden. Het loonde toen zeker de moeite, om smokkelwaar tussen de dagelijkse boodschappen te verbergen. Vrouwen verstopten zelfs pakjes boter onder hun rokken. Natuurlijk zaten de douaniers niet stil. Zij waren voortdurend in een kat- en muisspel verwikkeld met de plaatselijke bevolking. Vaak wisten de smokkelaars te ontkomen via achterafpaadjes.

Ten zuiden van Terneuzen gaan we twee smokkelroutes lopen. Op woensdag rijden we van het hotel naar Philippine. Een stadje, dat ooit een open verbinding met zee had en bekend stond om zijn vele mosselvissers. Via verschillende dijkjes bereiken we het nabijgelegen België. Onderweg komen we verschillende grenspalen, restanten van kreken en enkele bosjes tegen. Op donderdag starten we in Overslag, een grensdorp, op de overgang van klei (polder, wegen met populieren) naar zand (besloten, stukken bos). Tijdens de laatste wandeldag staat natuurgebied de Canisvlietse Kreek ten zuidoosten van Sas van Gent op het programma. Op dag 1 overbruggen we te voet een afstand van 8 kilometer. Op dag 2 is de wandeling circa 16 kilometer lang. En op vrijdag 11 kilometer.

Wij verblijven twee nachten in Hotel Dallinga in Sluiskil. Het hotel heeft 33 kamers. Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Het hotel beschikt over een restaurant. Comfort: •/••

Sluiskil ligt aan het Kanaal van Gent naar Terneuzen. In de directe omgeving zijn geen aantrekkelijke wandelgebieden te vinden. Op alle dagen rijden we daarom eerst met een aantal auto's naar het beginpunt van de wandeling.

Het dorp Sluiskil is met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf NS-station Goes rijdt lijnbus 20 van Connexxion door de Westerscheldetunnel naar Terneuzen. In Terneuzen stap je over op een andere bus, lijn 6 richting Zelzate. Vanuit Utrecht kun je in 3,5 uur in Sluiskil zijn.

De kosten van deze driedaagse tocht zijn € 400,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Vroegboekkorting tot en met 28 april 2024. Vanaf 29 april 2024 wordt de reissom met € 30,- verhoogd.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met * (dag 1 en dag 3) en ** (dag 2).

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene 1
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Notabene 2
Indien je een hotelkamer voor je alleen wilt hebben, betaal je altijd een toeslag. Ook als het een (kleine) kamer met 1 bed betreft.

Fotoreportage

Zeeuws-Vlaanderentocht (Midden) */** Op dit moment 5 deelnemers.Zeeuws-Vlaanderentocht (Midden) */** Op dit moment 5 deelnemers.Zeeuws-Vlaanderentocht (Midden) */** Op dit moment 5 deelnemers.Zeeuws-Vlaanderentocht (Midden) */** Op dit moment 5 deelnemers.Zeeuws-Vlaanderentocht (Midden) */** Op dit moment 5 deelnemers.Zeeuws-Vlaanderentocht (Midden) */** Op dit moment 5 deelnemers.Zeeuws-Vlaanderentocht (Midden) */** Op dit moment 5 deelnemers.