Dagwandeling Grebbelinie ** Op dit moment 5 deelnemers

Over smalle dijkjes van fort naar fort lopen. Cultuurhistorie in optima forma.
Deelnemers: Minimaal 10
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zondag 18 april 2021 om 10.30 uur vanaf NS-station Veenendaal-De Klomp
Inclusief: koffie/thee met gebak onderweg
begeleiding door gids
Exclusief: lunch
Prijs: € 19,00
Garantie:

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
De Grebbelinie op de grens van Utrecht en Gelderland vormt de rode draad van deze dagwandeling. Daarnaast bezoeken we het park rondom Kasteel Renswoude.
Wie regelmatig over het spoor tussen Utrecht en Arnhem reist, kan het niet ontgaan zijn, vlak voor station Veenendaal-De Klomp zijn de nodige werkzaamheden uitgevoerd. Zo heeft een overweg plaatsgemaakt voor een tunnel. En is er links van de rails een bezoekerscentrum verrezen. Het voormalige Fort aan de Buurtsteeg is een trekpleister geworden. En terecht. Met zijn grachten en wallen trekt het de aandacht van de wandelaar. Maar er is meer, zo wordt duidelijk als we naar het noorden lopen. Een vrijwel kaarsrechte met bomen begroeide dijk, die dwars door een aantrekkelijk landschap voert. Met bosjes, bomenrijen en houtsingels. Dankzij de Grebbelinie, kon het land aan de oostkant onder water gezet worden. Om de opmars van de vijand te vertragen. Te ondiep om te bevaren met bootjes maar te diep om met paard en wagen over te steken. Uiteindelijk wogen de kosten niet op tegen de baten. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog vlogen de Duitsers gewoon over de watervlakte heen.
Ter hoogte van Renswoude slaan we linksaf en wandelen we in de richting van het kasteel. Opnieuw in een rechte lijn, langs een brede watergang.
De terugweg gaat door een grotendeels open landschap. Met grote grasland- en akkerbouwpercelen. Nabij de spoorlijn stuiten we weer op sporen van de Grebbelinie.

Deze eendaagse wandeltocht start en eindigt bij de hoofduitgang van station Veenendaal-De Klomp (ligt aan de spoorlijn Utrecht – Arnhem). Het adres is: Stationsweg 15, 6745 XM, De Klomp. In de directe omgeving van het station, kun je je auto gratis parkeren. Lengte wandeling: 16 kilometer.
Aantal deelnemers: min. 10; max. 20.
Je kunt je aanmelden tot en met vrijdag 16 april 2021.
Je dient zelf met de auto of de trein naar Veenendaal-De Klomp te komen. Er wordt van tevoren geen deelnemersbrief verstuurd.
Notabene
Station Veenendaal-De Klomp ligt in de provincie Gelderland en maakt deel uit van de gemeente Ede. Veenendaal ligt een kilometer verder naar het zuiden in de provincie Utrecht.

De dagwandeling wordt begeleid door Rowan Koster. Zijn mobiele nummer is: 06-51742871.

De kosten voor deze eendaagse wandeling (circa 16 kilometer) bedragen € 19,- per persoon. Dit bedrag dien je vooraf per bank te betalen. Hiervoor ontvang je een bevestiging/factuur.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Laatste Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **.

Fotoreportage

Dagwandeling Grebbelinie ** Op dit moment 5 deelnemersDagwandeling Grebbelinie ** Op dit moment 5 deelnemersDagwandeling Grebbelinie ** Op dit moment 5 deelnemersDagwandeling Grebbelinie ** Op dit moment 5 deelnemersDagwandeling Grebbelinie ** Op dit moment 5 deelnemersDagwandeling Grebbelinie ** Op dit moment 5 deelnemers