Wieringentocht *** Pinksteren Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers.

Hernieuwde kennismaking met het voormalige eiland Wieringen.
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 12
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zaterdag 30 mei 2020 om 11.15 uur vanuit Hotel Pension van Ewijcksluis in Anna Paulowna
Inclusief: 2 x hotelovernachting
2 x ontbijt
2 x lunch(pakket)(dag 2 en dag 3)
2 x diner (3-gangenmenu)
3x koffie/thee met "iets erbij" onderweg
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
begeleiding door gids
een kop soep (dag 3)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 300,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Na 12 jaar afwezigheid, prijkt de Wieringentocht weer op het programma van UNIEK Voettochten!

In 1932 kwam de Afsluitdijk gereed. Zoals wij allen weten, werd in dat jaar het voormalige eiland Wieringen met een 30 kilometer lange dam verbonden met Friesland. Al eerder, in 1930, viel de Wieringermeerpolder droog. Sinds die tijd, is er aan de zuid- en zuidoostkant van Wieringen een abrupte overgang tussen het oude en nieuwe land. Een smal kanaal ligt precies op de scheiding.
In het noorden en westen grenst Wieringen nog steeds aan het water en waan je je op een eiland. Hier kun je uitkijken over de weidse Waddenzee dan wel het overzichtelijke Amstelmeer.

De "binnenlanden" van Wieringen zien er op veel plaatsen kleinschalig uit. Er zijn kronkelende weggetjes te vinden, oude boerderijen, sloten, dijken, lage wallen al dan niet begroeid met bomen en verschillende buurtschappen waaronder Stroe, Noordburen en Smerp. En het mooist van alles is, dat Wieringen niet vlak is; er zijn keileembultjes die een paar meter boven NAP oprijzen. Dit in grote tegenstelling tot de vlakke en strak ingerichte Wieringermeerpolder. Een polder, die overigens wel een groot bosgebied rijk is. In dit Robbenoordbos staan bomen, die inmiddels flink uit de kluiten gewassen zijn.
Tijdens de Wieringentocht bezoeken we zowel het voormalige eiland als het Robbenoordbos op het nieuwe land.

Hotel Pension van Ewijcksluis in Anna Paulowna fungeert als uitvalsbasis. Het is een klein hotel met 7 kamers. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet. Comfort: •/•• Het plaatsje Van Ewijcksluis ligt aan het begin van de 2,5 kilometer lange dijk tussen het vasteland van Noord-Holland en het voormalige eiland Wieringen. Het hotel beschikt over een restaurant. Vanuit het terras van het hotel kijk je uit over het brede water van het Lage Oude Veer. Nabij de parkeerplaats bevindt zich, achter een dijk, het Amstelmeer. Het hotel ligt aan de rustige zuidrand van Van Ewijcksluis. Aan de andere kant van het dorpje liggen twee wat drukkere provinciale wegen.

Vanuit het hotel zullen we ons op alle drie de dagen eerst per auto verplaatsen naar de wandelgebieden.

Op dag 1 gaan we wandelen op de westelijke helft van Wieringen. We beginnen en eindigen op de waddendijk bij Westerland. Op zondag gaan we naar het oosten. We rijden naar Hippolytushoef en starten daar met onze wandeling, die via Stroe naar Oosterland voert. Op de terugweg lopen we langs de Polder Nieuwland en het Amstelmeerkanaal. Tijdens de laatste dag, gaan we vanuit het buitengebied van Den Oever de Wieringermeerpolder in en lopen we een ronde door het Robbenoordbos.

Per dag worden afstanden tussen de 15 en 19 kilometer overbrugd.

De kosten van deze driedaagse wandelreis bedragen € 300,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.

Vertrek op zaterdag 30 mei 2020 om 11.15 uur vanaf Hotel Pension van Ewijcksluis in Anna Paulowna.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Fotoreportage

Wieringentocht *** Pinksteren  Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers. Wieringentocht *** Pinksteren  Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers. Wieringentocht *** Pinksteren  Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers. Wieringentocht *** Pinksteren  Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers. Wieringentocht *** Pinksteren  Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers. Wieringentocht *** Pinksteren  Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers. Wieringentocht *** Pinksteren  Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers.