Unterharztocht (D) ****

Het noordelijkst gelegen middelgebergte van Duitsland. Met in het westen (Oberharz) hoge zwaar beboste toppen en in het oosten (Unterharz) een wat lieflijker landschap met verschillende fraaie dorpen en stadjes.
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 12
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op woensdag 8 mei 2024 om 11.00 uur vanaf NS-station Arnhem (Sonsbeekzijde)
Inclusief: 4x overnachting
4x ontbijt
4x diner (3-gangenmenu)
3x lunch(pakket)
2 gangen lunch in restaurant (dag 5)
begeleiding door gids
5x koffie met "iets erbij"
vervoer naar/van -indien van toepassing- begin-/eindpunt wandeling
vervoer Nederland - Duitsland v.v. per minibus
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 1140,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Duitsland kent vele berggebieden. Zoals de Alpen, het Zwarte Woud, de Rhön, het Sauerland en de Eifel. Deze liggen allemaal in het zuiden en in het midden van het land. Met één belangrijke uitzondering: de Harz, tussen Hannover en Magdeburg, met de Brocken (1142 meter) als hoogste punt.
Wij gaan in mei voor de tweede maal naar de Unterharz, in de deelstaat Sachsen-Anhalt. Hier zijn de bergen wat minder hoog (tussen de 400 en 550 meter), is er meer afwisseling tussen loof- en naaldbos en zijn er ook open gebieden (akkers, weilanden).
In het zuidelijke deel van de Unterharz ligt Stolberg. Een stadje, dat bekend staat om zijn middeleeuwse vakwerkhuizen en smalle straatjes met kinderkopjes. Op de heuvel boven het centrum ligt een groot slot, waarvan de oudste delen uit de dertiende eeuw dateren.
Rondom Stolberg liggen verschillende interessante wandeldoelen. Bijvoorbeeld het Josephskreuz (uitkijktoren), de Ebersburg (ruïne), uitgestrekte beukenbossen en kalkgraslanden met een bijzondere flora. Zoals gebruikelijk in Duitsland zijn er veel lokale en regionale routes uitgezet. Waaronder "Naturlehrpfaden". Onderweg kunnen we als wandelaars gebruik maken van picknickbanken, schuilhutten en uitkijktorens.

Overnachting in Hotel Stolberger Hof in het centrum van Stolberg. Nadere informatie volgt.

De kosten van deze zesdaagse wandelreis bedragen € 1140,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Vroegboekkorting tot en met 5 maart 2025. Vanaf 6 maart wordt de reissom met € 60 verhoogd.

Vanaf NS-station Arnhem reizen we op dinsdag 6 mei met een minibus (8 personen + chauffeur) naar het hotel in (de regio) Stolberg, waar we tussen 17.45 en 19.15 uur zullen arriveren. De minibus wordt bestuurd door de reisleider. Mocht de groep meer dan 8 deelnemers tellen, dan wordt een tweede vervoermiddel (auto of minibus) ingezet. Een deelnemer met veel rijervaring zal in dat geval als tweede chauffeur fungeren.
Uiteraard is het ook mogelijk, om met eigen vervoer naar Stolberg te komen. In dat geval krijg je een korting van € 70 op de reissom.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ****.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Unterharztocht (D) **** Unterharztocht (D) **** Unterharztocht (D) **** Unterharztocht (D) **** Unterharztocht (D) **** Unterharztocht (D) **** Unterharztocht (D) ****