Gelderse Valleitocht */** Op dit moment 3 deelnemers.

Weg van de snelweg. Natuurgebieden op ruime afstand van de A1 en de A30.
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zaterdag 26 november 2022 om 10.30 uur vanaf Hotel De Roskam in Achterveld.
Inclusief: kop koffie of thee voor aanvang wandeling (dag 1)
1x hotelovernachting
2x koffie/thee met "iets erbij" onderweg
1x ontbijt
1x lunch(pakket)(dag 2)
begeleiding door gids
1x diner (3-gangenmenu)
soep na afloop van de wandeling (dag 2)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 210,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Centraal in Nederland ligt de Gelderse Vallei. Tussen de Randmeren en de Nederrijn ligt een vlak gebied. Aan de horizon doemen de beboste heuvels van de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe op.
Een streek, die lange tijd zijn agrarisch karakter heeft weten te behouden. Rondom Barneveld legden de boeren zich toe op het houden van kippen. Door de week en op zaterdag werkten ze hard, om een "boterham met beleg" te verdienen. Op zondag heerste absolute rust. Vermaak en vertier waren uit den boze.
Inmiddels hebben vrijwel alle "keuterboerderijtjes" plaats gemaakt voor riante woonhuizen met grote schuren. Grote delen van het buitengebied zijn bovendien "op de schop" gegaan. Het moest allemaal groter, strakker en rationeler.
Maar tijden veranderen. Terug naar de basis is nu de trend. We willen het liefst in een gaaf en oorspronkelijk landschap wandelen. Zonder horizonvervuiling. En zonder lawaai en stank om ons heen.
Rondom Achterveld, tussen Leusden en Barneveld, zijn dit soort kleinschalige gebieden nog te vinden. Niet langs de doorgaande wegen. Maar achteraf, waar het asfalt ophoudt...

Op Landgoed Kallenbroek is het goed toeven. Bosjes en houtwallen zorgen voor beschutting. Tussen de bomen doemen oude boerderijen op. Wat verderop ligt een nat heideveldje. Water is er ook in de vorm van de brede Barneveldsche Beek, die op een aantal plaatsen weer zijn oude kronkelende loop heeft teruggekregen.
Ook rondom het dorpje De Glind wisselen open en besloten gebieden elkaar af.

Vertrek op zaterdag 26 november 2022 om 10.30 uur vanaf Hotel De Roskam in Achterveld.

Hotel De Roskam is al meer dan 150 jaar een gastvrij en gezellig familiehotel in het centrum van Achterveld. De sfeervolle bar met biljart en leestafel fungeert als trefpunt voor het dorp. Comfort: •/••
Het dorp Achterveld is vanuit NS-station Amersfoort per bus bereikbaar. Op zaterdagen dien je eerst met stadsbus 17 (Syntus) naar Leusden te reizen. Vervolgens stap je over op buurtbus 509 (Syntus) richting Barneveld. Treinreizigers kunnen ook vanaf station Hoevelaken (gelegen aan de Valleilijn tussen Amersfoort en Ede-Wageningen) met de reisleider of een andere automobilist meerijden naar het hotel. Een afstand van zeven kilometer.

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 210,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Laatste Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Gelderse Valleitocht */** Op dit moment 3 deelnemers.Gelderse Valleitocht */** Op dit moment 3 deelnemers.Gelderse Valleitocht */** Op dit moment 3 deelnemers.Gelderse Valleitocht */** Op dit moment 3 deelnemers.Gelderse Valleitocht */** Op dit moment 3 deelnemers.Gelderse Valleitocht */** Op dit moment 3 deelnemers.Gelderse Valleitocht */** Op dit moment 3 deelnemers.