Ardennentocht (F/B) ***/**** Reis gaat door. Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 20 september 2021 verstuurd.

Vanuit Givet (F) (op korte afstand van België (Dinant)) gaan we genieten van de kleurenpracht van de beboste hellingen
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op donderdag 28 oktober 2021 om 14.30 uur vanuit hotel Les Reflets Jaunes in Givet (F)
Inclusief: 3x overnachting
3x ontbijt
3x diner (3-gangenmenu)
2x lunch(pakket)(dag 2 en dag 3)
4x koffie met "iets erbij"
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
op eindpunt: een kop soep met een belegd broodje (dag 4
Exclusief: de drankjes die je in het hotel en/of in de brasserie gebruikt
Prijs: € 455,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
steekwoorden: loofbomen in herfsttooi, Maasdal, heuvels, grensgebied Frankrijk - België, dolines, burchten, bolwerken, riviertjes, bos

De Ardennen bestrijken een flink deel van de zuidelijke helft van België. Het is een bosrijk gebied, waar beken en rivieren diepe dalen hebben uitgeslepen. Ook de aangrenzende delen van Luxemburg en Frankrijk worden tot de Ardennen gerekend.
De ondergrond bestaat overwegend uit zandsteen en leisteen. De verweringsbodem, die wordt gevormd op deze gesteenten, is veelal zuur en arm aan voedingsstoffen. Naaldbossen gedijen goed op deze gronden. Er zijn echter uitzonderingen op deze regel. Tussen Couvin en Han is ooit een strook met kalksteen afgezet. Hier bloeien in het voorjaar tal van bijzondere planten. Waaronder sleutelbloemen, gele anemonen en orchideeën. Ook de boom - en struiklaag zijn hier gevarieerd. Met haagbeuk, zoete kers, mispel en kornoelje.

De Maasvallei (Givet - Dinant) en het dal van de Viroin (zuidwesten van de provincie Namen) hebben de wandelaar een gevarieerd landschap te bieden. Bossen worden afgewisseld door weilanden en akkers. Tevens zijn er interessante natuurfenomenen te bewonderen, zoals dolines, rotsformaties en bronnen. Tussen de genoemde rivieren ligt een wat hoger gebied. Op 250 tot 350 meter boven NAP. Van echte heuvels is geen sprake, het betreft een licht golvend plateau.

Wij verblijven drie nachten in het driesterrenhotel Les Reflets Jaunes in het centrum van Givet (F).
Het hotel heeft een authentieke façade van bruingele baksteen en blauwgrijze natuursteen. Binnen overheersen de kleuren geel en blauw. In het hoofdgebouw bevindt zich de receptie en de ontbijtzaal. Tevens zijn hier 10 van de in totaal 18 kamers te vinden. Aan de overkant van de straat, in een afzonderlijk pand, tref je de overige kamers aan. Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Plus airconditioning, wifi en een föhn. Comfort: •/•• Het hotel werkt nauw samen met het nabijgelegen "Brasserie de l‘Hotel de Ville". Hier gaan wij ‘s avonds dineren.

Het Franse stadje Givet ligt aan de Maas en wordt aan drie kanten omgeven door België. In de directe omgeving van de stad is een citadel (voormalig militair bolwerk), en een kasteel (Hierges) te vinden. Givet ligt op circa 190 kilometer afstand van Eindhoven.

De kosten van deze vierdaagse wandelreis bedragen € 455,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer. € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.

Vertrek op donderdag 28 oktober 2021 om 14.30 uur vanaf Hotel Les Reflets Jaunes in Givet (F). Treinreizigers worden opgehaald vanaf NS-station Eindhoven om 10.45 uur. Vanuit Eindhoven is het nog 2,5 tot 3 uur rijden naar Givet.
Indien gewenst kan er ook "gecarpooled" worden. Deelnemers, die bij elkaar in de buurt wonen, zouden met 1 auto naar Givet kunnen rijden.
Op de laatste dag, zondag 31 oktober, eindigt het programma om 14.30 uur. Voor die tijd hebben we een wandeling gemaakt en soep gegeten in het hotel.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***/****.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Ardennentocht (F/B) ***/**** Reis gaat door. Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 20 september 2021 verstuurd.Ardennentocht (F/B) ***/**** Reis gaat door. Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 20 september 2021 verstuurd.Ardennentocht (F/B) ***/**** Reis gaat door. Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 20 september 2021 verstuurd.Ardennentocht (F/B) ***/**** Reis gaat door. Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 20 september 2021 verstuurd.Ardennentocht (F/B) ***/**** Reis gaat door. Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 20 september 2021 verstuurd.Ardennentocht (F/B) ***/**** Reis gaat door. Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 20 september 2021 verstuurd.Ardennentocht (F/B) ***/**** Reis gaat door. Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 20 september 2021 verstuurd.