Zuidwest-Ierlandtocht (IRL) ***/**** Reis gaat niet door.

Beara en Sheep‘s Head, twee authentieke schiereilanden in het district West Cork. Geen zomerse hitte maar milde temperaturen (tussen de 16 en 24 graden).
Deelnemers: Minimaal 10
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op dinsdag 14 juli 2019 vanaf Schiphol. De precieze vertrek- en aankomsttijden van het vliegtuig worden nader bekend gemaakt.
Inclusief: vliegreis Schiphol - Cork v.v.
transport Cork-hotel 1
transport hotel 1 - hotel 2
transport hotel 2 -vliegveld Cork
7x overnachting in hotel
7x ontbijt
7x diner (3-gangenmenu)
6x lunch(pakket)
op de wandeldagen koffie/thee met iets erbij onderweg
begeleiding door gids
alle transport tijdens wandeldagen
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: drankjes in hotels
lunch tijdens vrije dag
excursie(s) tijdens vrije dag
Prijs: € 1460,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
In het zuidwesten van Ierland, waar de Atlantische Oceaan diepe inhammen in de rotsachtige kust heeft geslepen, liggen vijf schiereilanden.
Een daarvan is Beara. Het heeft een afwisselende kustlijn. Grauwe kliffen en gouden stranden wisselen elkaar af. In het binnenland zijn naast ruige bergen (o.a. de Caha Mountains met toppen tussen de 500 en 700 meter hoogte) ook enkele lieflijke valleien te vinden. Vrijwel alle dorpen en stadjes liggen op korte afstand van het zoute water. Voor de zuidkust ligt in de Bantry Bay het 9 bij 3 kilometer grote Bere Island.

Na aankomst op het vliegveld van Cork rijden we met een of twee busjes naar Glengarriff, een dorp aan het begin van het Beara Peninsula, waar we vier nachten in een hotel verblijven. Glengarriff ligt aan een beschutte inham van de Bantry Bay. In het achterland zijn bossen, meren en megalietgraven te vinden.

Op dag 2 lopen we vanuit het hotel het achterland in. Naar de eikenbossen van het natuurreservaat Glengarriff Woods. Een dag later gaan we met de lijnbus of een taxibusje in westelijke richting, naar het 40 kilometer verderop gelegen Castletownbere. Daar steken we met een veerboot over, om het Bere Island met zijn witte vuurtoren, kale heuveltoppen en mooie vergezichten te bezoeken. Op vrijdag gaan we het hogerop zoeken. De 574 meter hoge Sugarloaf Mountain tussen Glengarriff en Adrigole vormt dan ons doel.

Op zaterdag 18 juli verplaatsen we ons, aan het einde van de ochtend, naar het stadje Bantry, dat aan de kop van de Bantry Bay ligt. Hier bevindt zich ons tweede hotel. Vanuit het centrum kijk je uit over het ondiepe water en verschillende eilanden. Bantry staat bekend om zijn mosselen, die hier in grote getale gekweekt worden.
Vanuit Bantry is het niet ver meer naar het volgende schiereiland: Sheep‘s Head. Sheep‘s Head is smal en langgerekt (circa 25 kilometer lang en maximaal 4 kilometer breed). Tijdens een wandeling kun je daarom gemakkelijk dwars doorsteken. Temeer omdat de hoogteverschillen niet zo groot zijn. De hoogste heuvel, de Caher Mountain is 344 meter hoog. Er wonen niet veel mensen op Sheep‘s Head. Met name de wat ruigere noordkust is praktisch onbewoond. Wie goed oplet, ontdekt echter overal de sporen van vroegere bewoning. Reeds in de vroege middeleeuwen zijn op Sheep‘s Head verschillende nederzettingen gesticht.

Deze reis telt vijf volledige wandeldagen en een rustdag.
Op de eerste en laatste dag zullen we -afhankelijk van de vliegtijden- enige tijd kunnen besteden aan een wandeling in de buurt van het hotel. De rustdag is op zaterdag 18 juli. Tijdens de middag heb je de tijd, om nader kennis te maken met Bantry.

De kosten van deze achtdaagse wandelreis bedragen € 1460,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in de hotels waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer € 25,- per persoon per nacht. Toeslag alleengebruik hotelkamer bij ontbreken van kamergenoot: € 15,- per persoon per nacht. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan. Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 100,- verhoogd.

Vertrek vanaf vliegveld Schiphol op dinsdag 14 juli 2020. De precieze vertrek- en aankomsttijden van het vliegtuig worden nader bekend gemaakt.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***/****.

N.B.
Geef, als je je aanmeldt voor deze reis ook je geboortedatum door! Bovendien is het belangrijk, dat je de juiste namen doorgeeft. Te weten: eerste volledige voornaam (zoals in je paspoort of identiteitskaart staat vermeld) en officiële achternaam.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Fotoreportage

Zuidwest-Ierlandtocht (IRL) ***/**** Reis gaat niet door.Zuidwest-Ierlandtocht (IRL) ***/**** Reis gaat niet door.Zuidwest-Ierlandtocht (IRL) ***/**** Reis gaat niet door.Zuidwest-Ierlandtocht (IRL) ***/**** Reis gaat niet door.Zuidwest-Ierlandtocht (IRL) ***/**** Reis gaat niet door.Zuidwest-Ierlandtocht (IRL) ***/**** Reis gaat niet door.Zuidwest-Ierlandtocht (IRL) ***/**** Reis gaat niet door.