Amelandtocht **/*** Reis gaat door. Op dit moment 12 deelnemers. Facturen worden vanaf 3-7-2024 verstuurd.

Herfst op de Wadden: een overdaad aan voedsel. In de vorm van bessen, rozenbottels, zaden, paddenstoelen en schelpdieren. Een goed moment om als vogel én als mens neer te strijken op Ameland.
Deelnemers: Minimaal 10
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op maandag 7 oktober 2024 om 14.30 uur vanuit Hotel De Klok in Buren.
Inclusief: 3x hotelovernachting
3x ontbijt
3x koffie/thee met "iets erbij"
begeleiding door gids
2x lunch(pakket) (dag 2 en 3)
3x diner (3-gangenmenu)
een kop soep met een belegd broodje (dag 4)
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
vervoer per lijnbus, indien nodig, op dag 2 en dag 3
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes die je in het hotel gebruikt
kosten veerboot
Prijs: € 585,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Ameland is een langgerekt eiland. Van west naar oost bedraagt de afstand 25 kilometer. Van noord naar zuid is het eiland gemiddeld nog geen 3 kilometer breed. Je loopt dus in korte tijd van het Noordzeestrand naar de Waddendijk. In het "binnenland" kom je vooral landbouwgronden tegen. Ook liggen hier de dorpen (Nes, Buren, Ballum en Hollum) en recreatieterreinen. In vergelijking met Schiermonnikoog en Terschelling is de duinengordel op Ameland wat smaller. Zeker in het westelijke deel van het eiland. Er zijn daarom wat minder natte terreinen en heidevelden in de duinen te vinden. Ook de dennenbossen op Ameland hebben doorgaans bescheiden afmetingen. Daar staat tegenover dat Ameland met Het Oerd, gelegen in het oosten, een natuurgebied van formaat heeft. Het Oerd, dat circa een derde deel van het eiland beslaat, is een overwegend open gebied met brakwatermoerassen, kreken, kwelders, kale duinen en brede stranden. Tussen paal 23 en paal 29 hebben wind en water vrij spel. Hetgeen betekent, dat het landschap er na een flinke storm heel anders uit kan zien.

Naast wandelingen "door weer en wind", zullen we ook de beslotenheid opzoeken van enkele dorpen. In het centrum van Ballum zijn bijvoorbeeld verschillende authentieke commandeurswoningen te vinden. Ze stammen uit de tijd, dat verschillende kapiteins van de handelsvloot en de walvisvaart na hun werkzame leven terugkeerden naar Ameland, om daar hun laatste jaren op aangename wijze door te brengen. Ballum was tevens de verblijfplaats van de Cammingha’s, of te wel de Heren van Ameland, die vanuit hun slot gedurende drie eeuwen het eiland bestuurd hebben.

Buren vormt de uitvalsbasis voor de wandelingen. Het dorp ligt in het midden van het eiland op korte afstand van het hoofddorp Nes. Ten zuiden van Nes bevindt zich de Veerdam, waar de boot vanuit Holwerd aanlegt. Nabij Buren liggen interessante natuurgebieden (zoals de Kooiduinen en het Nieuwlandsreid (kwelder)).

We verblijven in het familiehotel De Klok in het centrum van Buren. De deels in een oud schoolgebouw gehuisveste accommodatie ademt een gezellige en huiselijke sfeer uit. Het hotel beschikt niet over een eigen restaurant. 's Avonds zullen we daarom elders in Buren "buiten de deur" eten. Vlakbij het hotel is een bushalte. Vanaf de Veerdam neem je bus 2. Comfort: •/••

De kosten van deze vierdaagse tocht zijn € 585 per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor een eenpersoonskamer: € 25 per persoon per nacht.
Vroegboekkorting tot en met 6 augustus 2024. Vanaf 7 augustus 2024 wordt de reissom met € 70,- verhoogd.

Vertrek op maandag 7 oktober 2024 om 14.30 uur vanaf hotel De Klok in het centrum van Buren.
Voor die tijd kun je op eigen gelegenheid naar Ameland reizen. Vanuit Holwerd vertrekt de veerboot. De overtocht duurt 45 minuten. In oktober zijn er op maandagochtend ten minste drie afvaarten. In de deelnemersbrief die een week voor het begin van de reis wordt verstuurd, zullen de precieze tijden van de veerboot worden vermeld.
Eenmaal op het eiland, kun je gebruik maken van de lijnbus. Bus 2 (Arriva) stopt nabij het hotel.
Je kunt ook met eigen vervoer naar Ameland komen. Auto’s van toeristen worden toegelaten.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **/***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene 1
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Notabene 2
Indien je een hotelkamer voor je alleen wilt hebben, betaal je altijd een toeslag. Ook als het een (kleine) kamer met 1 bed betreft.

Fotoreportage

Amelandtocht **/*** Reis gaat door. Op dit moment 12 deelnemers. Facturen worden vanaf 3-7-2024 verstuurd.Amelandtocht **/*** Reis gaat door. Op dit moment 12 deelnemers. Facturen worden vanaf 3-7-2024 verstuurd.Amelandtocht **/*** Reis gaat door. Op dit moment 12 deelnemers. Facturen worden vanaf 3-7-2024 verstuurd.Amelandtocht **/*** Reis gaat door. Op dit moment 12 deelnemers. Facturen worden vanaf 3-7-2024 verstuurd.Amelandtocht **/*** Reis gaat door. Op dit moment 12 deelnemers. Facturen worden vanaf 3-7-2024 verstuurd.Amelandtocht **/*** Reis gaat door. Op dit moment 12 deelnemers. Facturen worden vanaf 3-7-2024 verstuurd.Amelandtocht **/*** Reis gaat door. Op dit moment 12 deelnemers. Facturen worden vanaf 3-7-2024 verstuurd.