Noord-Duitslandtocht (D) ** (9-daagse variant) Reis gaat door. Op dit moment 7 deelnemers. Volgeboekt.

Drie bijzondere natuurgebieden in één reis: Lüneburger Heide, Rügen en Hümmling.
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 15
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op maandag 29 augustus 2022 om 11.00 uur vanaf NS-station Zwolle (uitgang Zuid)
Inclusief: 8x overnachting
8x ontbijt
8x diner (3-gangenmenu)
7x lunch(pakket)
begeleiding door gids
9x koffie met "iets erbij"
vervoer naar/van -indien van toepassing- begin-/eindpunt wandeling
vervoer Nederland - Duitsland v.v. per minibus
soep met belegd broodje (dag 9)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in de hotels gebruikt
Prijs: € 1215,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Wie dacht, dat het noorden van Duitsland saai en eentonig is, heeft het mis. Vlakke gebieden met grootschalige landbouw worden regelmatig afgewisseld door bossen, moerassen en heidevelden.
En op enkele plekken zijn ook heuvels te vinden. Het landschap op het eiland Rügen is zelfs spectaculair te noemen: hoge kalkrotsen, beukenbossen, lagunes en "bodden" (brede inhammen van de zee).
In totaal zijn we negen dagen onderweg. Als eerste gaan we naar de Lünenburger Heide (2 nachten), daarna naar het eiland Rügen (4 nachten) en tot slot naar de Hümmling (2 nachten).

Lüneburger Heide (29 tot en met 31 augustus)
Zo'n 50 kilometer ten zuiden van Hamburg ligt het Naturschutzpark Lüneburger Heide. Hier kun je in augustus uren dwalen over de bloeiende heide. Vlakke stukken worden afgewisseld door heuvels. Die hier wat hoger zijn (tussen de 130 en 170 meter) dan in Nederland. Eenmaal boven, heb je een prachtig uitzicht over het golvende landschap. De heideterreinen worden omgeven door uitgestrekte bossen. Aan het einde van de zomer is het er ook heel rustig. Er zijn nauwelijks doorgaande wegen en het aantal dorpen is beperkt.

We overnachten in Heidehotel Rieckmann, een familiehotel in het centrum van Bispingen. Direct achter het hotel ligt een park met hoge eiken en een beek. Tussen het groen verscholen liggen enkele authentieke vakwerkhuizen en een kerkje. Het stadje Bispingen ligt op minder dan 10 kilometer afstand van het Naturschutzpark Lüneburger Heide.
Op dag 1 lopen we, nadat we ons geïnstalleerd hebben in het hotel, een korte ronde door de omgeving.
De Osterheide en Pietzmoor (hoogveengebied) staan voor dag 2 op het programma. Tijdens de ochtend van de laatste dag lopen we vanuit Undeloh naar Wilsede en terug. Wilsede is een herdersdorp, dat gedomineerd wordt door vakwerkhuizen met rieten daken. In de loop van de middag verplaatsen we ons naar het eiland Rügen, waar we vroeg op de avond zullen arriveren.
De lengte van de wandelingen varieert van 4 kilometer op maandag tot 16 kilometer op dinsdag.

Rügen (31 augustus tot en met 4 september)
Het eiland Rügen in de Oostzee heeft een grillige vorm, een soort octopus, met allerlei binnenzeeën en schiereilanden en prachtige zandstranden. Hemelsbreed is Rügen wel 50 km in doorsnee. Midden op het eiland vergeet je daardoor soms dat je op een eiland bent. Het eiland is heuvelachtig, een beetje zoals in Denemarken, met twee nationale parken en inclusief prachtige krijtrotsen in het noordoosten.

Wij verblijven vier nachten in Hotel Sonnenhaken in de buurtschap Buschvitz, midden op het eiland Rügen op 5 km afstand van het stadje Bergen. Vanuit het hoog gelegen hotel heb je een schitterend uitzicht over de binnenzee ‘Kleiner Jasmunder Bodden’. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet. Verschillende kamers beschikken tevens over een balkon of terras. Aan de zijkant van het hotel strekt zich een grote ligweide uit. In de directe omgeving van Buschvitz liggen een aantal fraaie wandelroutes. Comfort: ••
We maken vier heel verschillende wandelingen, vooral in het oostelijk deel van Rügen, dat landschappelijk en qua natuur het mooiste is. Nadere informatie volgt.
Op 4 september, stappen we na afloop van een korte wandeling (circa 5 kilometer) in de minibus en verplaatsen we ons naar het stadje Sögel in de Hümmling, waar we aan het eind van de middag zullen arriveren. De deelnemers, die voor de negendaagse variant hebben gekozen kunnen in Sögel uitstappen en zich installeren op hun kamer. De reisleider brengt ondertussen de deelnemers van de zevendaagse variant naar station Nieuw-Amsterdam.
De dagafstanden op Rügen zijn minimaal 5 (4 september) en maximaal 16 kilometer.

Hümmling (4 tot en met 6 september)
Vanuit Emmen is het circa 60 kilometer rijden naar Sögel, een stadje, dat omgeven wordt door bossen, heidevelden, hoogveen, moerassen en enkele rivierdalen. Dit kleinschalige gebied in de deelstaat Niedersachsen wordt aangeduid met "Der Hümmling". Er is weinig reliëf, de hoogste "heuvel" komt net boven de 70 meter uit. Naast natuurschoon herbergt de Hümmling kostbaar cultuurgoed in de vorm van hunebedden, wind- en watermolens en een indrukwekkend jachtslot.
Het jachtslot, genaamd Clemenswerth, ligt aan de rand van Sögel. Het werd tussen 1737 en 1747 gebouwd in opdracht van Kurfürst Clemens August. Het unieke paleisje met prachtige centraalbouw en acht stervormig geordende gastenpaviljoenen is een architectonisch meesterwerk.

We verblijven twee nachten in Hotel Clemenswerther Hof in Sögel. Het ligt aan de rand van het centrum en op 1,5 kilometer afstand van het jachtslot. Het hotel heeft in 2018 een metamorfose ondergaan. Alle kamers zijn toen gerenoveerd dan wel nieuw gebouwd. Comfort: ••
Op dag 2 gaan we een aantal uren over een militair oefenterrein lopen. We starten nabij de ruïne van het dorpskerkje van Wahn, waarvan de bewoners in de dertiger jaren van de vorige eeuw hun heil elders moesten zoeken. Hun huizen werden afgebroken om een vrij schootsveld te creëren. Ook anno nu woont er niemand in het duizenden hectare grote bos-, veen- en landbouwgebied, waar incidenteel vanaf afstand "precisiebombardementen" worden uitgevoerd. Tijdens de laatste dag gaan we naar het Jachtslot en de omliggende bossen. In de loop van de middag verlaten we de Hümmling, om aan het begin van de avond aan te komen bij het hoofdstation van Zwolle.
De wandelingen in de Hümmling zijn tussen de 10 (dag 9) en 16 kilometer lang.

De kosten van deze negendaagse wandelreis bedragen € 1215,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.

Vanaf NS-station Zwolle reizen we op maandag 29 augustus met een minibus (8 personen + chauffeur) naar de Lünenburger Heide (circa 300 km van Zwolle), waar we tussen 16.00 en 17.00 uur zullen arriveren. De minibus wordt bestuurd door de reisleider. Mocht de groep meer dan 8 deelnemers tellen, dan wordt een tweede vervoermiddel (auto of minibus) ingezet. Een deelnemer met veel rijervaring zal in dat geval als tweede chauffeur fungeren.
Uiteraard is het ook mogelijk, om met eigen vervoer naar de Lüneburger Heide te komen. En zelf de afstanden tussen de verschillende hotels te overbruggen. In dat geval krijg je een korting van € 85 op de reissom.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Noord-Duitslandtocht (D) ** (9-daagse variant) Reis gaat door. Op dit moment 7 deelnemers. Volgeboekt.Noord-Duitslandtocht (D) ** (9-daagse variant) Reis gaat door. Op dit moment 7 deelnemers. Volgeboekt.Noord-Duitslandtocht (D) ** (9-daagse variant) Reis gaat door. Op dit moment 7 deelnemers. Volgeboekt.Noord-Duitslandtocht (D) ** (9-daagse variant) Reis gaat door. Op dit moment 7 deelnemers. Volgeboekt.Noord-Duitslandtocht (D) ** (9-daagse variant) Reis gaat door. Op dit moment 7 deelnemers. Volgeboekt.Noord-Duitslandtocht (D) ** (9-daagse variant) Reis gaat door. Op dit moment 7 deelnemers. Volgeboekt.Noord-Duitslandtocht (D) ** (9-daagse variant) Reis gaat door. Op dit moment 7 deelnemers. Volgeboekt.