Marker Waddentocht **/*** Nog 1 plaats beschikbaar voor een vrouw op een tweepersoonskamer. Op dit moment 18 deelnemers.

Nieuwe natuur rondom Lelystad: opgespoten eilanden, moerassen en loofbossen.
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 18
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op vrijdag 20 september 2024 om 11.15 uur vanuit Hotel De Lange Jammer in Lelystad.
Inclusief: 2 x hotelovernachting
2 x ontbijt
2 x lunchpakket (dag 2 en dag 3)
2 x diner (3-gangenmenu)
3x koffie/thee met "iets erbij" onderweg
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
begeleiding door gids
een kop soep (dag 3)
vaartocht Lelystad-Haven - Marker Wadden v.v.
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel en in het restaurant gebruikt
Prijs: € 400,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Vanuit een hotel in Lelystad gaan we een aantal nieuwe eilandjes in het Markermeer met eigen ogen bekijken. Tevens bezoeken we de Oostvaardersplassen en Natuurpark Lelystad.

De tijd, dat grote stukken van het IJsselmeer werden ingepolderd ligt al meer dan 50 jaar achter ons. De laatste decennia gaat het om kleine oppervlakten. Zoals het verstevigen van een aantal oevers en de aanleg van verschillende eilandjes. De Marker Wadden (op 10 kilometer afstand van Lelystad) bestaan sinds 2016. Ze zijn het zichtbare resultaat van een samenwerking tussen Rijkswaterstaat en Natuurmonumenten.
Ruim 35 miljoen kubieke meter zand, klei en slib is opgespoten om 7 eilanden te creëren. De kale zandplaten trokken gelijk een groot aantal vogels aan, waaronder steltlopers, meeuwen en sterns. Inmiddels hebben de Marker Wadden een groen waasje gekregen. De pioniersvegetatie bestaat ondermeer uit helm, moerasandijvie en klein hoefblad. Het Haveneiland is toegankelijk voor wandelaars. Er zijn twee routes uitgezet. Bovendien is er een vogelkijkhut en een restaurant.

Ten zuiden van Lelystad liggen de Oostvaardersplassen. Dit deel van Zuidelijk Flevoland had een groot industriegebied moeten worden. Gelukkig is dit plan nooit gerealiseerd. Het gebied werd aan haar lot overgelaten. Hetgeen positief uitpakte voor de natuur. In korte tijd ontstond hier een gevarieerd moeras met open water, rietkragen en wilgenstruweel.

Natuurpark Lelystad is het derde natuurterrein, dat we gaan bezoeken. In dit ruim opgezette polderbos kunnen we met een beetje geluk een groep wisenten tegenkomen. Deze "Europese bizon" was bijna uitgestorven. Maar is dankzij een succesvol fokprogramma bezig met een "comeback".

We logeren twee nachten in Hotel De Lange Jammer. Gelegen op "historische grond", te weten Lelystad-Haven van waaruit in de jaren vijftig de inrichting van Oostelijk-Flevoland nader gestalte kreeg. Nadere informatie volgt.

Hotel De Lange Jammer ligt op 6 minuten lopen van een bushalte. Op vrijdagmorgen vertrekt er 2x per uur een bus (lijn 1 EBS RRReis) van NS-station Lelystad richting Lelystad-Haven.

De kosten van deze driedaagse tocht zijn € 400,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Vroegboekkorting tot en met 21 juli 2024. Vanaf 22 juli 2024 wordt de reissom met € 40 verhoogd.

Vertrek op vrijdag 20 september 2024 om 11.15 uur vanuit Hotel De Lange Jammer aan de westkant van Lelystad.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **/***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene 1
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Notabene 2
Indien je een hotelkamer voor je alleen wilt hebben, betaal je altijd een toeslag. Ook als het een (kleine) kamer met 1 bed betreft.

Fotoreportage

Marker Waddentocht **/*** Nog 1 plaats beschikbaar voor een vrouw op een tweepersoonskamer. Op dit moment 18 deelnemers. Marker Waddentocht **/*** Nog 1 plaats beschikbaar voor een vrouw op een tweepersoonskamer. Op dit moment 18 deelnemers. Marker Waddentocht **/*** Nog 1 plaats beschikbaar voor een vrouw op een tweepersoonskamer. Op dit moment 18 deelnemers. Marker Waddentocht **/*** Nog 1 plaats beschikbaar voor een vrouw op een tweepersoonskamer. Op dit moment 18 deelnemers. Marker Waddentocht **/*** Nog 1 plaats beschikbaar voor een vrouw op een tweepersoonskamer. Op dit moment 18 deelnemers. Marker Waddentocht **/*** Nog 1 plaats beschikbaar voor een vrouw op een tweepersoonskamer. Op dit moment 18 deelnemers. Marker Waddentocht **/*** Nog 1 plaats beschikbaar voor een vrouw op een tweepersoonskamer. Op dit moment 18 deelnemers.