Ommetje Overbetuwe (Bloesemtocht)(Elst e.o.)(zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 14 deelnemers.

een leuke mix van wandelen, eten en cultuur opsnuiven
Deelnemers: Minimaal 7
Maximaal 15
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op woensdag 24 april 2024 om 11.30 uur vanaf Hotel Het Wapen van Elst in Elst
Inclusief: koffie/thee bij aankomst
1x hotelovernachting
2x uitgebreide lunch (2 gangen)
drankjes tijdens de lunch
1x ontbijt
1x driegangendiner
bezoek Fort Pannerden (dag 2)
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 335,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Voor degenen, die het plezierig vinden, om wandelen af te wisselen met andere activiteiten. Denk hierbij aan een uitgebreide lunch, een museum bezoeken, winkelen of een extra drankronde op het terras. Niets moet, heel veel mag. Dus heerlijk ontspannen en bovenal genieten!
Deze reis is een aanrader voor beginnende wandelaars. En voor mensen, die van zichzelf weten, dat 9 kilometer wandelen op een dag genoeg is.

Wandelen is de manier om een gebied, dorp of stad beter te leren kennen. Tijdens het lopen kun je om je heen kijken, hoor je de vogels en snuif je de geuren van bloeiende planten op. Je geniet het meest als je je niet hoeft te haasten. Als de afstand die je dient te overbruggen overzichtelijk is. Ook een korte wandeling kan je daarom veel voldoening geven.

Het gebied tussen Arnhem en Nijmegen is volop in ontwikkeling. In de afgelopen 15 jaar zijn beide steden naar elkaar toegegroeid. De tussengelegen dorpen zijn eveneens groter geworden. Dit is ten koste gegaan van het aantal boomgaarden en kassencomplexen. Er is echter ook bewust geïnvesteerd in nieuwe natuur. De contouren van het nieuwe Park Lingezegen (in totaal 1700 hectare groot) worden steeds beter zichtbaar. Er zijn (fruit)bomen geplant, moerassen aangelegd en kruidenrijke stroken ingezaaid. Bovendien zijn deze nieuwe stukken natuur goed ontsloten door middel van fietspaden en klompenpaden. Hier en daar is ook nog iets terug te vinden van het oude Betuwse landschap. Rondom het pittoreske dorpje Ressen bijvoorbeeld, waar hoogstamboomgaarden nog altijd het aanzicht bepalen. Met een beetje geluk staan de eerste appelbomen in volle bloei. En kunnen we van dichtbij de zacht roze getinte bloemen bekijken. Pruimen, peren en kersen zijn doorgaans al wat vroeger getooid met bloesem. Op dag 1 gaan we kijken of deze regel ook opgaat in 2024 in het gebied tussen Elst en Bemmel. Op donderdag komen we te voet langs drie grote wateren: de Waal, het Pannerdensch Kanaal en de Linge. Tijdens deze wandeling stuiten we ook nog eens op twee grote historische bouwwerken: Kasteel Doornenburg (bekend van de tv-serie Floris) en Fort Pannerden. Na de lunch, die we gebruiken in het restaurant nabij het kasteel, lopen we naar de Klompenwaard, waar Fort Pannerden ligt, dat we van binnen en buiten gaan bekijken.

De beide wandelingen zijn maximaal 9 kilometer lang.

Overnachting in het Het Wapen van Elst, een gemoedelijk hotel in het centrum van Elst. Dit verblijfadres ligt op loopafstand van NS-station Elst. Comfort: •/••

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 305,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht. Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan. Vroegboekkorting tot en met 23 maart 2024. Vanaf 24 maart 2024 wordt de reissom met € 30,- verhoogd.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met *.

Fotoreportage

Ommetje Overbetuwe (Bloesemtocht)(Elst e.o.)(zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 14 deelnemers.Ommetje Overbetuwe (Bloesemtocht)(Elst e.o.)(zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 14 deelnemers.Ommetje Overbetuwe (Bloesemtocht)(Elst e.o.)(zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 14 deelnemers.Ommetje Overbetuwe (Bloesemtocht)(Elst e.o.)(zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 14 deelnemers.Ommetje Overbetuwe (Bloesemtocht)(Elst e.o.)(zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 14 deelnemers.Ommetje Overbetuwe (Bloesemtocht)(Elst e.o.)(zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 14 deelnemers.