Bloesemtocht * Op dit moment 3 deelnemers.

Wandelen door de Betuwe en het Kromme Rijngebied terwijl de fruitbomen in bloei staan
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op donderdag 22 april 2021 om 10.45 uur vanuit een hotel in Wijk bij Duurstede
Inclusief: koffie/thee bij aankomst
1x hotelovernachting
1x ontbijt
1x lunchpakket (dag 2)
1x driegangendiner
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
kosten veerpont Wijk bij Duurstede - Rijswijk v.v. (dag 1)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 200,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
De datum, waarop de meeste fruitbomen in bloei staan, is de laatste decennia naar voren verschoven. Wie in mei naar het rivierengebied afreist is te laat. De appels en peren hebben dan vrijwel al hun bloesem verloren.
Het stadje Buren ligt als een parel tussen de boomgaarden. Aan het riviertje de Korne, dat twee kilometer verderop in de Linge uitmondt. Ooit stond hier ook een kasteel, de plek, waar Anna van Egmond geboren werd. Zij trouwde later met Willem van Oranje. Nog altijd is men trots op de band met ons vorstenhuis. Onze koning draagt niets voor de titel "Graaf van Buren". Uit voorgaande eeuwen zijn verschillende panden bewaard gebleven. Zoals het Weeshuis, de waag , het stadhuis, de synagoge, de molen en deftige herenhuizen. Ook delen van de omwalling zijn nog intact. Direct ten westen van Buren ligt een natuurreservaat met moerasbos en kleiputten.
Het centrum van Wijk bij Duurstede scoort eveneens hoge ogen als het gaat, om historische gebouwen, smalle steegjes en leuke doorkijkjes. Om de oude kern liggen uitgestrekte nieuwbouwwijken. Behalve langs de rechteroever van de Kromme Rijn. Deze smalle en hier en daar bochtige rivier volgen we tot Cothen. Met opnieuw bloeiende boomgaarden om ons heen, hier en daar nog bestaand uit oude knoestige hoogstamfruitbomen.

Vanuit een hotel in Wijk bij Duurstede. Nadere informatie volgt.

De wandelingen zijn op beide dagen maximaal 13 kilometer lang.

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 200,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.

Vertrek op donderdag 22 april 2021 om 10.45 uur vanaf een hotel in Wijk bij Duurstede. Nadere informatie volgt.

Wijk bij Duurstede is met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf NS-station Utrecht Centraal reis je eerst met de sneltram. Vanaf halte Utrecht-Galgenwaard neem je vervolgens de lijnbus naar Wijk bij Duurstede.
Treinreizigers kunnen desgewenst om 09.30 uur worden opgehaald vanaf NS-station Tiel.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met *.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Fotoreportage

Bloesemtocht * Op dit moment 3 deelnemers.Bloesemtocht * Op dit moment 3 deelnemers.Bloesemtocht * Op dit moment 3 deelnemers.Bloesemtocht * Op dit moment 3 deelnemers.Bloesemtocht * Op dit moment 3 deelnemers.Bloesemtocht * Op dit moment 3 deelnemers.