Oud en Nieuwtocht *** Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers. Facturen worden vanaf 15-9-2021 verstuurd.

Daar waar ’s nachts, ‘de witte wieven’ en heksen ronddwalen, kun je overdag heerlijk wandelen. Kastelen, landgoederen, “bergen”, een riviertje en ander fraai natuurschoon rondom Lochem.
Deelnemers: Minimaal 10
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op donderdag 30 december 2021 om 11.00 uur vanaf Flechter Hotel De Scheperskamp in het buitengebied van Lochem
Inclusief: 2x hotelovernachting
3x koffie/thee met “iets erbij”
2x ontbijt
begeleiding door gids
2x lunch(pakket)(dag 2 en dag 3)
2x diner (3-gangenmenu)
oliebollen aan het eind van de wandeling (dag 2)
“champagne” of een ander drankje tijdens de jaarwisseling
tot besluit: een kop soep (dag 3)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 400,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Tijdens de jaarwisseling gaan we in de Achterhoek al wandelend genieten van het afwisselende coulissenlandschap. De wandelingen zijn 17 tot 19 km lang.

In het glooiende dekzandlandschap rond Lochem en Barchem zijn de twee met oude grove dennenbomen begroeide heuvels prominent aanwezig: de Lochemse Berg en de Kale Berg. Het is een gevarieerd gebied: bossen afgewisseld met landbouwgronden en houtwallen. De heuvels zijn het restant van een stuwwal die in de voorlaatste ijstijd door het landijs is gevormd.
Tussen de beide “bergen” in ligt een kwelplek, de zogenaamde Duivelskolk. Op de noordpunt van de Kale Berg ligt de in de streek vermaarde Witte Wievenkoele, waar men volgens overlevering ’s avonds en ’s nachts , ‘wieven’ kan tegenkomen. Zij laten degene met een rein geweten ongemoeid, maar zijn een schrik voor de boosdoener.

Ons hotel ligt op enkele kilometers afstand van de 50 meter hoge Lochemse Berg. Het vormt tevens een goede uitvalsbasis voor wandelingen naar de landgoederen Velhorst, Beekvliet en Verwolde, het dal van de Berkel en het uitgestrekte bosgebied “Het Groote Veld”.

Aan de rand van Lochem ligt Fletcher Hotel De Scheperskamp. Alle kamers hebben een eigen douche en toilet. In de gezellige serre is het goed toeven. Het zwembad, bied je de mogelijkheid, om voor of na de wandeling in rustig of snel tempo een aantal baantjes te trekken. In het hotel is tevens een sauna en een solarium te vinden. Comfort: ••/•••

De kosten van deze driedaagse wandelreis bedragen € 400,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 40,- verhoogd.

Vertrek op donderdag 30 december 2021 om 11.00 uur vanaf Flechter Hotel De Scheperskamp in het buitengebied van Lochem.

Lochem is bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf het station is het echter circa 4 km naar het hotel. Daarom haalt de reisleider je van het station op als je met de trein komt.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Laatste Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Oud en Nieuwtocht ***  Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers. Facturen worden vanaf 15-9-2021 verstuurd.Oud en Nieuwtocht ***  Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers. Facturen worden vanaf 15-9-2021 verstuurd.Oud en Nieuwtocht ***  Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers. Facturen worden vanaf 15-9-2021 verstuurd.Oud en Nieuwtocht ***  Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers. Facturen worden vanaf 15-9-2021 verstuurd.Oud en Nieuwtocht ***  Reis gaat door. Op dit moment 16 deelnemers. Facturen worden vanaf 15-9-2021 verstuurd.