Lauwersmeertocht ** Reis gaat door. Op dit moment 12 deelnemers. Nog 1 hotelkamer beschikbaar.

De Marne, Noordwest-Groningen, daar waar het "soest aan diek en wad"
Deelnemers: Minimaal 7
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op vrijdag 11 juni 2021 om 11.45 uur vanuit Hotel Waddenweelde in Pieterburen
Inclusief: 2x hotelovernachting
2x ontbijt
3x koffie/thee met "iets erbij"
begeleiding door gids
2x lunch(pakket)
2x diner (3-gangenmenu)
op eindpunt een kop soep (dag 3)
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 295,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Het is alweer meer dan vijftig jaar geleden, dat de inpoldering van onze laatste binnenzee werd voltooid. Het was in 1969, dat de Lauwerszee ophield te bestaan. Eb en vloed hadden niet langer vrij spel.
Het gewonnen gebied kreeg vier bestemmingen: landbouw, recreatie, natuurgebied en militair oefenterrein.
In de loop van de tijd is een gevarieerd landschap ontstaan. Naast open water en moeras, kom je tussen Lauwersoog en Zoutkamp ook loofbossen tegen. De oudste bomen hebben inmiddels indrukwekkende afmetingen gekregen.
Vanwege de bijzondere natuur (met name vogels profiteren van de afwisseling tussen ondiep water, slikken, graslanden, ruigten, rietstroken en struwelen) heeft het Lauwersmeergebied in 2003 de status van Nationaal Park gekregen.
Op het oude "laand", de streek tussen het Reitdiep en het Wad, overheerst het rechte lijnenspel van grote akkers. Kijk je beter, dan ontdek je tal van kleine landschapselementen, die de hegemonie van grootschaligheid enigszins doorbreken. Zoals dijken, kronkelende watertjes (de zogenaamde maren), boomgroepen, bosjes, terpen (in Groningen wierden genoemd), oude boerderijen, landhuizen, molens en eeuwenoude kerkjes.
Aan de oostkant van het voormalige eiland De Marne ligt Pieterburen. Een langgerekt dorp, dat in de jaren zeventig van de vorige eeuw bekend werd bij het grote publiek door de bouw van een zeehondencrèche en als uitvalsbasis van het wadlopen. Later kwam daar nog het Pieterpad bij, de oudste en meest bekende Lange Afstandswandeling van Nederland. In de weekenden kan het overdag wel eens druk zijn in de Hoofdstraat. Maar zodra je een zijstraat in slaat, keert de rust terug. Dat geldt zeker ook voor de fraai aangelegde en goed onderhouden Domineestuin ("Domineestoen" op zijn Gronings).
In Pieterburen slapen wij twee nachten in Hotel Waddenweelde. De 38 kamers zijn ondergebracht in twee verschillende panden aan de zuidkant van de Hoofdstraat. Daartussen ligt een café en aan de overkant het restaurant. Alle ruim bemeten kamers zijn voorzien van koffie/thee faciliteiten en een eigen badkamer met douche of bad. Hotelgasten hebben tevens toegang tot het badhuis, waar zich een zwembad en een sauna bevindt. Comfort: ••

Op vrijdag en op zondag, blijven we in de omgeving van Pieterburen. Vanuit het hotel lopen we op dag 1 naar de rand van de Waddenzee. Op zaterdag rijden we eerst per auto naar Lauwersoog, om van daaruit een wandeling te maken over de Ballastplaat. Tijdens de laatste dag wandelen we een heel klein stukje richting de Sint-Pietersberg. In Eenrum keren we weer om, om via het Wad- en Wierdenpad en verschillende niet gemarkeerde weggetjes ons hotel te bereiken.

De kosten van deze driedaagse tocht zijn € 295 per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor een eenpersoonskamer: € 25 per persoon per nacht. Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan. Twee weken voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 35,- verhoogd.

Vertrek op vrijdag 11 juni 2021 om 11.45 uur vanuit Hotel Waddenweelde in Pieterburen. Het dorp Pieterburen is op zondag en door de week met het openbaar vervoer te bereiken. Vanuit NS-station Groningen reis je doorgaans in iets meer dan 1 uur tijd (trein + lijnbus) naar Pieterburen. Het hotel bevindt zich op loopafstand van de bushalte. Treinreizigers kunnen desgewenst om 11.00 uur worden opgehaald vanaf station Baflo.
N.B.
De locatie van het hotel is veranderd. We verblijven niet in Kloosterburen maar in Pieterburen!

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Fotoreportage

Lauwersmeertocht ** Reis gaat door. Op dit moment 12 deelnemers. Nog 1 hotelkamer beschikbaar.Lauwersmeertocht ** Reis gaat door. Op dit moment 12 deelnemers. Nog 1 hotelkamer beschikbaar.Lauwersmeertocht ** Reis gaat door. Op dit moment 12 deelnemers. Nog 1 hotelkamer beschikbaar.Lauwersmeertocht ** Reis gaat door. Op dit moment 12 deelnemers. Nog 1 hotelkamer beschikbaar.Lauwersmeertocht ** Reis gaat door. Op dit moment 12 deelnemers. Nog 1 hotelkamer beschikbaar.Lauwersmeertocht ** Reis gaat door. Op dit moment 12 deelnemers. Nog 1 hotelkamer beschikbaar.Lauwersmeertocht ** Reis gaat door. Op dit moment 12 deelnemers. Nog 1 hotelkamer beschikbaar.