Ardennentocht (Gaumestreek)(B/F)***

Daar waar de herfst op zijn kleurrijkst is.
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek:
Inclusief:
Exclusief:
Prijs: € 0,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Aan het einde van de maand oktober moet je in de Ardennen zijn. Dan zijn de met loofbomen beboste hellingen op hun mooist. De bladeren van de haagbeuken kleuren heldergeel, hetgeen fraai contrasteert met het rood van de esdoorns en kersenbomen en het veelal nog groene blad van de eiken.
Vorig jaar waren we in Givet (Maasvallei, Noord-Frankrijk) en een aantal jaren terug in Ouren (nabij het drielandenpunt België,Luxemburg, Duitsland). Ditmaal gaan we naar de omgeving van Virton in het uiterste zuiden van België. Geologisch gezien ligt dit gebied niet meer in de Ardennen. De ondergrond bestaat niet uit leisteen, maar uit vruchtbare klei. Nog dieper in de bodem kom je steenkool en ijzererts tegen. In Frankrijk (Lotharingen) en Luxemburg (Gutland) zijn deze delfstoffen op grote schaal gewonnen. In België veel minder. Vandaar, dat het landschap een kleinschalig karakter heeft behouden. Weilanden en akkers worden afgewisseld met bos. Ook zijn er veel houtwallen en hagen te vinden.
Nadere informatie volgt.