Hondsrugtocht **/*** VOLGEBOEKT! Op dit moment 14 deelnemers.

Bloeiende heidevelden. Drenthe op zijn mooist!
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op donderdag 20 augustus 2020 om 11:30 uur vanaf Hotel de Meulenhoek in Exloo
Inclusief: 2x overnachting
2x ontbijt
2x diner (3-gangenmenu)
2x lunch(pakket)(dag 1 en dag 2)
3x koffie/thee met "iets erbij"
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
1x een kop soep (dag 3)
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 295,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Notabene
Deze reis is volgeboekt. Reden: het hotel heeft geen kamers meer beschikbaar.

In het oosten van de provincie Drenthe ligt de Hondsrug. Een langgerekt gebied, van Emmen tot Groningen, dat vijf tot tien meter hoger ligt dan de zand- en veengronden aan weerszijden. Dit kleine hoogteverschil zorgt op veel plaatsen voor een gevarieerd landschap. Glooiende akkers en weilanden, veel bos en enkele heideterreinen.
De Hondsrug was 5000 jaar geleden al een geliefd woongebied. De zandgrond was goed bewerkbaar en de bewoners hielden hun voeten droog. Deze boeren lieten veel sporen na. Heel opvallende zoals de grote grafmonumenten, die eeuwen later met "hunebedden" werden aangeduid. En wat minder in het oog springende zaken. Zoals "trechterbekers" (aardewerk) en gereedschap (bijlen, priemen e.d.) vervaardigd uit vuursteen.
De dorpen op de Hondsrug zijn over het algemeen ruim opgezet. Met in het centrum de Brink (open plek met bomen), een kerk met lage toren en verschillende (voormalige) boerderijen. Een mooi voorbeeld is het esdorp Exloo. Met schaapskooi, heideveld en molen. Veel mensen komen ook voor de gezelligheid naar Exloo. Er zijn diverse kunstwinkeltjes en galerieën in het dorp.

Vanuit Hotel Restaurant De Meulenhoek in het centrum van Exloo gaan we drie dagen wandelen. We lopen ondermeer naar Odoorn en Borger. Aan de noordkant van Borger staat het grootste hunebed van Nederland.
Alle wandelingen zijn tussen de 15 en 19 kilometer lang.

Familiehotel de Meulenhoek ligt aan de rand van het centrum van Exloo. Gastvrijheid staat bij de familie Lanting hoog in het vaandel. De ruim bemeten kamers zijn voorzien van goede bedden (langer en breder dan gemiddeld). Ook het sanitair (wastafel, douche, toilet) voldoet prima aan de eisen van de hedendaagse toerist. Comfort: ••

De kosten van deze driedaagse tocht zijn € 295,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor een eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht. Toeslag alleengebruik hotelkamer bij ontbreken van kamergenoot: € 15,- per persoon per nacht. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan. Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 30,- verhoogd.

Vertrek op donderdag 20 augustus 2020 om 11:30 uur vanaf Hotel de Meulenhoek in Exloo. Het centrum van Exloo is per lijnbus bereikbaar. Tussen de treinstations Emmen en Groningen rijden regelmatig (1x per uur) bussen.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **/***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Fotoreportage

Hondsrugtocht **/*** VOLGEBOEKT! Op dit moment 14 deelnemers. Hondsrugtocht **/*** VOLGEBOEKT! Op dit moment 14 deelnemers. Hondsrugtocht **/*** VOLGEBOEKT! Op dit moment 14 deelnemers. Hondsrugtocht **/*** VOLGEBOEKT! Op dit moment 14 deelnemers. Hondsrugtocht **/*** VOLGEBOEKT! Op dit moment 14 deelnemers. Hondsrugtocht **/*** VOLGEBOEKT! Op dit moment 14 deelnemers. Hondsrugtocht **/*** VOLGEBOEKT! Op dit moment 14 deelnemers.