Hoge Veluwetocht ** Reis wordt uitgesteld. Zie ook verderop in de tekst (Notabene). Op dit moment 8 deelnemers.

Wandelend de verstilde schoonheid van een winters bos ervaren. Afgewisseld door een uitgebreide lunch.
Deelnemers: Minimaal 7
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zaterdag 5 of zaterdag 19 februari 2022 om 11.00 uur vanaf een hotel in Hoenderloo
Inclusief: koffie/thee bij aankomst
1x hotelovernachting
2x uitgebreide lunch (2 gangen)
drankjes tijdens de lunch
1x ontbijt
1x driegangendiner
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
entree Nationaal Park De Hoge Veluwe (dag 1)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 240,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Notabene
Deze reis telt voldoende deelnemers. De Hoge Veluwetocht zou in eerste instantie plaatsvinden op 22 en 23 januari 2022. Helaas is de uivoering van de Hoge Veluwetocht op deze data niet mogelijk vanwege (de voortzetting van) strenge coronamaatregelen. Reservedata:
zaterdag 5 en zondag 6 februari 2022 of
zaterdag 19 en zondag 20 februari 2022.
Nieuwe informatie volgt op 26 januari 2022.

Als wandelaar wil je het liefst de hele dag buiten zijn.
Om lang te kunnen genieten van indrukwekkende landschappen en bijzondere natuurfenomenen.
In januari werkt het weer niet altijd mee. Het is geen pretje, om urenlang tegen een koude snijdende wind in te lopen. Of meerdere buien over je heen te krijgen.
Aan de andere kant, wat is er mooier dan een bos, waarin alles is bedekt met een laag sneeuw. Als dan ook nog eens de zon schijnt, waan je je in een sprookjeswereld.
Om niet al te zeer afhankelijk te zijn van het grillige winterweer, zoeken we op beide dagen -wat langer dan gebruikelijk- de warmte van een restaurant op. Rond het middaguur gaan we uitgebreid lunchen. We starten met een kopje koffie of thee, gevolgd door soep of salade en een tweede gang naar keuze.

Het dorp Hoenderloo fungeert als uitvalsbasis voor het wandelweekend. Hoenderloo, wordt aan alle kanten omgeven door grote bosgebieden. Tevens liggen er een paar grote heideterreinen in de buurt. In het zomerhalfjaar wordt Hoenderloo regelmatig overspoeld door dagjesmensen. Op de terrassen dien je dan te zoeken naar een lege stoel. In de winter is het een stuk rustiger. Helemaal stil wordt het echter nooit, want de ware wandelaar en fietser weet ook dan Hoenderloo te vinden.
Direct ten westen van Hoenderloo ligt het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Op 5450 hectare tref je naast bos, veel heide, stuifzandterreinen en enkele waterpartijen aan. In het park staat bovendien het door Berlage ontworpen jachtslot Sint-Hubertus. Op zaterdag zullen we vanuit ons hotel een uitgebreide ronde door het voormalige bezit van de familie Kröller-Müller maken. Op zondag gaan we te voet in noordelijke richting naar Het Leesten. De terugweg voert door het Spelderholt. Het zijn uitgestrekte bosgebieden, die op verschillende plaatsen onderbroken worden door heidevelden en zandverstuivingen.

De wandelingen zijn op beide dagen maximaal 15 kilometer lang.

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 240,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.

Vertrek op zaterdag 5 of zaterdag 19 februari 2022 om 11.00 uur vanaf een hotel in Hoenderloo. Nadere informatie volgt.

Hoenderloo is met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf de NS-stations Ede-Wageningen en Apeldoorn rijdt er overdag op zaterdag 1x per uur een bus naar Hoenderloo (lijnbus 108 Ede-Wageningen - Apeldoorn).
Treinreizigers kunnen desgewenst om 10.10 uur worden opgehaald vanaf NS-station Arnhem.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Hoge Veluwetocht ** Reis wordt uitgesteld. Zie ook verderop in de tekst (Notabene). Op dit moment 8 deelnemers.Hoge Veluwetocht ** Reis wordt uitgesteld. Zie ook verderop in de tekst (Notabene). Op dit moment 8 deelnemers.Hoge Veluwetocht ** Reis wordt uitgesteld. Zie ook verderop in de tekst (Notabene). Op dit moment 8 deelnemers.Hoge Veluwetocht ** Reis wordt uitgesteld. Zie ook verderop in de tekst (Notabene). Op dit moment 8 deelnemers.Hoge Veluwetocht ** Reis wordt uitgesteld. Zie ook verderop in de tekst (Notabene). Op dit moment 8 deelnemers.Hoge Veluwetocht ** Reis wordt uitgesteld. Zie ook verderop in de tekst (Notabene). Op dit moment 8 deelnemers.