Hümmlingtocht (D) */** Op dit moment 6 deelnemers.

Makkelijke wandelingen in een vlak, maar verrassend bosrijk gebied in het noordwesten van Duitsland
Deelnemers: Minimaal 7
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: Op woensdag 17 juni 2020 om 13.30 uur vanuit Hotel Clemenswerther Hof in Sögel
Inclusief: 3x overnachting
3x ontbijt
3x diner (3-gangenmenu)
2x lunch(pakket)(dag 2 en dag 3)
3x koffie met "iets erbij"
begeleiding door gids
1 kop koffie of thee bij aankomst in hotel (dag 1)
groepsfoto (per e-mail)
een kop soep met een belegd broodje (dag 4)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 425,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Vanuit Emmen is het circa 60 kilometer rijden naar Sögel, een stadje, dat omgeven wordt door bossen, heidevelden, hoogveen, moerassen en enkele rivierdalen. Dit kleinschalige gebied in de deelstaat Nedersachsen wordt aangeduid met "Der Hümmling". Er is weinig reliëf, de hoogste "heuvel" komt net boven de 70 meter uit.

Naast natuurschoon herbergt de Hümmling kostbaar cultuurgoed in de vorm van hunebedden, wind- en watermolens en een indrukwekkend jachtslot.
Het jachtslot, genaamd Clemenswerth, ligt aan de rand van Sögel. Het werd tussen 1737 en 1747 gebouwd in opdracht van Kurfürst Clemens August. Het unieke paleisje met prachtige centraalbouw en acht stervormig geordende gastenpaviljoenen is een architectonisch meesterwerk.
De paviljoenen rond het eigenlijke kasteel dragen de namen van de keurvorst, zijn bisdommen Keulen, Münster, Paderborn, Hildesheim, Osnabrück en van de zetel van de Duitse Orde Mergentheim.
Aan het riviertje de Mittelrade ligt een andere belangrijke bezienswaardigheid: de Hüvener Mühle. Deze molen maakte optimaal gebruik van zowel de wind als het stromende water.

Sögel ligt in de regio Emsland, circa 60 kilometer ten oosten van Emmen en circa 90 kilometer ten noordoosten van Hengelo. Het dichtstbijzijnde station ligt in Lathen (lijn Münster - Emden - Norddeich), op 15 kilometer afstand van Sögel.
Veel handiger is het, om als treinreiziger naar NS-station Hengelo te reizen. Vervolgens kun je om 11.00 uur met de reisleider of een andere chauffeur meerijden naar Sögel. Indien gewenst kan er ook "gecarpooled" worden. Deelnemers, die bij elkaar in de buurt wonen, zouden met 1 auto naar de Hümmling kunnen rijden.

De kosten van deze vierdaagse wandelreis bedragen € 425,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Fotoreportage

Hümmlingtocht (D) */**  Op dit moment 6 deelnemers.Hümmlingtocht (D) */**  Op dit moment 6 deelnemers.Hümmlingtocht (D) */**  Op dit moment 6 deelnemers.Hümmlingtocht (D) */**  Op dit moment 6 deelnemers.Hümmlingtocht (D) */**  Op dit moment 6 deelnemers.Hümmlingtocht (D) */**  Op dit moment 6 deelnemers.Hümmlingtocht (D) */**  Op dit moment 6 deelnemers.