Minivakantie Deltagebied */** Op dit moment 2 deelnemers.

combinatie van 2 reizen in het grensgebied van Zuid-Holland en Noord-Brabant bestemmingen: Hoeksche Waard (Tiengemeten) en Biesbosch je kunt er ook voor kiezen om met een van beide tochten mee te gaan
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op donderdag 27 augustus 2020 om 11.30 uur vanaf Hotel de Hoogt in Maasdam
Inclusief: 3x overnachting
3x ontbijt
3x diner (3-gangenmenu)
3x lunch(pakket)(dag 2, dag 3 en dag 4)
4x koffie met "iets erbij" onderweg
begeleiding door gids
2x groepsfoto (per e-mail)
2x een kop soep (dag 2 en dag 4)
koffie of thee in het hotel (dag 1 en dag 3)
Exclusief: drankjes, die je in het hotel gebruikt
reiskosten verplaatsing hotel 1 (Maasdam) naar hotel 2 (Werkendam)
Prijs: € 440,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Nederland telt inmiddels 21 Nationale Parken en 20 Nationale Landschappen. In de omgeving van Dordrecht ligt zowel een Nationaal Park (De Biesbosch) als een Nationaal Landschap (Hoeksche Waard). In een Nationaal Park staat de natuur op nummer 1. Het gaat om aaneengesloten terreinen met een oppervlakte van minimaal duizend hectare. De eigenaren en/of beheerders werken nauw samen, om de levensomstandigheden van bijzondere planten- en diersoorten zo optimaal mogelijk te laten zijn. Ook zorgen zij ervoor, dat bezoekers op een verantwoorde wijze kunnen genieten van de natuur en het landschap. In Nationale Landschappen gaat het om de verweving tussen historisch landgebruik, natuurwaarden en de huidige inrichting van het gebied. In de Hoeksche Waard is bijvoorbeeld de oorspronkelijke verkaveling van veel kleipolders goed bewaard gebleven. Daarnaast liggen er op allerlei plaatsen grillige oude kreken, die herinneren aan de tijd, dat de Hoeksche Waard veroverd moest worden op het water.
Een geheel ander karakter heeft de Biesbosch. Het is een uitgestrekt wetland, dat bestaat uit kreken, rietvelden, grienden en wilgenstruweel. Tot de afsluiting van het Haringvliet in 1970 rees en daalde -onder invloed van het getij- het water voortdurend. Vijftig jaar later staan de schuiven van de Haringvlietdam af en toe op een kier, waardoor er op heel bescheiden schaal weer sprake is van eb en vloed.

De randen van de Hoeksche Waard hebben de wandelaar het meest te bieden. In het zuidwesten, grenzend aan het Haringvliet, liggen enkele buitendijkse gronden. Zoals de Korendijkse Slikken met rietvelden, natte graslanden en fraaie vergezichten. In het noordoosten nabij Maasdam is het landschap juist wat kleinschaliger. Hier vallen de met hoge bomen begroeide dijken op. En de met rietkragen en bosjes omzoomde Binnenmaas. Op dag 2 bezoeken we tevens het eiland Tiengemeten, waar aardappelakkers hebben plaatsgemaakt voor waterpartijen, moeras en ruigte.
Tijdens ons verblijf in het Brabantse gedeelte van de Biesbosch (dag 3 en dag 4) wandelen we op zaterdag vanuit ons hotel door grienden/wilgenbossen naar het bezoekerscentrum annex museum. Op de terugweg komen we langs deels onder water gezette oude polders. Op zondag ten slotte lopen we langs de Nieuwe Merwede in de richting van de Deeneplaat.

In de Hoeksche Waard slapen we een nacht in familiehotel De Hoogt in Maasdam (nadere informatie volgt). Hotel De Brabantse Biesbosch (2 overnachtingen) in Werkendam nabij het bezoekerscentrum, fungeert als uitvalsbasis voor de wandelingen in de Biesbosch (nadere informatie volgt).
Op vrijdagmiddag 28 augustus, na de soep, verplaatsen we ons van Maasdam naar Werkendam; Spieringsluis een afstand van circa 20 kilometer. Treinreizigers kunnen meerijden met de reisleider of een andere automobilist.
Mochten Hotel De Hoogt en/of Hotel De Brabantse Biesbosch reeds volgeboekt zijn (beide hotels beschikken over hooguit 15 kamers), dan wijken we uit naar het Van der Valk Hotel Dordrecht, waar we dan gedurende de gehele Minivakantie Deltagebied (3 nachten) verblijven.

De kosten van deze vierdaagse tocht zijn € 440,- per persoon, alles inbegrepen (dus ook het diner op 28-8 en de overnachting van 28 op 29-8!), behalve de drankjes in het hotel en de reiskosten op de verplaatsingsdag (28-8). Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht. Toeslag alleengebruik hotelkamer bij ontbreken van kamergenoot: € 15,- per persoon per nacht. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan. Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 45,- verhoogd.

Vertrek op donderdag 27 augustus 2020 om 11.30 uur vanaf Hotel de Hoogt in Maasdam. Maasdam is per lijnbus bereikbaar. Tussen NS-station Dordrecht en metrostation Rotterdam-Zuidplein rijden regelmatig (2x per uur) bussen.
Treinreizigers kunnen desgewenst vanuit Dordrecht met de reisleider meerijden. Verzameltijd: 10.45 uur. Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**.

Fotoreportage

Minivakantie Deltagebied */** Op dit moment 2 deelnemers.Minivakantie Deltagebied */** Op dit moment 2 deelnemers.Minivakantie Deltagebied */** Op dit moment 2 deelnemers.Minivakantie Deltagebied */** Op dit moment 2 deelnemers.Minivakantie Deltagebied */** Op dit moment 2 deelnemers.Minivakantie Deltagebied */** Op dit moment 2 deelnemers.