Kennemerduinentocht ** Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers. Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.

Nazomeren in de duinen en op het strand
Deelnemers: Minimaal 10
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op maandag 30 augustus 2021 om 11.15 uur vanuit Leonardo Hotel IJmuiden Seaport Beach
Inclusief: 1x overnachting
1x ontbijt
1x diner (3-gangenmenu)
1x lunch(pakket)(dag 2)
2x koffie met "iets erbij"
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
1x een kop soep (dag 2)
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 215,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Notabene
De data van de Kennemerduinentocht zijn gewijzigd. We beginnen op maandag 30 (in plaats van op 31-8) en eindigen op dinsdag 31 augustus (in plaats van op 1-9).

De provincie Noord-Holland heeft een langgerekte kustlijn. Vrijwel overal, van Texel tot de Amsterdamse Waterleidingduinen, liggen er landinwaarts duinen. Alleen het Marsdiep, de Hondsbossche Zeewering en het Noordzeekanaal zorgen voor een onderbreking in de duinenrij.
Tussen Schoorl en Bergen en tussen IJmuiden en Zandvoort zijn de duinen het breedst.
Het laatste gebied, Zuid-Kennemerland, heeft in 1995 de officiële status van Nationaal Park gekregen. Naast duinen, zijn binnen dit 3800 hectare grote gebied, landgoederen en brede stranden te vinden. In de ondergrond zit hier en daar kalk. Verschillende soorten struiken gedijen hier goed op. Zoals de Kardinaalsmuts en de Wilde liguster.
De Kennemerduinen zijn sinds het jaar 2000 een stuk natter geworden. Toen is de winning van drinkwater helemaal stilgelegd. De grondwaterstand is gestegen. De duinvalleien (dellen) zijn weer nat geworden. En verschillende duinmeertjes bevatten het hele jaar door water.
Een andere grote ingreep is het graven van vijf sleuven geweest. De wind krijgt op deze plekken weer vrij spel. Zodat er nieuwe duintjes kunnen ontstaan, waarop bijzondere planten en dieren zich kunnen vestigen.

In het nabije verleden heeft UNIEK Voettochten in dit gebied twee keer een dagwandeling georganiseerd. Vanuit Overveen zijn we onder meer naar het Vogelmeer en Kraantje Lek gelopen. Deze zomer blijven we ook overnachten.
IJmuiden wordt onze uitvalsbasis. Ons hotel ligt vlakbij de zuidpier, het strand en het Midden-Herenduin.

Op maandag blijven we steeds in de buurt van de kust. We lopen dan eerst een stukje de zuidpier op en gaan vervolgens over het strand verder. De terugweg voert door de duinen. Met een bezoek aan het Vogelmeer.
Tijdens de tweede dag maken we nader kennis met enkele landgoederen aan de oostkant van het Nationaal Park. Zoals Duin en Kruidberg en de Heerenduinen.
De wandelingen vanuit IJmuiden zijn maximaal 16 kilometer lang.

In IJmuiden verblijven we één nacht in het Leonardo Hotel Seaport Beach. Zoals uit de naam valt af te leiden, ligt het Leonardo Hotel aan de westkant van IJmuiden op korte afstand van de jachthaven en het strand. Het is een vrij nieuw en groot hotel met 146 kamers. De door UNIEK Voettochten gereserveerde kamers hebben de gebruikelijke voorzieningen zoals een eigen badkamer, föhn en televisie. Plus een werkhoek, strijkplank met strijkijzer(!) en koffie-/theefaciliteiten. Comfort: ••/•••
Het hotel is bereikbaar met openbaar vervoer; op vijf minuten lopen bevindt zich een bushalte. Lijnbus 382 van Connexxion overbrugt meerdere malen per uur de afstand tussen het centrum en het strand van IJmuiden.

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 215,- per persoon, alles inbegrepen (behalve de drankjes in het hotel). Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Een maand voor aanvang van de tocht wordt de reissom met € 30 verhoogd.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **.

Fotoreportage

Kennemerduinentocht ** Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers. Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.Kennemerduinentocht ** Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers. Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.Kennemerduinentocht ** Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers. Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.Kennemerduinentocht ** Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers. Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.Kennemerduinentocht ** Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers. Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.Kennemerduinentocht ** Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers. Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.Kennemerduinentocht ** Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers. Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.