Schiermonnikoogtocht ** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! Op dit moment 10 deelnemers.

Even bijkomen op "Schier"
Deelnemers: Minimaal 7
Maximaal 8
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: vanaf het hotel op dinsdag 5 oktober 2021 om 14.30 uur
Inclusief: 3x hotelovernachting
3x ontbijt
3x koffie/thee met "iets erbij"
begeleiding door gids
2x lunch(pakket) (dag 2 en 3)
3x diner (3-gangenmenu)
een kop soep met een belegd broodje (dag 4)
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes die je in het hotel gebruikt
kosten veerboot
kosten vervoer per lijnbus op dag 1 (veerdam-dorp) en dag 4 (dorp-veerdam)
Prijs: € 460,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Deze reis is sinds 24-12-2020 volgeboekt. Reden: er zijn geen kamers meer beschikbaar in het hotel.

Met een kleine groep zullen we van 5 tot en met 8 oktober 2021 op Schiermonnikoog verblijven. Reden: UNIEK Voettochten heeft slechts een beperkt aantal hotelkamers kunnen reserveren. Tijdens week 40 vindt op Schiermonnikoog het kamermuziekfestival plaats. Op dit moment (december 2020) hebben veel mensen reeds hun accommodatie geboekt .

Schiermonnikoog is een afwisselend eiland met brede stranden, duinen, kwelders, bossen, meertjes, polders, eendenkooi en een langgerekt dorp met schilderachtige huisjes en veel groen. Bovendien een eiland met een ontspannen en ongedwongen sfeer. Er rijden nauwelijks auto’s (alleen van de bewoners), niemand heeft haast en ’s nachts is het echt stil. Kortom de juiste plek om aan het begin van de herfst even bij te tanken!
De naam Schiermonnikoog is afkomstig van de schiere (= grijze) monniken, die het eiland (het ‘oog’) vanaf het jaar 1166 bewoonden. Zij legden dijken aan op het eiland om hun landerijen te beschermen tegen de zee.

De lengte van de wandelingen varieert van 8 (dinsdag) tot 13 kilometer (vrijdag). Op woensdag en op donderdag zullen we te voet een afstand van 15 kilometer overbruggen.

De kosten van deze vierdaagse tocht zijn € 460,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor een eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 50,- verhoogd.

Vertrek vanaf het hotel op dinsdag 5 oktober 2021 om 14.30 uur.
We verblijven drie nachten in Hotel Van der Werff in het centrum van het dorp. Het is een opvallend wit gebouw met een statige uitstraling. In 1914 kwam het pand in eigendom van de familie Van der Werff. Voor die tijd was er reeds sprake van een logement. Bovendien deed het gebouw dienst als postkantoor en als raad- en rechthuis. In de gelagkamer is het altijd gezellig. Naast toeristen komen er iedere avond ook veel eilanders naar Hotel Van der Werff. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche/ligbad en toilet. Comfort: •/••

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Fotoreportage

Schiermonnikoogtocht ** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! Op dit moment 10 deelnemers. Schiermonnikoogtocht ** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! Op dit moment 10 deelnemers. Schiermonnikoogtocht ** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! Op dit moment 10 deelnemers. Schiermonnikoogtocht ** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! Op dit moment 10 deelnemers. Schiermonnikoogtocht ** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! Op dit moment 10 deelnemers. Schiermonnikoogtocht ** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! Op dit moment 10 deelnemers. Schiermonnikoogtocht ** Reis gaat door. VOLGEBOEKT! Op dit moment 10 deelnemers.