Alternatieve Vierdaagsetocht (Zuidwest-Drenthe (Ruinen e.o)) */** Reis gaat door. Op dit moment 14 deelnemers.

De vierdaagse van UNIEK: op een prettige manier anders! Weg van de drukte. Veel zien. Veel beleven.
Deelnemers: Minimaal 7
Maximaal 14
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op dinsdag 16 juli 2024 om 11.30 uur vanuit Hotel Kuik in Ruinen
Inclusief: 3x hotelovernachting
3x ontbijt
3x koffie/thee met "iets erbij"
begeleiding door gids
2x lunch(pakket) (dag 2 en 3)
3x diner (3-gangenmenu)
een kop soep met een belegd broodje (dag 4)
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 540,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Terwijl in Nijmegen duizenden mensen in straf tempo op pad gaan, zoeken wij de stilte en de schaduw op van de Drentse bossen.
Vanuit het dorp Ruinen aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld, gaan we vier dagen op pad. Op twee dagen kunnen we gelijk bij de voordeur van het hotel met wandelen beginnen. Op de andere dagen verplaatsen we ons eerst een stukje met auto's.
Bos, heide en uit productie genomen landerijen nemen in dit deel van de Drenthe het grootste deel van de ruimte in beslag. Bebouwing in de vorm van industrie, dorpen en recreatieterreinen is beperkt. Kortom rust gegarandeerd. Ook midden in de zomer! Wie op zoek is naar vertier en avondvermaak is in dit deel van Drenthe aan het verkeerde adres.
De natuur daarentegen laat zich van haar beste kant zien. We bevinden ons niet voor niets in het zuidwestelijk gedeelte van het Nationaal Park Dwingelderveld. Met name op de overgangen van nat naar droog en van open naar besloten kun je bijzondere planten (zoals beenbreek, zonnedauw) en dieren (zandhagedis, boomvalk, dodaars) tegenkomen. Nabij Ruinen liggen de Anserdennen (bos), Benderse Heide (heide, vennen) en het Echtener Veld (bos, enkele vennetjes). Wat verderop, bij Dwingeloo, aan de noordkant van het nationaal park, zullen we ook het Lheederzand bezoeken. Ten slotte gaan we nader kennismaken met de omgeving van Uffelte (kleinschalig landbouwgebied, bos, heide).

De wandelingen zijn tussen de 13 en 16 kilometer lang.
Indien de temperatuur boven de 30 graden uitkomt, wordt het wandelprogramma aangepast. We lopen in dat geval wat minder kilometers en blijven zoveel mogelijk in het bos. Onderweg zullen we tevens wat vaker -in de schaduw- pauzeren.

Overnachting in Hotel Kuik in Ruinen. Vanaf het grote terras heb je een goed zicht op de Brink en de Mariakerk. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en hebben een eigen badkamer. Het hotel beschikt over een eigen restaurant. Comfort: ••

Treinreizigers kunnen door de reisleider of een andere automobilist worden opgehaald van het op circa 16 kilometer afstand gelegen NS-station Meppel.

De kosten van deze vierdaagse tocht zijn € 490,- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Vroegboekkorting tot en met 15 mei 2024. Vanaf 16 mei 2024 wordt de reissom met € 50,- verhoogd.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Alternatieve Vierdaagsetocht (Zuidwest-Drenthe (Ruinen e.o)) */** Reis gaat door. Op dit moment 14 deelnemers. Alternatieve Vierdaagsetocht (Zuidwest-Drenthe (Ruinen e.o)) */** Reis gaat door. Op dit moment 14 deelnemers. Alternatieve Vierdaagsetocht (Zuidwest-Drenthe (Ruinen e.o)) */** Reis gaat door. Op dit moment 14 deelnemers. Alternatieve Vierdaagsetocht (Zuidwest-Drenthe (Ruinen e.o)) */** Reis gaat door. Op dit moment 14 deelnemers. Alternatieve Vierdaagsetocht (Zuidwest-Drenthe (Ruinen e.o)) */** Reis gaat door. Op dit moment 14 deelnemers. Alternatieve Vierdaagsetocht (Zuidwest-Drenthe (Ruinen e.o)) */** Reis gaat door. Op dit moment 14 deelnemers. Alternatieve Vierdaagsetocht (Zuidwest-Drenthe (Ruinen e.o)) */** Reis gaat door. Op dit moment 14 deelnemers.