Oostzeetocht (D/DK) **/*** Reis gaat door. Nog 1 plaats beschikbaar voor een vrouw op een tweepersoonskamer. Op dit moment 11 deelnemers.

Naar het grootste eiland van Duitsland: Rügen. Met tussendoor een "uitstapje" (3 dagen, 2 nachten) naar Bornholm. Rügen, dat met een brug en een dam is verbonden met het vasteland, staat bekend om zijn witte kalkrotsen, uitgestrekte beukenbossen, bodden en bloemrijke graslanden. Bornholm is het meest oostelijk gelegen eiland van Denemarken. Op 3,5 uur varen van Rügen.
Deelnemers: Minimaal 7
Maximaal 13
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op maandag 24 juni 2024 om 10.30 uur vanaf NS-station Zwolle (minibus) of op maandag 24 juni 2024 rond 11.00 uur vanaf NS-station Utrecht (trein)
Inclusief: 7x overnachting in 2 hotels
7x ontbijt
8x diner (3-gangenmenu)(vervoer per minibus)
6x diner (3-gangenmenu)(vervoer per trein)
7x lunch(pakket)
begeleiding door gids
8x koffie met "iets erbij" (vervoer per minibus)
6x koffie met "iets erbij" (vervoer per trein)
vervoer naar/van -indien van toepassing- begin-/eindpunt wandeling
vervoer Nederland - Duitsland v.v. (per minibus of trein)
overtocht veerboot Rügen-Bornholm v.v.
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
kosten eten en drinken (dag 1 en dag 8) (vervoer per trein)
Prijs: € 1825,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Het eiland Rügen in de Oostzee heeft een grillige vorm, een soort octopus, met allerlei binnenzeeën en schiereilanden en prachtige zandstranden. Een groot deel van de natuur op het eiland heeft een beschermde status. Er liggen maar liefst twee nationale parken op Rügen! Een groot contrast met de drukke badplaatsen Binz en Sellin, die we tijdens de Oostzeetocht zoveel mogelijk zullen vermijden. Het oosten is hier en daar heuvelachtig. Weilanden en akkers worden afgewisseld door grote en kleine bosgebieden. Het westelijk deel van Rügen is overwegend vlak en vrij open. Direct ten noorden van Saβnitz (schiereiland Jasmund) tref je dichte beukenbossen aan, die zich uitstrekken tot aan de kust. De ondergrond bestaat uit kalk. Hetgeen goed te zien is als je over het keienstrand langs de Oostzee loopt. Boven je hoofd zie je de witte kalkrotsen oprijzen. Door middel van houten trappen kun je vrij gemakkelijk het hoogteverschil overbruggen. Zoals gebruikelijk in Duitsland zijn er veel wandelroutes uitgezet. Met bijbehorende voorzieningen zoals bankjes, schuilhutten, informatieborden en wegwijzers. Op Jasmund tref je tevens de hoogste "berg" van Rügen aan, de 161,9 meter hoge Piekberg.

Midden in de Oostzee ligt het Deense eiland Bornholm. Bij helder weer zie je in het noordwesten Zweden liggen. Ga je naar het zuiden, dan bereik je na circa 80 kilometer de kust van Polen. Nog verder weg liggen de overige eilanden van Denemarken. Bornholm heeft een oppervlakte van 30 bij 20 kilometer. In tegenstelling tot Rügen zijn er geen "bodden" (inhammen van de zee) en "haken" (strandwallen). De kustlijn is recht zonder uitsteeksels of zeearmen. Wel zijn er rotskliffen (maximaal 80 meter hoog) en duinen. Daarnaast zijn er verschillende charmante vissersdorpen te vinden. Met vrolijk gekleurde vakwerkhuizen, stokrozen, haringrokerijen en kunstgalerieën. In het binnenland ligt een groot bos (Almindingen) met verschillende meertjes, een echodal (!) en de "Rytterknaegten", met 162 meter de hoogste "berg" van Bornholm. Vanuit ons hotel in Rønne, de hoofdstad, zullen we twee aantrekkelijke wandelgebieden (ruïne Hammershus en omgeving, Almindingenbos) bezoeken. Op de aankomst- of vertrekdag zullen we tevens een ronde door het historische hart van Rønne lopen. Al dan niet gecombineerd met een strandwandeling.

Op Rügen slapen we in totaal vijf nachten in het Parkhotel del Mar aan de oostkant van het centrum van Saβnitz, op 1 kilometer afstand van het station. Het hotel is gevestigd in een fraai opgeknapt patriciërshuis en telt in totaal 21 kamers. Parkhotel del Mar heeft geen eigen restaurant. Wel werken zij samen met Altstadt Brasserie, waar we als hotelgasten 's avonds terecht kunnen voor het diner. Op loopafstand tref je de eerste krijtrotsen aan. Ook de haven en de "Seepromenade" liggen vlakbij. Comfort: ••
Op 28 juni (dag 5) steken we over naar Bornholm (3,5 uur varen), waar we twee nachten verblijven in BB-Hotel Rønne. Deze accommodatie heeft een heldergele façade en ligt aan het gezellige Store torv-plein met verschillende winkeltjes en terrassen. In iets meer dan 10 minuten loop je vanaf de veerterminal naar het hotel. BB-Hotel Rønne beschikt over 21 kamers. Net als in Saβnitz eten we "buiten de deur". Comfort: •/•

De afstand tussen Nederland en Rügen kan op verschillende manieren worden overbrugd. Per minibus (8 passagiers + 1 chauffeur), per trein (het hotel in Saβnitz ligt vlak bij het station) of met eigen auto.
Je kunt zelf kiezen. De reisleider tevens chauffeur zal vanaf NS-station met een minibus naar Rügen reizen.
In deze minibus is plaats voor maximaal 8 deelnemers. Reis je liever per trein, dan zal de reisleider je voorzien van kaartjes. In iets minder dan 10 uur, reis je vanuit Utrecht naar Saβnitz. Onderweg dien je 3x over te stappen.
De minibus wordt tevens ingezet voor aanvullend vervoer op Rügen. Zoals ritten naar het begin-/eindpunt van de wandelingen en het vervoer van bagage naar de veerhaven. Op Bornholm verplaatsen we ons een aantal keren per lijnbus. De minibus blijft dan staan in Duitsland.

Vanaf NS-station Zwolle reizen we op maandag 24 juni met een minibus (8 personen + chauffeur) naar Saβnitz (circa 725 km van Zwolle), waar we tussen 20.00 en 22.00 uur zullen arriveren. De minibus wordt bestuurd door de reisleider.
Kies je voor vervoer per trein, dan vertrek je rond 11.00 uur van NS-station Utrecht Centraal en kom je tegen 20.00 uur aan in Saβnitz. De precieze vertrek- en aankomsttijden worden in de loop van de lente van 2024 bekend gemaakt.
Indien je met eigen auto naar Rügen komt, krijg je een korting van € 85 op de reissom.

De kosten van deze achtdaagse wandelreis bedragen € 1825 per persoon. Op basis van vervoer per minibus. Reis je liever per trein van Nederland naar Rügen en terug, dan betaal je dezelfde prijs. Wel dien je onderweg (dag 1 en dag 8) de kosten van eten en drinken (koffie/thee met iets erbij, diner) te betalen. De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt € 25,- per persoon per nacht.
Vermeld s.v.p. bij je aanmelding welke vervoersvorm (minibus, eigen auto of trein) je voorkeur heeft!
Vroegboekkorting tot en met 23 april 2024. Vanaf 24 april 2024 wordt de reissom met € 75 verhoogd.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **/***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Oostzeetocht (D/DK) **/*** Reis gaat door. Nog 1 plaats beschikbaar voor een vrouw op een tweepersoonskamer. Op dit moment 11 deelnemers. Oostzeetocht (D/DK) **/*** Reis gaat door. Nog 1 plaats beschikbaar voor een vrouw op een tweepersoonskamer. Op dit moment 11 deelnemers. Oostzeetocht (D/DK) **/*** Reis gaat door. Nog 1 plaats beschikbaar voor een vrouw op een tweepersoonskamer. Op dit moment 11 deelnemers. Oostzeetocht (D/DK) **/*** Reis gaat door. Nog 1 plaats beschikbaar voor een vrouw op een tweepersoonskamer. Op dit moment 11 deelnemers. Oostzeetocht (D/DK) **/*** Reis gaat door. Nog 1 plaats beschikbaar voor een vrouw op een tweepersoonskamer. Op dit moment 11 deelnemers. Oostzeetocht (D/DK) **/*** Reis gaat door. Nog 1 plaats beschikbaar voor een vrouw op een tweepersoonskamer. Op dit moment 11 deelnemers. Oostzeetocht (D/DK) **/*** Reis gaat door. Nog 1 plaats beschikbaar voor een vrouw op een tweepersoonskamer. Op dit moment 11 deelnemers.