Groene Harttocht * (extra reis) Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.

Nieuwkoop, het Groene Hart zoals het bedoeld is: weilanden, sloten, veen, riet, plassen, molens, vergezichten en rust
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 8
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op donderdag 30 september 2021 om 10.45 uur vanuit Hotel De Watergeus in Noorden bij Nieuwkoop
Inclusief: 1x overnachting
1x ontbijt
1x diner (3-gangenmenu)
1x lunch(pakket)(dag 2)
2x koffie met "iets erbij"
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
1x een kop soep (dag 2)
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 200,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Zoals we allemaal weten, heeft in de afgelopen decennia het Groene Hart aan kracht ingeboet. Weilanden met koeien maakten plaats voor woonwijken en bedrijventerreinen. Bestaande wegen werden verbreed en nieuwe verbindingen trokken scherpe scheidslijnen door het van oudsher open polderland.
Rondom Nieuwkoop lijkt de Randstad ver weg. Hier komt de natuur niet in de knel. Dankzij de inzet van Natuurmonumenten, eigenaar van onder meer de Nieuwkoopse Plassen en voormalige landbouwgronden. Ook diverse boeren dragen hun steentje bij. Door zuinig te zijn op hun weidevogels en door bloemrijke slootkanten in stand te houden. Het spreekt voor zich, dat het leuk lopen is in dit authentieke dan wel opnieuw ingerichte veenweidegebied.

In twee dagen tijd zullen we in een wijde boog om de Nieuwkoopse Plassen lopen. Met als extraatjes de natuurgebieden Groene Jonker (nieuwe natte natuur), Bovenlanden Kromme Mijdrecht (graslanden, brede sloten, veenputten) en Lusthof De Haeck (rietland, bos, exotische struiken).
Beide lijnwandelingen starten in het buurtschap Achttienhoven. Op donderdag lopen we van hieruit naar het dorp Noorden. Onderweg bezoeken we Malta (!), gaan we op zoek naar Japanse Bamboe, lopen we langs de Kromme Mijdrecht en gaan we vanaf een verhoging (zeldzame) vogels spotten in de Groene Jonker. Vrijdag staat het westelijk gedeelte van de Nieuwkoopse Plassen op het programma. We volgen eerst de Meije om vervolgens "dwars door te steken" (via een smalle dam) naar het centrum van Nieuwkoop.
Per dag leggen we te voet afstanden af van maximaal 13 kilometer.

We overnachten in het knusse en gezellige Hotel De Watergeus in Noorden, op korte afstand van Nieuwkoop. Het elf kamers tellende Hotel de Watergeus ligt aan de rand van de Noordeinderplas. Vanuit het restaurant en een aantal hotelkamers heb je een vrij uitzicht over het water, rietkragen en wilgenstruweel.
Het dorp Noorden is op doordeweekse dagen bereikbaar met het openbaar vervoer. Treinreizigers kunnen worden opgehaald vanaf NS-station Woerden om 10.00 uur. De kosten voor het meerijden bedragen 0,10 euro per kilometer. De afstand Woerden - Noorden is circa 14 kilometer.

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 200,- per persoon, alles inbegrepen (behalve de drankjes in het hotel). Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met *.

Fotoreportage

Groene Harttocht * (extra reis) Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.Groene Harttocht * (extra reis) Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.Groene Harttocht * (extra reis) Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.Groene Harttocht * (extra reis) Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.Groene Harttocht * (extra reis) Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.Groene Harttocht * (extra reis) Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.Groene Harttocht * (extra reis) Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.