Kanaaleilandentocht (Jersey)(GB) *** Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.

Vorig jaar naar Guernsey. In 2024 naar Jersey. Het eiland van de koeien, brede baaien, rotskliffen, charmante huisjes en grote villa's.
Deelnemers: Minimaal 7
Maximaal 14
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zondag 2 juni 2024 vanaf vliegveld Rotterdam-Den Haag.
Inclusief: vliegreis Rotterdam-Jersey retour
7x lunch of lunchpakket
7x diner
begeleiding door gids
transfer vliegveld naar hotel v.v.
vervoer i.v.m. wandeltochten
8x koffie/thee met "iets erbij" onderweg
7x overnachting in 1 hotel
7x ontbijt
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 2070,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
In de Golf van Saint-Malo, tussen Normandië en Bretagne, liggen verschillende eilanden. De oppervlakte varieert. Van een kale rots tot een lap grond van meer dan 100 vierkante kilometer met stranden, kliffen, bosschages, struweel, weilanden, bebouwing en wegen.
Jersey, Guernsey, Alderney, Sark en Herm en een aantal onbewoonde eilandjes vallen onder de Britse Kroon. Ze maken echter geen deel uit van het Verenigd Koninkrijk. Als het gaat om wetgeving en bestuur kunnen de eilanden voor een belangrijk deel een eigen koers varen. Ook hebben Jersey en Guernsey nog steeds hun eigen munten, bankbiljetten en postzegels.
Door de eeuwen heen waren er veel contacten met het nabijgelegen Frankrijk. Hetgeen te zien is op de menukaarten van restaurants en in de namen van dorpen en straten. Pas in 1921 werd Engels de officiële taal.
Door hun ligging in zee hebben de eilanden een mild klimaat. In de zomermaanden komt de temperatuur zelden boven de 30 graden uit. In juni en juli worden zonnige perioden afgewisseld met korte regenbuien. Dagen, waarop het onafgebroken regent zijn schaars. Door de invloed van de warme golfstroom en de vrij hoge neerslagcijfers kennen de eilanden een weelderige begroeiing. Regelmatig waan je je in het Middellandse Zeegebied. Een ander kenmerk van de Kanaaleilanden is het grote verschil tussen eb en vloed. In ruim zes uur tijd stijgt of zakt het water met gemiddeld 8 meter.
In een ver verleden waren de wat grotere eilanden bedekt met uitgestrekte bossen. Deze hebben inmiddels plaatsgemaakt voor weilanden en bebouwing. In enkele dalen en op sommige hellingen zijn nog dichte houtopstanden te vinden. Het meeste natuurschoon is aanwezig in de kuststrook. Hier wisselen stranden en rotskliffen elkaar af.
In het binnenland zijn nog veel weilanden te vinden. Vaak omgeven met muurtjes en/of hagen. Hier grazen de bekende roodbruine Jerseykoeien. Hun melk bevat een hoog vetpercentage. Zeer geschikt voor de bereiding van boter en ijs. De Jerseykoe is zelfs terug te vinden als watermerk in het bankbiljet van 1 pond (!).

Elk eiland heeft zijn eigen karakter. Jersey biedt de wandelaar een mooie mix van vlakke en ruige stukken kust, een licht glooiend binnenland en een levendige hoofdstad.

Vertrek vanaf vliegveld Rotterdam op zondag 2 juni 2024.
We vliegen met Blue Islands, een lokale maatschappij, die gespecialiseerd is in vluchten van en naar de Kanaaleilanden.
Op zondag 2 juni 2024 vertrekt het vliegtuig om 13.30 uur vanaf vliegveld Rotterdam-Den Haag.
Een week later, op zondag 9 juni, beginnen we om 09.00 uur met de terugvlucht van Jersey naar Rotterdam. Op zowel de heen- als de terugweg zal het vliegtuig een tussenlanding maken op het eiland Guernsey.

We verblijven 7 nachten in Hotel Ambassadeur, een driesterrenhotel, gelegen aan de zuidoostkust (St. Clements Bay) op korte afstand van de stad St. Helier. Met de lijnbus (vlakbij het hotel is een halte) is het circa 15 minuten rijden naar het busstation in het centrum van St. Helier. Het hotel wordt door een doorgaande kustweg gescheiden van het strand.
Het hotel beschikt over een eigen restaurant, een terras en een verwarmd buitenzwembad.
Alle kamers zijn voorzien van een eigen bad of douche en toilet. Tevens is het mogelijk, om op je kamer een kopje koffie of thee te zetten. Comfort: ••

Vanuit ons hotel aan de rand van de stad Saint Helier kunnen we ons gemakkelijk per lijnbus verplaatsen naar interessante wandelgebieden, zoals St. Brelade's Bay (kapel, zandstranden, vuurtoren), Greve De Lecq (besloten baai, versterking, fraaie uitzichten) en Waterworks Valley (binnenland, hooilanden, stuwmeertjes). Op loopafstand van het hotel liggen Samares Manor (statig landhuis), een exclusieve kostschool, twee kapellen, verschillende stranden en wachttorens.
Tijdens de wandelingen zullen we regelmatig een stuk omhoog of omlaag moeten. Met name langs de noordkust van Jersey zijn er hoogteverschillen. Hier zijn op veel plaatsen traptredes aangebracht om het klimmen en dalen wat te vergemakkelijken. Tijdens de wandeldagen zullen we slechts een deel van de tijd langs de kust lopen. We gaan ook het binnenland in, waar het wat vlakker is en waar rustige asfalt- en grindweggetjes te vinden zijn ("Green Lanes"). Nabij Vicard Point (noordoostkant) bevindt zich de hoogste heuvel (circa 150 meter boven de zeespiegel) van Jersey.

De kosten van deze achtdaagse wandelreis bedragen € 1950,- p.p. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Vroegboekkorting tot en met 9 april 2024. Vanaf 10 april 2024 wordt de reissom met € 120,- verhoogd.

Vertrek vanaf vliegveld Rotterdam-Den Haag op zondag 2 juni 2024. De precieze vertrek- en aankomsttijden van het vliegtuig worden nader bekend gemaakt.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Kanaaleilandentocht (Jersey)(GB) *** Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.Kanaaleilandentocht (Jersey)(GB) *** Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.Kanaaleilandentocht (Jersey)(GB) *** Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.Kanaaleilandentocht (Jersey)(GB) *** Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.Kanaaleilandentocht (Jersey)(GB) *** Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.Kanaaleilandentocht (Jersey)(GB) *** Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.Kanaaleilandentocht (Jersey)(GB) *** Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.