Alternatieve Vierdaagsetocht */** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! (sinds 29-04-2021). Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.

In een rustig tempo over smalle paden door de Overbetuwe en het Rijk van Nijmegen Combinatie van 2 reizen in de omgeving van Nijmegen: Overbetuwetocht (Elst e.o.) en Rijk van Nijmegentocht (Groesbeek e.o.). Ook afzonderlijk te boeken.
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 15
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op dinsdag 20 juli 2021 om 11.00 uur vanuit het Linge Hotel in Elst
Inclusief: 3x overnachting
3x ontbijt
3x diner (3-gangenmenu)
3x lunch(pakket)(dag 2, dag 3 en dag 4)
4x koffie of thee met "iets erbij" onderweg
begeleiding door gids
2x groepsfoto (per e-mail)
2x een kop soep (dag 2 en dag 4)
koffie of thee in het hotel (dag 1 en dag 3)
Exclusief: drankjes, die je in het hotel gebruikt
reiskosten verplaatsing hotel 1 (Elst) naar hotel 2 (Groesbeek)
Prijs: € 445,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Notabene
Deze reis is volgeboekt! Reden: er zijn geen kamers meer beschikbaar in hotel 2.

De Vierdaagse van Nijmegen gaat ook dit jaar niet door. Het zal een stuk stiller zijn in de stad en de regio. Vervelend voor de snelle lopers. Maar een buitenkansje voor de echte wandelaar, die graag in een rustig tempo wil genieten van het gevarieerde landschap rondom Nijmegen. Zoals het rivierengebied met zijn brede stromen, uiterwaarden, kolken en boomgaarden. En de met bossen bedekte heuvels van de stuwwal.

De Alternatieve Vierdaagsetocht start in Elst. Normaalgesproken doen de deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse dit dorp aan op dag 1. Na Elst lopen ze door naar Arnhem en Bemmel. Wij volgen onze eigen route door de Overbetuwe. We maken daarbij zo veel mogelijk gebruik van rustige asfaltweggetjes en graspaden.

Het gebied tussen Arnhem en Nijmegen is volop in ontwikkeling. In de afgelopen 15 jaar zijn beide steden naar elkaar toegegroeid. De tussengelegen dorpen zijn eveneens groter geworden. Dit is ten koste gegaan van het aantal boomgaarden en kassencomplexen. Er is echter ook bewust geïnvesteerd in nieuwe natuur. De contouren van het nieuwe Park Lingezegen (in totaal 1700 hectare groot) worden steeds beter zichtbaar. Er zijn (fruit)bomen geplant, moerassen aangelegd en kruidenrijke stroken ingezaaid. Bovendien zijn deze nieuwe stukken natuur goed ontsloten door middel van fietspaden en klompenpaden. Hier en daar is ook nog iets terug te vinden van het oude Betuwse landschap. Rondom het pittoreske dorpje Ressen bijvoorbeeld, waar hoogstamboomgaarden nog altijd het aanzicht bepalen.

De beide wandelingen zijn maximaal 13 kilometer lang.

Overnachting in het Linge Hotel in het centrum van Elst. Dit verblijfadres ligt op loopafstand van NS-station Elst. Het bedrijf omschrijft zichzelf als een comfortabel, jong en modern familiehotel. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet. Het hotel heeft onlangs een opknapbeurt gehad. Comfort: ••

Op donderdagmorgen 22 juli, na het ontbijt, verplaatsen we ons per auto van Elst naar Heilig Landstichting, een afstand van circa 20 kilometer. Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer van Elst naar Heilig Landstichting te reizen.

Het gebied rondom het dorp Groesbeek wordt wel het Zuid-Limburg van Gelderland genoemd. De lopers van de Nijmeegse vierdaagse voelen dat op dag 3 aan den lijve; tussen Berg en Dal en Groesbeek moeten ze via de Zevenheuvelenweg meerdere malen omhoog en omlaag.
Wij zullen ontdekken, dat aan weerszijden van deze weg fraaie bosgebieden liggen. En dat er in het "achterland" nog meer verhogingen verborgen liggen. Hier en daar kun je heel ver om je heen kijken. Naar de stuwwal van Montferland en het Reichswald.
Op donderdag lopen we eerst een ronde door de Heilig Landstichting. Daarna gaan we het bos in. Naar het hoogste punt van het Rijk van Nijmegen, een naamloze heuvel van 99,8 meter hoogte op korte afstand van de Canadese Erebegraafplaats. Op de terugweg wisselen bos en open stukken elkaar regelmatig af. We volgen daarbij enige tijd de roodwitte markering van het Pieterpad. Heumensoord (in dit bosgebied slaan normaalgesproken de militairen hun bivak op), Mulderskop (heideterrein), Jachtslot Mookerheide, de Heumense Schans (heideterrein) en Boswachterij Groesbeek staan voor vrijdag op het programma.

De wandelingen vanuit Heilig Landstichting zijn tussen de 14 en 16 kilometer lang. Wie wil kan tijdens beide dagen een stuk (circa 3 km) overslaan.

We overnachten in Hotel Restaurant Rozenhof in Heilig Landstichting. Dit dorpje ligt onder de rook van Nijmegen, maar maakt deel uit van de gemeente Berg en Dal. Direct ten oosten en zuiden van Heilig Landstichting strekken de bossen van het Nederrijkswoud zich uit. Hotel Restaurant Rozenhof is een knus familiehotel met 13 kamers. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet. Het hotel ligt aan de doorgaande weg van Nijmegen naar Groesbeek. Vlakbij het hotel stopt stadsbus 5. Comfort: •/••.

De kosten van deze vierdaagse tocht zijn € 445,- per persoon, alles inbegrepen (dus ook het diner op 21-7 en de overnachting van 21 op 22-7!), behalve de drankjes in het hotel en de reiskosten op de verplaatsingsdag (22-7). Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht. Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan. Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 45,- verhoogd.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Fotoreportage

Alternatieve Vierdaagsetocht */** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! (sinds 29-04-2021). Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.Alternatieve Vierdaagsetocht */** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! (sinds 29-04-2021). Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.Alternatieve Vierdaagsetocht */** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! (sinds 29-04-2021). Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.Alternatieve Vierdaagsetocht */** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! (sinds 29-04-2021). Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.Alternatieve Vierdaagsetocht */** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! (sinds 29-04-2021). Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.Alternatieve Vierdaagsetocht */** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! (sinds 29-04-2021). Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.Alternatieve Vierdaagsetocht */** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! (sinds 29-04-2021). Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden vanaf 19-06-2021 verstuurd.