Minivakantie Zeeland (Zeeuws-Vlaanderen) */** Op dit moment 4 deelnemers.

Een uitgebreide dan wel hernieuwde kennismaking met Zeeuws-Vlaanderen. Wandelen in de mooiste natuur- en cultuurparels. Een combinatie van twee reizen. Nabij de kust (Sluis-Retranchement-Cadzand) en dieper het binnenland in (Philippine-Sluiskil-Zuiddorpe). Ook afzonderlijk te boeken.
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op maandag 27 mei 2024 om 13.00 uur vanaf Fletcher Hotel-Restaurant De Dikke van Dale in Sluis
Inclusief: 4 x hotelovernachting
4 x ontbijt
4 x lunchpakket (dag 2, dag 3, dag 4 en dag 5)
4 x diner (3-gangenmenu)
5x koffie/thee met "iets erbij" onderweg
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1 en dag 3)
begeleiding door gids
een kop soep (dag 3 en dag 5)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
reiskosten verplaatsing hotel 1 (Sluis) naar hotel 2 (Sluiskil)
Prijs: € 795,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Overnachting in twee hotels (Fletcher Hotel De Dikke van Dale in Sluis en Hotel Dallinga in Sluiskil).

Voor veel Nederlanders is Zeeuws-Vlaanderen een onbekend gebied. Een stukje buitenland in eigen land. Het ligt aan de andere kant van de brede Westerschelde. Er is nu weliswaar een tunnel. En sinds jaar en dag kun je via Antwerpen over een snelweg rijden. Toch ervaren we de afstand als ver.
Laat je niet langer tegenhouden en ga gezellig mee met Uniek Voettochten. Naar het westelijke en centrale gedeelte van Zeeuws-Vlaanderen.

Lange tijd bestond het huidige Zeeuws-Vlaanderen uit verschillende eilanden. Tijdens vloed drong het zoute water vanuit de Noordzee en de Westerschelde via kreken naar het zuiden. Bekende voorbeelden waren het Zwin en de Braakman.
Vanaf de Middeleeuwen hebben de mensen steeds strijd geleverd tegen de invloed van de zee. Door wateren af te dammen en vervolgens in te polderen werd de oppervlakte vruchtbaar land beetje bij beetje vergroot. De eilanden van weleer groeiden aan elkaar vast.
Op het eerste gezicht bestaat het binnenland van Zeeuws-Vlaanderen vooral uit akkers. Grote percelen, waarop suikerbieten en aardappelen verbouwd worden. Wie beter kijkt, ontdekt ook leuke natuurterreintjes. Vaak in de vorm van een langgerekte plas met brede rietkragen en bosjes. Het restant van een kreek. En de geschiedenis leeft voort in verschillende dorpen en stadjes. Sluis was bijvoorbeeld een belangrijk bolwerk met wallen, grachten en een open verbinding met de zee. Ook Philippine was bereikbaar over het water. Het had een eigen vloot, waarmee mosselen werden aangevoerd. Nog altijd staat Philippine bekend als het mosselstadje van Zeeland.

Op maandag, dinsdag en woensdag gaan we vanuit Sluis op pad. Via de pittoreske plaatsen Sint-Anna ter Muiden en Retranchement lopen we naar de rand van het Zwin. Ook volgen we een stuk van de kustlijn. We wandelen dan van Cadzand naar Nieuwvliet-Bad, waar het strand wordt onderbroken door een getijdengebied met geulen en kreken. Uiteraard steken we ook de grens met België over. Op woensdagmorgen voert onze route over kaarsrechte wegen en kronkelende dijken. Vanuit Sluis lopen we via Lapscheure naar Aardenburg.
Later op de dag gaan we nogmaals naar België. We starten dan in Philippine. Onderweg komen we verschillende grenspalen, restanten van kreken en enkele bosjes tegen. Op donderdag starten we in Overslag, een grensdorp, op de overgang van klei (polder, wegen met populieren) naar zand (besloten, stukken bos). Tijdens de laatste wandeldag staat natuurgebied de Canisvlietse Kreek ten zuidoosten van Sas van Gent op het programma. Op dag 1 overbruggen we te voet een afstand van 10 kilometer. Op dag 2 en dag 4 is de wandeling circa 16 kilometer lang. Op woensdag (dag 3) staan er twee wandelingen op het programma. Met een totale lengte van 16 kilometer. Op vrijdag ten slotte is 11 kilometer het maximum.

De eerste twee nachten verblijven we in Fletcher Hotel-Restaurant De Dikke van Dale in Sluis. Vernoemd naar -hoe kan het ook anders- de grondlegger van de bekende woordenboeken. Het hotel beschikt over 64 kamers, die zijn gehuisvest in een voormalig klooster. Karakteristieke ambiance en hedendaags comfort gaan hier prima samen. Fletcher Hotel-Restaurant De Dikke van Dale ligt aan de uitvalsweg naar België, op korte afstand van het historische centrum van Sluis. Comfort: •/••
Nacht drie en vier worden doorgebracht in Hotel Dallinga in Sluiskil. Het hotel heeft 33 kamers. Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Het hotel beschikt over een restaurant. Comfort: •/••

Vertrek op maandag 27 mei 2024 om 13.00 uur vanaf Fletcher Hotel-Restaurant De Dikke van Dale in Sluis.
Sluis is per lijnbus bereikbaar. Vanaf Utrecht ben je iets meer dan 4 uur onderweg. Met de trein ga je naar Vlissingen. Per boot steek je de Westerschelde over. En tot slot pak je in Breskens de bus naar Sluis. Op 5 minuten lopen van het hotel bevindt zich een bushalte.
Maximaal 3 treinreizigers kunnen desgewenst -op de heen- en terugweg- ook meerijden met de reisleider. Je dient dan op 27 mei 2024 om 10.30 uur klaar te staan aan de noordkant van NS-station Breda.

De kosten van deze driedaagse tocht zijn € 795,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Vroegboekkorting tot en met 28 april 2024. Vanaf 29 april 2024 wordt de reissom met € 45,- verhoogd.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met * (dag 1 en dag 5) en ** (dag 2, dag 3 en dag 4).

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene 1
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Notabene 2
Indien je een hotelkamer voor je alleen wilt hebben, betaal je altijd een toeslag. Ook als het een (kleine) kamer met 1 bed betreft.

Fotoreportage

Minivakantie Zeeland (Zeeuws-Vlaanderen) */** Op dit moment 4 deelnemers.Minivakantie Zeeland (Zeeuws-Vlaanderen) */** Op dit moment 4 deelnemers.Minivakantie Zeeland (Zeeuws-Vlaanderen) */** Op dit moment 4 deelnemers.Minivakantie Zeeland (Zeeuws-Vlaanderen) */** Op dit moment 4 deelnemers.Minivakantie Zeeland (Zeeuws-Vlaanderen) */** Op dit moment 4 deelnemers.Minivakantie Zeeland (Zeeuws-Vlaanderen) */** Op dit moment 4 deelnemers.Minivakantie Zeeland (Zeeuws-Vlaanderen) */** Op dit moment 4 deelnemers.